Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (960)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Sympatie k niektorým filmom vo veľkej miere ovplivnia aj udalosti, ktoré sa pri pozeraní stali. Veľmi peknú noc som prežil pri sledovaní tohoto filmu (a ešte krajšiu po ňom) - ďakujem Lucia. Niektoré filmy v sebe majú náboj - burcujúci, spaľujúci a veľmi energický. Toto je jeden z nich. Milujem tú hudbu, milujem tanec a mám rád tento film. Úplným právom je to kult. Nostalgia je proste sviňa. 80% - nech nežerem. Huuuuuuuuuuuuuuungry Eyes!!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Morris: 1. The Time Of My Life - Bill Medley/Jennifer Warnes [4:50] ,2. Be My Baby - Ronnettes [2:39] ,3. She's Like The Wind - Patrick Swayze [3:52] ,4. Hungry Eyes - Eric Carmen [4:08] ,5. Stay - Maurice Williams/The Zodiacs [1:35] ,6. Yes - Merry Clayton [3:17] ,7. You Don't Own Me - Blow Monkeys [3:01] ,8. Hey Baby - Bruce Channel [2:23] ,9. Overload - Zappacosta [3:41] ,10. Love Is Strange - Mickey & Sylvia [2:54] ,11. Where Are You Tonight - Tom Johnston [4:01] ,12. In The Still Of The Night - The Five Satins [3:06], ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný fenomén, kdykoliv a kdekoliv na zopakování. Pohádka o naivní dívce z dobré rodiny, která propadne pouličnímu tanci plného tření, ohýbání a kontaktu a především tanečníku Johnnymu. Pohádka řešící i mnohá sociální témata, která vlastně vůbec nemusela spatřit světlo světa. Látka nezaujala a studia se prakticky jen omlouvala. Nakonec vznikla, ovšem za mizivý budget (jen 6 milionů, tržby se přitom vyšvihly celosvětově na astronomických 217 milionů dolarů). Přesto jeden z důležitých poradců, který viděl hrubý sestřih, naznal, že by měl výsledek skončit v koši. Ačkoliv z nich byla na zkouškách cítit solidní chemie, ani duo Jennifer Grey a Patrick Swayze ze společné spolupráce příliš radosti neměli. Nakonec to zvládli i s Patrickovým bolavým kolenem, jednoduchým příběhem i s památnou replikou, že „Baby nebude sedět v koutě!“ Kouzelné. Nesmrtelných 85% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to kravina, ale fakt pohodova a prijemne se na ni diva. Je to takovej film na odreagovani. Pribeh je hodne naivni a jednoduchej, ale vynahrazuje to super hudba a nenudici dej. Patrick Swayze a Jennifer Grey sice nic extra nehrajou, ale jsou uveritelny. Ve filmu se bud tancuje a nebo neco resi a ty radoby vazne sceny sou sice k smichu, ale to nevadi. Nerek bych, ze pisne byli na oscara, ale pekny byli. Za to, ze to je klasickej romantickej film, na kterej se da koukat skoro porad, ty 4* dam. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vrcholom kariery, nedávno zosnulého amerického herca, Patricka Swayzeho je "Dirty Dancing". Navždy zostane filmovým fanúšikom známy predovšetkým ako vášnivý, mladý tanečník Johnny Castle z tohto snímku, ktorý v roku 1987 natočil režisér Emile Ardolino. Nemám ku tancu žiadne vlohy. Nedokážem vyjadriť svoje emócie týmto spôsobom. Preto tanečné filmy moc nemusím. Zvlášť tie z posledných rokov, ktoré sú plné hip hopu, street dance a podobných opičích exhibícií. "Hriešny tanec" je však celkom v pohode, najmä jeho rock´n´rollové pasáže. Patrick Swayze a Jennifer Grey vytvorili sympatický pár. Seklo im to spolu. *** ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Scéna, kde sa Baby (Jennifer Grey) s Johnnym (Patrick Swayze) okolo seba plazia na dlážke, pôvodne v scenári nebola, no keď režisér videl, ako sa herci odreagovávali počas prestávok, scénu nakrútil a použil ju vo filme. (Karush)
  • Jennifer Grey (Baby Houseman) dělaly velké problémy milostné scény. Nechtěla líbat Patricka Swayzeho (Johnny Castle) na ústa. Režisér nakonec její upejpání nevydržel a řval na ni, ať zavře oči a myslí přitom na svého kluka. (kapsomut)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama