Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

nascendi 

všechny recenze uživatele

V spojitosti s týmto filmom ma napadá iba jedno slovo - somarina. A pritom som ho dopozeral až do konca, aby sa nestalo, že niečo veľmi významné sa skrýva v poslednej štvrtine filmu, ako v Unavených slnkom. Neskrývalo sa. Potreboval som asi pol hodiny, než som prestal bádať, čo tým Coeni mysleli. Nech mysleli čokoľvek, lúštenie je pre snobov. Ja považujem Záskok za nevydarený film a ľutujem iba to, že sa doň nechali angažovať dvaja kvalitní herci. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Waring Hudsucker stoupal 50 let nahoru a pak se jednoho dne překvapivě vydal na procházku po stolech zasedající správní rady, kterou zakončil půl minutovým letem směrovaným gravitací až ke "šťastnému" setkání s chodníkem. O uvolněné prezidentské křeslo by se jistě našel dostatek zájemců, ale dle mocného pana Mussburgera, který umí slovem zastavit i perpetum mobile, je třeba do funkce nominovat úplného pitomce. Těžko by někoho takového hledal, ale Norville Barnes k němu s modrou obálkou a geniálním nápadem přiskotačí sám. Mussburgerovi stačí jediný pohled na nakreslený kruh, který Norville prezentuje s vysvětlením, že na svém nápadu již dva až tři roky pracuje a z Mussburgerova doutníku se okamžitě začne linout spokojený dým. Nový prezident je na světě, ale udržet jeho dravý intelekt na vodítku rozhodně nebude jednoduché. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

výtvarná stylizace, stejně jako atmosféra je dobrá, ale bohužel jsem celou dobu cítíl, že to má být směšné nebo aspoň usměvné, ale nějak mi to nešlo. Stejný problém jsem měl s Mazaným Filipem. Prostě mě tento styl humoru míjí - ale dobrý nápad natočit pohádku pro finančníky ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Můj první Coenovský film a hned takový nářez. Neuvěřitelně jemný film, který by neměl chybět ve filmotéce každého diváka nebo alespoň milovníka klasických dobrých filmů, kde se hned nemusejí rozdrásávat lidi na kaši motorovkou, patlat v sračkách a podobně. Doslova jemný a citlivý humor, krásné scénérie, výrazná hudba, herci, režie a tak dále. Na konci všeho citlivé poučení, které zaručeně funguje. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Dumám zda jsem viděl stejný film jako zbytek uživatelů. Někdo to tu dokonce porovnává s Burtenem, což již vůbec nechápu. Příběh zde byl mizerný (vznik nápadu je tak to jediné), herecké výkony také (Newman byl solidní, ale to je vše.), rádoby efekty totéž (Rádoby anděl? Hnus.) a ani jsem se u toho nesmál. Slabota = 1z5 ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Ve skutečnosti Hula Hoop a Frisbee vynalezl Richard Knerr se společností Wham-O. (Listeroman)
  • Píseň, kterou Waring Hudsucker zpívá (jako anděl), je tou samou písní, kterou pějí Gale a Evelle poté, co unesou Nathana Jr. v Potížích s Arizonou. (D3VIL)

Reklama

Reklama