Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 2

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Příjemné melodrama, které nemá úplně působivý začátek, ale postupně se převine do zajímavé podívané, kterou však především ocení znalci Medvídka Pú. Jelikož jsem na něm třeba já vyrůstal, tak mám pocit z filmu o něco více pozitivní, ovšem pro neznabohy se snímek může jevit průměrně a možná i utahaně, nicméně vztah mezi spisovatelem Alanem Milnem a jeho synem, podle kterého vznikl Kryštůfek Robin, je ve filmu implementovaný celkem působivě a dalo by se říct, že pro někoho i dojemně. Vliv na to má i Domhnall Gleeson, který se rychle stává jedním z mých nejoblíbenějších irských herců. Asi vás to nerozbrečí, nedostane, neoslní, ale příjemná a hezky natočená podívaná to je určitě. A hlavně dozvědět se "origins" hrdinů, kteří pocházejí z jedné z mých nejoblíbenějších kreslených pohádek mého dětství, bylo fajn. Slabší 4* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Solídne herecké výkony sú veľkým plusom melodrámy, ktorej pomalé tempo nás dokáže vtiahnuť do deja tu viac, tu menej. Niekoľko scén alebo dialógov nás ale zasiahne bezpochyby. V závere sa nás snažia trochu kŕčovito naladiť na melancholickú nôtu a ušetriť nás nepríjemných ale pravdivých faktov. Ak divák čaká milý, rozprávkový film o milujúcim otcovi a šťastnom dieťaťu, svoje očakávania bude musieť prehodnotiť. Ťažko ide urobiť príjemnú prehliadku zo životného príbehu, ktorý nám skôr láme srdcia a dve z hlavných postáv musíme takmer neznášať. Za vznikom Macka Pú stojí oveľa smutnejší, ale zároveň ľudskejší príbeh. Občas nám bude úzko, hlavne vďaka skvelým a uveriteľným hereckým výkonom. Ako vznikala najobľúbenejšia detská kniha všetkých čias? To vám vyrozpráva tento príbeh. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Mal som skvelé detstvo. Dospievanie však už bolo podstatne horšie.“ Aby bolo jasné – ten film je dobrý. Má kvalitné herecké výkony (až na chlapca, ktorý je možno až príliš rozprávkovo dokonalý) a po vizuálnej stránke je na niektorých miestach veľmi pekný. Viaceré scény s traumatizovaným otcom sú silné a zaujímavo zahratá je i matka v podaní obecne obľúbenej, mne však nie príliš sympatickej Margot Robbie. Na strane druhej tomu chýbajú vyložene nezabudnuteľné pasáže, je to dlhé a proste ma to nestrhlo, nechytilo. Najkrajší vzťah chlapec nakoniec mal k svojej pestúnke, ktorej herecká predstaviteľka je fajn, ale na to, aká dôležitá v jeho živote bola, má vcelku málo príležitostí dokázať to priamo v praxi. Tak neviem no. Som troška zmätený. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi mě mrzí, že opět vznikla jakási soutěž mezi novými milneovskými filmy. Zatímco Sbohem Kryštůfku Robine je mnohem lepším životopisem, příběhem A. A. Milneho, konkurenční Kryštůfek Robin vypráví o dospělosti Milneho syna. Zde je výborná Margot Robbie jako Daphne Milneová, manželka a matka, která stála za propagací příběhů ze Stokorcového lesa. Velmi příjemná je Kelly Macdonald jako tradiční chůva z meziválečného anglického venkova. A celé to krásně graduje svým humanistickým apelem, neb i ten medvídek Pú je jen jednou z mnoha metafor, ke které utíkala ztracená generace. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Všetko je na svojom mieste a dá sa povedať, že lepšie ani tento príbeh byť sfilmovaný nemohol. I keď občas sme svedkami príliš rýchleho posunutia udalostí na časovej ose vpred, ale keďže nejde o seriál a tvorcovia chceli ostať aj čo sa týka stopáže príčetní, tak nejde o chybu, len suché konštatovanie. Lenže, Medvedík Pooh ma nikdy neoslovil a ako dieťa som ho myslím ani nepoznal, takže aj príbeh o jeho stvoriteľovi ma zanechal chladným. Priznávam, že je to čisto môj problém. Kvitujem, že sa tvorcovia vzhľadom na vykreslenie postáv nevydali smerom vytvorenia umelého milostného trojuholníka, takto ma ale trochu zaráža až príliš negatívne vykreslenie manželky hlavného hrdinu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Film se nesměl promítat v Číně kvůli údajné podobě medvídka Pú s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. (raininface)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2017 v Londýně. (BMW12)
  • Natáčelo se v Anglii ve Východním Sussexu a u jezera Big Bear v Kalifornii (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama