Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

ad-k 

všechny recenze uživatele

Rafinovaná filmová hra a důkaz, že George Clooney je za režirérským křeslem možná mnohem zajímavější než coby herec (aniž bych kritizoval). Ano, je to trochu emocionálně prázdné, chladné, nesourodé, nám Evropanům v určitých ohledech i vzdálené, alespoň pro mne, ale to neberu jako velké prohřešky a koneckonců jistá netečnost skutků byla myslím i úmyslem. Vrcholem je pak pro mé oko i sluch Beethoven (při poslechu se rozkládám na částečky) a čaj/káva o páté... a kdo má schopnou fantazii, myslím že nalezne ve filmu i prvky absurdní komedie. 70% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

George Clooney se teda předvedl, takové režijní vychytávky se jen tak nevidí a celý film je opravdu zábavně podán + skvělé herecké obsazení (cameo Pitta a Damona jako třešnička na dortu). Ovšem všemu s přehledem kraluje Sam Rockwell, který se pro tuto roli fakt narodil. Dále potěší Rutger Hauer v roli zabijáka co rád škrtí běžkaře (vyfoť mě) a jmenuje se Keeler. Julia Roberts je opravdová femme fatale a Drew Barrymore, kterou po Charlieho Andílcích nenávidím se mi tu opravdu líbila. Opravdu tenhle film je bezva a jestli vás můj komentář nepřesvědčil tak si pusťte scénku jak jakejsi vedoucí televize nebo kdo vysvětluje soutěžícím v pořadu Rande, že nemají mluvit sprostě. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charlie Kaufman .. Výborný režijní debut. Samozřejmě, nemalou zásluhu na tom má kvalitní scénář s pera Charliho Kaufmana, který je výbornou adaptací knihy Confessions of a Dangerous Mind o životním příběhu Chucka Barrise. Také představitel hlavní role, Sam Rockwell je neskutečně dobrý, přesný a místy skutečně zoufale politováníhodný. Přes tyto podstatné ingredience, nelze přehlédnout velice zajímavou režii. Ano, George Clooney se měl od koho učit a do svého prvního projektu vložil tolik vizuálních vychytávek a poutavých scén, že se není čas nudit. Jen tak dál, jen doufám, že někdy vyzkouší i jiný žánrový part než jen ten politicky angažovaný.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou vzniká životopisů jako máku...ať už známějších či méně známějších osob, které dokázali zapůsobit na svět kladně, ale i záporně. To samé se objevuje i zde...příběh muže, který vytvořil první Reality Show a nasbíral si plno oblíbenců, ale i odpůrců...ať tak nebo tak jeho pořad mu televize zrušila a on byl donucen pracovat přesněji řečeno zabíjet jako tajný agent CIA. Začátek je trochu nudný, ale po půl hodině, kdy se objeví George Clooney se to celkem slušně rozjede a chvilkama i nečekaně pobaví a rozhodně velice zaujme příběh toho muže. --- Vítěz je ten kdo si dokáže nevystřelit mozek...dostane ledničku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Clooney dokazuje, že režírovat umí a že je rozhodně velkým příslibem do budoucna. Působivá vizuální stránka je jedním z hlavních aspektů skvělé atmosféry snímku, zato délka stopáže jedním z hlavních záporů. Kaufmanův tradičně výborný scénář je podpořen výtečnými hereckými výkony. Překvapivě po dlouhé době solidně zahrála i Drew Barrymore a tak nezbývá než-li se nechat vtáhnout do této životopisně mystifikační hříčky v kabátu zdánlivě obyčejného dramatu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • V jedné scéně uvádí průvodkyně, že má nejraději Rosemary Clooney, což je jméno režisérovy tety - famózní jazzové zpěvačky. (Nosdrolomo)
  • V jedné scéně vidíme Patricii a Chucka, jak tancují v ložnici u postele, ze které trčí mužské nohy. Ty patří režisérovi filmu Georgi Clooneymu. (don corleone)
  • Hodně delších scén bylo natočeno na jeden záběr, například scéna v lobby NBC nebo záběry z Dating Game. Herci běhali za kamerou aby se dostali na svou pozici pro další záběr. (don corleone)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama