Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že za takovou prvotinu by se nemusel stydět ani lecjaký ''profláklejší'' režisér.. Nebýt ale výsledné roztěkanosti (nevím, zda to byla vina spíše scénáře, nebo režie), mohlo to vyjít daleko lépe. Jako první Clooneyho (režijní) dílo jsem viděl vlastně zatím to poslední a musim říct, že jeho debut zabodoval lépe. Jestli si budu Rockwellův osobitý projev s nějakým filmem v budoucnu spojovat, bude to právě se ''zpovědí nebezpečné mysli'' - 70%. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco hodně filozofického, ale tenhle film je opravdu vtipný jemným ironickým humorem, který rozesměje každého, zvlášť scéna kde vystupují Dammon a Pitt nebo ta, kde kde Hauer s Rockwellem táhnou východního agenta do žigulíku a z okýnka koukají nohy z běžkami. Ovšem i celková myšlenka ukrytá spíš v druhém plánu je rozhodně zajímavá. Neuvěřitelné, že je to podle skutečného příběhu! ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Clooneymu se sice nedá upřít jistá režijní invence a pokud přihlédneme k faktu, že je to jeho režijní prvotina, pak bude palec po zásluze nahoře. Bohužel obsahově je film jaksi zamotaný a divák má tendenci se v něm velice často ztrácet. Navíc mne příběh zabijáka/kecálka nijak emociálně neoslovil a tak nezbývalo než sledovat výhradně kamerové ekvilibristiky a neustálé změny tónovaní a filtrů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby niet poslednej, viac ustálenej a vyrovnanej polhodinky, asi by som šiel hodnotením ešte nižšie. Clooneyho štýl nie je zlý, ale ak sa chcel podobať nejakej Ritchievke, alebo Tarantinovke, trošku sa kopol. Neviem ako sa mám vyrovnať s tou humornou stránkou. Na jednej strane si film bez nej neviem predstaviť, naopak by sa mi to hodilo aj ako vážnejšie spracovanie. No jednoducho dosť čudný film, možno si ho budem musieť pozrieť ešte raz na objektívnejšie hodnotenie, ale po tomto zhliadnutí sa do toho tak rýchlo absolútne nechystám. 60%. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Vlastně to ani není komedie, ale někdy na tváři dokáže vyloudit podivně pokřivený úsměv nebo snad úsměšek? Forma pseudodokumentu sice není novátorská, nicméně velmi funkční, herecké výkony jsou skvělé (jen mě trochu děsí ten kroužek neustále se opakujících herců v režii Sodenberga a Clooneyho). Prostě lehce úsměvná - lehce mrazivá podívaná, která se tváři jako nezávislý experiment, což mu ostatně sluší. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • CIA popřela, že by pro ně Chuck Barris kdykoliv pracoval. (don corleone)
  • V jedné scéně uvádí průvodkyně, že má nejraději Rosemary Clooney, což je jméno režisérovy tety - famózní jazzové zpěvačky. (Nosdrolomo)
  • Po snímke Dannyho jedenástka (2001) sa jedná už o druhý film, kde si spoločne zahrali George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon a Julia Roberts. (ČSFD)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama