Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

1927. Mladá dívka odplouvá do Ameriky hledat svého otce. Náhodou se ale dostane na loď do Anglie a s novým jménem Suzie zůstává u jedné anglické rodiny. Po deseti letech je díky svému talentu přijata do pařížského uměleckého souboru a seznámí se s ambiciózní ruskou tanečnicí Lolou. Když přijdou do Paříže nacisti, Lola bez váhání kolaboruje, ale Suzie se připojí ke svému cikánskému příteli Césarovi. Situace je stále nebezpečnější. César přemlouvá Suzii, aby odjela za svým otcem, ale ona chce zůstat jen s ním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

misulka03 

všechny recenze uživatele

Překvapivý snímek, něco, co bych naprosto vůbec nečekala a fakt mě to mile překvapilo. Film je úplně jiný než ty, které znám. Najde se plno filmů, které jsou originální svým příběhem, další, které zaujmout, protože jsou tam použity zajímavé efekty nebo skvělé kamerové pasáže atd. Ale toto je něco naprosto jiného a dosud jsme se s ničím podobným nesetkala. A pokud přehlídnu toto zvláštní pojetí a zaměřím se na samotný příběh, tak nemám také slov, prostě nádherný dojemný příběh, který mě chytil za srdíčko. Jsou zde pasáže, které bych si představovala trošku jinak, které bych pozměnila, ale nejsem režisérka. Jsem pouze laik, který hodnotí podle dojmu, takže mnozí můžete moje hodnocení kritizovat, ale nemůžu si pomoci :) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Docela hezký film, který myslím není moc známý. Jeho největší klady jsou obsazení (Christina Ricci se mi v žádné své jiné roli nelíbila víc a Cate Blanchett je fantastická) a krásná hudba. Prostinký děj vymetá jedno klišé za druhým a celkově to ani omylem není nějaký zásadní filmařský počin, který by měl ambice přepisovat dějiny filmu, ale jako taková výplň na dlouhý zimní večer zafunguje velice dobře. Příjemný filmík, který lze doporučit nejen všem fandům Johnnyho Deppa, byť jeho role zde není nijak velká. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, kde opravdu něco hraje jen Blanchett. Ricci nemá co hrát nebo to hraje hrozně. Depp průměrný. Torturro se snaží, ale prostě přes veškeré ty jeho střelené role jsem mu to nebyl schopen uvěřit. Jinak film je celkově dost slabý, řekněme tak celkově o ničem. Navíc se celým filměm nese ublíženost židů. Opět. Takže s tím můžete jít do prdele. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mužom, ktorý plakal po pozretí tohto filmu, bol podľa mňa Steven Spielberg, ktorý si hovoril, čo všetko by on dokázal z takéhoto sľubného námetu vyťažiť. Predovšetkým po emocionálnej stránke. Film je zato solídny, s peknou atmosférou a je originálny najmä v tom, že ako obete holocaustu zobrazuje aj tradične opomíjanú rómsku minoritu. V tomto prípade trochu zidealizovane zobrazenú. Takže prím navzdory priemernej réžii hrajú skvelí herci, mňa najviac oslovili hlavné ženské postavy. Hĺbku postáv a emócií tu nahradili ich hlboké dlhé pohľady. Škoda nevyužitého potenciálu, takáto látka by mala siahať po oceneniach. A rómovia si na svoj adekvátny kinematografický pamätník obetí holokaustu druhej svetovej vojny musia ešte asi nejaký čas počkať. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Otec odjede do ameriky, dcera odjede za nim, ale skonci v anglii, odskoci si do francie, potka cate blanchett, mihne se johnny depp, francii obsadi nemci, odjede konecne do ameriky, potka otce a zazpiva mu. Bohuzel ted uz nemate dalsi duvod se na tuto bezduchost divat. Protoze tady zadnou atmosferu nepotkate. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 2. září 2000 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)
  • Snímek byl roku 2000 nominován na cenu Zlatý lev na filmovém festivalu v Benátkách. Zvítězil však film Kruh (2000), který natočil Jafar Panahi. (Terva)
  • Herci a hudebníci, kteří hrají Cesarovu rodinu, jsou členy rumunské hudební skupiny Taraf de Haidouks. (ČSFD)

Reklama

Reklama