Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého je Confessions of a Dangerous Mind zatím nejslabší kaufmanovka. Možná, že je to tím, že se musel držet knižní předlohy. Na rozdíl od ostatních Kaufmanovek zde chyběl humor. Ale u Kaufmana člověk nikdy neví, co chce vlastně říci. Clooney odvedl docela dobrou práci a přizval si i kámoše z Ocean´s Elewen. Schizofrenní není bohužel jen hlavní hrdina, ale i celý film. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám rád dobrý "biftek". Zvlášť rád si ho dám v restauraci, kterou mi doporučí moji známí se stejným zažívacím traktem. Tenhle "biftek" měl všechny náležitosti včetně přílohy a nádherné oblohy, ale ... přestože vypadal skvěle, vařil ho skvělý kuchař a přinesl mi ho zručný číšník, nebylo to "ono". Je to prostě tak - někdy vám nesedne ani velká lahůdka :) ()

Reklama

Skrk 

všechny recenze uživatele

Tohle napsal Charlie Kaufman? Škoda, nečekal jsem, že dokáže napsat i tupé dialogy. Netuším, o co se snažil Clooney, ale vůbec mu to nevyšlo - snímek se zajímavým potenciálem zklazila jeho absolutní neschopnost. Snažil se dát do filmu všechno a to právě to, co se mi nelíbilo. Překombinovanost. Tolik neukončených scének, že ani divák pořádně neví, oč tam jde jsem nečekal. Místy to bylo i dost absurdní. Rockwell moc charismem nehýřil a Roberts (ačkoliv tu zase tak dlouho nebyla) mi lezla na nervy. Ale co se mi líbilo, byla zajímavě podaná vizuální stránka a samozřejmě vynikající Palisades Park od Freddyho Cannona. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Clooney tahá z rukávu jeden režijní nápad za druhým. Samozřejmě ne všechny jsou jeho, spoustu toho okoukal od "svých" režisérů i od klasiků, ale kouká se na to docela pěkně. Herecké obsazení je skvělé (hlavně Rockwell), jednu z nejlepších rolí v kariéře si střihla Drew Barrymore. Bohužel výsledek je trochu roztříštěný. Těžko říct, jestli za to může Clooneyho pádivá režie nebo jako obvykle šílený scénář Charlieho Kaufmana. Jediné co vím jistě: Clooney je skvělý režisér i herec. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Občas som to jednoducho nechápal. Myslím že priemer je ten pravý výraz pre tento film. Clooneymu sa na pozícií režiséra celkom darí, Milujte svojho zabijaka síce nie je tak kvalitné dielo ako Dobrú noc a veľa šťastia, napriek tomu sa musí nechať že je to tiež zaujímavé dielo. Clooney si proste našiel tému, spôsob a hlavne svoj štýl režírovania, čo sa cení. Jasné, tento film je až preštylizovaný a určite to všetko bolo v skutočnosti trošku inak, než ako sa nám to snažia vykresliť, ale nič to nemení na fakte, že spôsob akým bol tento film natočený baví, tie farby, komentáre, hudba a do toho skutočné výpovede. Navyše Clooney je pomerne dosť vážená osobnosť Hollywoodu a tak sa v jeho filmoch objavuje kopa uznávaných osobností čo je taká čerešnička na torte. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Do role Patricie byla původně obsazena Nicole Kidman, ale projektu se nakonec nemohla zúčastnit pro časový konlikt s natáčením filmu Hodiny (2002). Postavu si tedy zahrála Julia Roberts. (PhillM.)
  • V závěrečných titulcích jsou camea Brada Pitta a Matta Damona popsána jako „svobodný mládenec Brad“ a „svobodný mládenec Matt“ („Bachelor Brad“ a „Bachelor Matt“). (PhillM.)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama