Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka se dokázala držet vysoce nasazené laťky zuby nehty. Sice je o pověstný fous slabší, ale pořád je to nadprůměrná podívaná. Macaulay Culkin zase perlil a dokázal se „poprat“ i s cizím prostředím. Samozřejmě mu k tomu dopomohla nejen dvojice „debilních“ zlodějíčků, ale i personál hotelu. Kvalita zábavy byla dobrá, opět jsem se dost nasmál a i v tomto případě se vždy na tento díl podívám rád znovu. Ostatní díly jsem však už nikdy neviděl. Bez originálního Kevina to nemělo prostě smysl. 70% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ano, Ztracen v NY je slabší než první díl, ale pořád se mi to opravdu hodně líbilo. Zachovala se kostra jedničky a přibylo pár inovativních nápadů (noví záporáci v podobě personálu hotelu), situací, které dobře využívaly minulý díl (perfektní dialog rodičů na policii) či ho úspěšně kopírovaly (video s gangsterem) a taky ještě vynalézavějších nástrah na zloděje (na druhou stranu mi některé z nich přišly až moc brutální, a to natolik, že by zloději už definitivně museli skončit pod drnem, což v prvním dílu nebylo tak moc markantní). Dávám slabší 4* + 1 bonusovou hvězdičku navíc z nostalgie, tahle klasika se prostě za ta léta stala už mojí srdeční záležitostí. P.S Stejně jako u prvního dílu jsem zkusil film i v originále s titulky a znovu by z toho vítězně vyšel český dabing, ale musím konstatovat, že skvělý soundtrack z jedničky byl ve dvojce dokonán k dokonalosti. "Jaké idioty tady zaměstnáváte?" - "Nejlepší z celého New Yorku." ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sám doma 2: Marv dostává kure*sky na prdel. Ten to schytal pořádně, chudák:) O hodně lepší a vymakanější než první díl. Sám doma 2 mi dal vše, co mi v jedničce chybělo. Více akce, zábavy, fórků, gagů, hlášek a především luxusních nářezů ze strany Harryho a Marva. I pro ně:) Sám doma není prvním filmem, kde mě úvodní díl navzdory svému vysokému hodnocení příliš nenadchl, ale zato pokračování, mnohdy s o hodně nižším hodnocením a rozlišnými názory, se mi líbilo mnohem více. Zde přibyly ještě postavy Tima Curryho s jeho ďábelským úsměvem či docela roztomilého Roba Schneidera. Mokrý banditi forever! "Cejtíš to?" - "Jooo, ryby." - "To je svoboda!", "Kolik prstů ti ukazuju, Marve?" - "Tři, čtyři, pět… osm!", "Harry, už jsem AŽ nahoře!" 😁 ()

choze 

všechny recenze uživatele

První SÁM DOMA s rozpočtem 15 milionů dolarů vydělal přes půl miliardy a tak do dvou let uzřel světlo světa sequel, který se řadí k tomu druhu pokračování, co jedou přesně podle šablony originálu pouze v obměněném prostředí a víceméně se jim daří zachovat kvalitu jedničky (obšlehnutý gag s videem). Přibyly nějaké komické figurky (Tim Curry, Rob Schneider) a pasti jsou o poznání brutálnější a méně realističtější (cihly, pády z výšek). Začátek filmu, kdy množství zlověstných shod okolností způsobí, že Kevin opět zůstane sám, mi připomnělo NEZVRATNÉ OSUDY. Následují ještě dvě kompletně přeobsazená a hodně mizerná pokračování nerežírovaná Columbusem (trojka šla ještě do kin, čtyřka vznikla v televizi). "NEPOČÍTEJ SI TUZÉRY NA VEŘEJNOSTI, CEDRICU." ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $173,585,516Tržby Celosvetovo $358,994,850║ Na rad prišiel už len doslovný kopirák prvej časti ale aspoň obohatený o nové vtipné scénky, našťastie dalo sa to ešte zniesť, má to stále svoje čaro. /75%/ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Natáčelo se od 9. prosince 1991 do 1. května 1992. (Karlos80)
  • Z lobby hotelu Plaza byl odstraněn koberec, aby se Kevin (Macaulay Culkin) mohl v jedné ze scén sklouznout po podlaze. Majiteli hotelu Donaldu Trumpovi se to však zalíbilo natolik, že se rozhodl koberec na původní místo už nevracet. (oli009)

Reklama

Reklama