Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přece neutekl od pařížských mafiánů, aby se stal terčem pro amazonské zabijáky! Francoisi Perrinovi se vždy podařilo nějakým způsobem své dluhy z karet zaplatit. Život na vysoké noze přece jen něco stojí. Ale tentokrát těch sto tisíc dolarů ne a ne sehnat. Mafiánské dluhy bývají mnohem nebezpečnější než dluhy u banky. První výstraha se ještě přežije, ale druhá… Perrin má starostí až nad hlavu, nebo lépe řečeno o hlavu, a tak, když si ho v noci uprostřed Paříže vybere polonahý Indián jako muže, který má zachránit jeho duši kdesi v Amazonii, je to pro něj jen špatný vtip v nejméně vhodnou dobu. Avšak velmi brzy a rád přijme závazek, který mu pomůže zbavit se mafiánských vymahačů. Čeká ho cesta k brazilským indiánům, kde má, uprostřed deštných pralesů, najít šamanovu duši. V té chvíli ještě tento lehkovážný pohledný muž zdaleka netuší, že při záchraně duše toho druhého je jen krůček k nalezení duše vlastní... Hvězdami filmu režiséra Francise Vebera jsou Jean Reno a herec a zpěvák Patrick Bruel. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Patrika Bruela mám ráda, ale v tomhle filmu mě nebetyčně vytáčel! Nenávidím za to Vebera, že mu napsal roli debilního, do sebe zahleděného, umanutého, ukřivděného, samolibého, hysterického vola jménem Francoá Perrin, za kterou by ho jeden, s prominutím, vyliskal! Obdivuji neskutečně pevné nervy, které s ním Jean Reno jako Campana měl. Trochu si to u mě vyžehlil tím závěrem, kdy ho patrně osvítil Svatý Jaguár a jako mávnutím kouzelného proutku se z něj stal normální člověk. Tuto indiánskou pohádku hodnotím jinak docela uspokojivě. U nás máme Krtečka a jinde se na dobrou noc vypráví legendy o šelmách kočkovitých, navracející uloupené duše zpět. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je tedy večer - jdu shánět peníze a co si přivedu? Starýho Indiána. To jsem celej já." Jestli mě nějaký indián někdy chytí ve výtahu za nos a bude po mně chtít, abych vyhledal jeho duši v pralese, tak mu vyhovím. Podmínkou je zaplacení letenky 1. třídy, mistryně světa v plavání s mačetou Maya v posteli, Campana jako bodyguard a 50 let na splnění mise. Francois Perrin si takto skvělé podmínky zapomněl vyjednat a proto musel pohřbívat hlavu kněze, nechat se okousávat komáry, spát s prasetem či bojovat s mimořádně nepěkným Kumarem. Mě to chvílemi bavilo, občas nudilo, ale amazonská příroda a Maya mi po celou dobu nedovolili odejít od obrazovky. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tím, že budete špatným filmem volat: "Zastavme kácení amazonských palesů," či: "Respektujme odlišné kultury," jej vznešenějším neučiníte. Nakonec vám zůstane totéž, co jste měli předtím - naivní vyprávěnka o chlapíkovi, co v pralese dík moudrosti indiánů najde své správňácké vlastnosti a sexuální vybití. Oblíbené zasazování děje do exotického prostředí mi připomíná heslo kolejního gurmetství: "Když se to zalije dostatečným množstvím kečupu, půjde to sežrat." Slabé **. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. 1) Klady - pěkné prostředí, námět, základní dějová linka. 2) Zápory - hrozný Indián, nezajímavé a nudné dialogy, tupohlavý hlavní hrdina s dětinským psychologicky nesmyslným chováním. 3) 37letý šansoniér, kytarista a, věřte nevěřte, po několik let profesionální hráč pokeru Patrick Bruel hraje protivného dlužníka Francoise Perrina nepříliš kvalitně, protože stejně působí chvílemi sympaticky. 4) Natáčeno ve Venezuele. 5) Výstižný koment: Subjektiv**. 6) Vážné téma 59letému scenáristovi a režiséru Francisi Veberovi moc nesvědčí a zvolená forma crazy komedie (režisérova oblíbená) filmu taky ne. O třetí hvězdičku jsem si odřel obě uši. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Veber už natočil lepší a zábavnější snímky a Jean Reno ztvárnil mnohem ikoničtější postavy, ale i tak má Jaguár jisté kouzlo, které ho činí tak pohodovou a neotřelou dobrodružnou komedií. Možná je to tou nádhernou amazonskou přírodou, tím někdy poněkud bizarním smyslem pro humor, půvabnou Patricií Velasquez nebo prostě jen mou slabostí pro Vebera a Rena. Každopádně já se u toho bavil velmi dobře a ty 3* značí tentokrát mnohem víc zábavnou jednohubku než upachtěný průměr:-) 65% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Danny Trejo (Kumare) má jako jediný ze všech indiánů na konci filmu při souboji na těle „válečné“ barvy. To pouze proto, aby zakryly jeho výrazné tetování na hrudi a obou pažích. (korbitch22)
  • Jméno hlavní postavy François Perrin (Patrick Bruel) používá režisér Francis Veber ve svých filmech téměř pokaždé. Několikrát se takto v jeho filmech jmenoval Pierre Richard. Ještě častěji potom Veber ve filmech používá jméno François Pignon. (korbitch22)

Reklama

Reklama