Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od filmu podle scénáře Charlieho Kaufmana čekám trochu víc. V téhle hříčce je složitý, alespoň okrajově nejspíš pravdivý, příběh jednoho televizního moderátora konfrontován se světem tajných služeb. Přitom řada scén vypadá, jakoby měla působit nereálně, ale jiné zas vyznívají, že je tvůrci filmu myslí smrtelně vážně. Nejspíš zásadní chybou George Clooneyho bylo, že si „vylepšoval“ Kaufmanův scénář, jako režisér je totiž celkem přesvědčivý. Sam Rockwell je vynikající a Drew Barrymore podává také až nečekaně soustředěný výkon. Pobavily mě pidiroličky Brada Pitta a Matta Damona:-) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám rád dobrý "biftek". Zvlášť rád si ho dám v restauraci, kterou mi doporučí moji známí se stejným zažívacím traktem. Tenhle "biftek" měl všechny náležitosti včetně přílohy a nádherné oblohy, ale ... přestože vypadal skvěle, vařil ho skvělý kuchař a přinesl mi ho zručný číšník, nebylo to "ono". Je to prostě tak - někdy vám nesedne ani velká lahůdka :) ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charlie Kaufman .. Výborný režijní debut. Samozřejmě, nemalou zásluhu na tom má kvalitní scénář s pera Charliho Kaufmana, který je výbornou adaptací knihy Confessions of a Dangerous Mind o životním příběhu Chucka Barrise. Také představitel hlavní role, Sam Rockwell je neskutečně dobrý, přesný a místy skutečně zoufale politováníhodný. Přes tyto podstatné ingredience, nelze přehlédnout velice zajímavou režii. Ano, George Clooney se měl od koho učit a do svého prvního projektu vložil tolik vizuálních vychytávek a poutavých scén, že se není čas nudit. Jen tak dál, jen doufám, že někdy vyzkouší i jiný žánrový part než jen ten politicky angažovaný.. ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

George Clooney si ze mě nejspíš dělá dobrý den. Jeho marná snaha o režijní invenci se v mých očích absolutně nepovedla. Z formální stránky této břečky je mi na blití a samotný příběh mi nepřinesl vůbec nic. Je tak špatný, že plejáda známých xichtů nemá nejmenší šanci to zachránit od odpadu. Doufám, že jiné snímky z jeho dílny dopadnou lépe. Něco mi ale tento film přece jen přinesl. Bavil jsem se tak "skvěle", že jsem se při projekci naučil dalších pár akordů. 1% ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se do tohohle zabíjaka zamilovat, ale nějak mi tam chyběly jakékoli emoce, motivace, niterní pochody postav... nápaditý, barevný filmek s akcí, avšak emotivně poněkud plochý. Sam Rockwell jako komik-zabiják parádní, to se musí nechat, Kaufman coby scenárista je zde v poklidnější poloze, ale celkově je to taková spíš jen popisná podívaná, z které si za pár dní budu pamatovat jen ty barvičky... Za zhlédnutí jistě stojí. Jednou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Hlas vypravěče, který má být hlasem ústřední postavy Chucka Barrise, zní trochu jinak, než ten, jakým mluví jeho představitel Sam Rockwell. Režisér George Clooney tyto pochyby rozptýlil konstatováním, že "je to stoprocentní Sam Rockwell. Do posledního slova. Původně jsme to nechali namluvit přímo Chucka, ale pak nám to začalo připadat nefér k Samovu výkonu. Nakonec to dopadlo dobře: Sam bůhví jak dlouho lítal po místnosti a řval a řval a řval... pak přišel k mikrofonu a začal do něj chraptět. Nejdřív jsem mu poradil, ať se prostě den předtím ožere - u mě to funguje -, ale on to udělal po svém." (NIRO)
  • Hodně delších scén bylo natočeno na jeden záběr, například scéna v lobby NBC nebo záběry z Dating Game. Herci běhali za kamerou aby se dostali na svou pozici pro další záběr. (don corleone)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama