Reklama

Reklama

Picard cestuje časem a snaží se zabránit zničení lidstva. (SkyShowtime)

Recenze (46)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to kdysi začalo, tak to i skončilo. Q si zase hraje s kapitánem Picardem, který cestuje tam a zpět časem. Zajímavý nápad, výborné masky a asi nejlepší efekty ze všech dílů TNG. Nejvíc se mi líbila ta část z budoucnosti, kde jsme se dozvěděli, jak se naše postavy budou vyvíjet dál, ovšem i zbytek byl jedinečnou podívanou, která se jen tak nevidí. Ten konec na mě zapůsobil. Rozhodně jedno z nejlepších finálových dramat. A děkuji Johnovi De Lanciemu, bez kterého by Q nikdy nebyl takový, jaký byl. 100%. ()

Phily3 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo dát 6 hvězdiček tak dám. V posledních 2 letech jsem viděl všech 178 dílů STNG. Celá show byla zakončená tímto fenomenálním dvojdílem. Po tolika hodinách a dnech strávených s posádkou mi USS Enterprise přišla jako druhá rodina. A tato závěrečná epizoda mi druhou rodinu opravdu připomíná :) Navíc se v ní objevuje moje oblíbené cestování časem. Nebylo co řešit. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náročné, ale zároveň naprosto skvělé finále, špičkového seriálu ze světa ST. Proplétání minulosti a budoucnosti, bylo výborné i přes trochu nejasnou logiku. Q jsem kdysi moc rád neměl, ale dnes ho považuji za důležitou součást tohoto vesmíru. Dnes už víme, že i budoucnost všech bude úplně jiná a že to vlastně ještě nebylo rozloučení a s celou partou ce ještě nekolikrát setkáme, ale seriál jako takový, velice důstojně končí... ()

T-pack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A končí to tam, kde to začalo. Obeznámen s celým seriálem, jsem vlastně spokojen, jak to končí. Poslední epizoda se nese v duchu seriálu lehce nad tím průměrem. Ačkoli se pohybuje ve víceméně vymletém korytu, slouží jako to nejdůstojnější zakončení celé show. I když je mírně Picardcentrická, každá velká postava Star Treku se (až na Wesleyho, naštěstí) dostane ke slovu a skutečně tu pozorujeme onen vývoj postav. Na jednu stranu trocha kritiky na technickou stránku scénáře (nesmysly a bláboly), na druhou stránku vyzdvihnutí techniky natáčení (střihy kamer s ohledem na cesty v čase). Ohodnotím tedy stejně, jako celý seriál. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originálna dvojepizóda s cestovaním v čase, nie však fyzicky, ale mentálne. Piccard sa tak skokovo ocitá ako čerstvý kapitán Enterprise (stretáva (už o poznanie staršiu) Tashu Yarovú z 1. série) či ako senilný starec na dôchodku. Tú senilnosť výborne zvládol a ja som sa nej príjemne bavil. Data je zasa istota v každom čase. S Q sme začali a aj s ním končíme. Veľmi dôstojne zakončenie kultu a nevadí, že prevažne zamerané na kapitána. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • USS Pasteur je pojmenována po Louisi Pasteurovi, francouzském chemikovi, který vyvinul první vakcínu proti vzteklině. (Terva)

Reklama

Reklama