Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Slater v úlohe mladého chalana z New Yorku, je nútený sa presťahovať do malého mestečka v Arizone, kde jeho otec dostal skvelú prácu. Sám, bez kamarátov, bez priateľky, znudený životom, začne rozprávať do éteru cez krátkovlnnú vysielačku ktorú mu kúpil otec, aby mohol komunikovať s priateľmi. Jeho večerné monológy sa stanú populárne medzi miestnymi tínedžermi, a z obyčajného slušného chlapca cez deň, sa v noci stáva Dj HARD HARRY, idol miestnych tínedžerov a klinec v zadku riaditeľky strednej školy. Tvrdá hudba a oplzlé reči striedajú hlboké myšlienky o starostiach stredoškolákov. Silu svojho vplyvu si uvedomí, keď sa jeden z jeho poslucháčov zabije. Rozbieha sa tak sled udalostí, ktoré spravia z malého pokojného mestečka vriaci kotol, v ktorom vypláva na povrch veľa špinavostí.

Tento film je zo života amerických tínedžerov 90. rokov, ale načrtáva tu mnoho vecí ktoré budú asi aktuálne vždy. Harry v svojich vystúpeniach preberie samovraždu, zmysel života, pocity osamelosti a iné problémy, ktoré trápia mladých ľudí po celom svete. Filmu nechýba zmysel pre humor, no ale aj dramatický dej, napätie a optimistický ladený koniec, aj keď určite nie v zmysle klasického happyendu. (oPICKA3773)

(více)

Recenze (53)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nostalgie největší, aneb už ani nehádám, po kolika letech jsem to dnes viděla, ale v dětství jsme tohle vysílání s kámošema ladívali v jednom kuse a chtěli jsme být jako Mark. A ten kluk je i po letech silně poslouchatelný. Některé filmy holt skoro nestárnou. Talk Hard! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ví jak zaujmout. Je osobitý, stylový, originální. Slaterova postava rádiového piráta má naprosto neskutečný scénář a jeho každodenní vysílaní má dobré myšlenky. Ačkoli se film po většinu doby tváří jako komedie, nebojí se přepnout ani na vážnější vlnu, která překvapivě funguje stejně dobře, ne-li líp. Christian Slater je vynikající a mezi ním a v té době začínající Samanthou Mathis to správně jiskří i beze slov. Mnoho filmů, kde takhle bojují proti "systému" se už nedělá, o to víc mě tenhle potěšil. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Dobrý vědět, že ještě nejsem tak stará bába, abych si nedokázala užít film o "pubertální revoltě". Chvíli se to dokonce stupňovalo na 5* (asociál Slater + mikrofon = sex; a to jsem ho doteď nijak nemusela), ale ke konci už to moc vyměklo. Škoda. I tak hodně, hodně příjemný. _____ (před pár lety by to těch 5* asi bylo, ale přece jen už bydlim ve svym) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

No páááni :-) tohle je naprosto geniální, úplně mi to vyrazilo dech!!! Po dlouhý době zase něco pořádnýho. Hned od první minuty jsem u toho byla jak přikovaná. Super atmosféra od začátku až do konce. Hodně mě zaujala originalita, námět, hudba, herci (hlavně Christian Slater), ... Celkově nemám co vytknout :-) A stejně mám pocit, že se dřív točily lepší filmy než teď ...Tenhle film je toho příkladem. Většina mých oblíbených filmů je právě z doby kolem roku 1990. Pro mě to je jasných 5* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Christian Slater mal počas nakrúcania niekoľkokrát zdravotné problémy spôsobené veľkým množstvom cigariet, ktoré musel pred kamerou vyfajčiť. (U_S_O)
  • Lala Sloatman, představitelka Janie, a Ahmet Zappa, který si zahrál Jamieho, jenž ve filmu ztvárnili milenecký pár, jsou ve skutečnosti sestřenice a bratranec. (mihran)

Reklama

Reklama