Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

1927. Mladá dívka odplouvá do Ameriky hledat svého otce. Náhodou se ale dostane na loď do Anglie a s novým jménem Suzie zůstává u jedné anglické rodiny. Po deseti letech je díky svému talentu přijata do pařížského uměleckého souboru a seznámí se s ambiciózní ruskou tanečnicí Lolou. Když přijdou do Paříže nacisti, Lola bez váhání kolaboruje, ale Suzie se připojí ke svému cikánskému příteli Césarovi. Situace je stále nebezpečnější. César přemlouvá Suzii, aby odjela za svým otcem, ale ona chce zůstat jen s ním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Klasický zástupce independentního pseudointelektualismu, který byl natočen s hvězdným obsazením jenom proto, že produkce již od počátku slyšela vzdálené cinkání cen a potlesk kritiky. Jeden z mnoha chladných kalkulů na téma "láska a porozumění" bohužel nenabízí nic než velmi laciné proklamace a ubohé zjednodušování. Příběh na prd. Dialogy na prd. Herci hrajou na prd a to rovnou dvojitej. No, nic. Hlavně, že se po tomhle filmu budeme zas všichni mít o fous víc rádi. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen že je tento film hodnocen tak nízce. Přitom je to velice silný zážitek. Ano je to o hercích slov se tam zrovna moc neprohodí ale všichni hrají přesně to co mají. A navíc Depp a Turturro jsou mí oblíbení herci a také začínám mít rád Cate Blanchett. Kdyby tady hlavní roli nehrála Christinna Ricci tak by tenhle film asi nemohl vzniknout. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Johnnyho Deppa to bude v každém případě znamenat jednu hvězdu navíc, protože je tady maxišmrncovní. Mně k vyššímu ohodnocení buď něco přečnívalo (zřejmě příliš operního zpěvu) na úkor většího vykreslení postav. A chyběla mně trochu větší uvěřitelnost (obzvlášť konec už byl moc překombinovaný), takže i přes výbornou atmosféru zůstávám na průměru. Je to strašná škoda, protože třeba ten začátek s malou Fegele byl nádherný. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jednoduše jsem ještě nepřišel na to, proč Sally Potter tenhle film natočila, případně co mi chtěla sdělit. Ať už je to problém na mé straně, nebo se něco zvrtlo ve filmové produkci, byl jsem (po vynikajícím Orlandovi) docela zklamaný. Obraz a hudba na úrovni, zato poněkud nesvůj jsem se cítil z hereckých projevů Johna Turturra a Johnnyho Deppa, na kterých byl zajímavý snad jen jejích absolutní kontrast (přehrávání/minimalismus). Dokud to neuvidím podruhé (a případně nezměním názor), nedoporučím. 40% ()

xjane 

všechny recenze uživatele

Film s příjemnou atmosférou, krásnou ústřední písní a výbornými herci. Příběh židovky Suzie, která se chce dostat za svým otcem do Ameriky...většina filmu se odehrává v Paříži v době před 2. světovou válkou. Christina Ricci v hlavní roli křehké dívky je opravdu vynikající, její vyvolený Johnny Depp a její vypočítavá ruská kamarádka Cate Blanchett jsou také výborní. 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Cate Blanchett (Lola) získala za roli v tomto snímku cenu Board of Review 2000 a cenu z Florida Film Critics Circle 2000 v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. (Terva)
  • Herci a hudebníci, kteří hrají Cesarovu rodinu, jsou členy rumunské hudební skupiny Taraf de Haidouks. (ČSFD)
  • Snímek byl roku 2000 nominován na cenu Zlatý lev na filmovém festivalu v Benátkách. Zvítězil však film Kruh (2000), který natočil Jafar Panahi. (Terva)

Reklama

Reklama