Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdybyste měli šanci prožít svůj život znovu, chtěli byste ho změnit? Peggy Sue Kelcherová (Kathleen Turnerová) tu šanci dostala. Měla dvě děti, právě se rozváděla, ale pak se náhle vrátila zpět časem o 25 let nazpět, na svou střední školu. Teď pro sebe může vytvořit novou, lepší budoucnost - ale touží po ní vůbec? Peggy Sue se vdává je fantastická komedie, která Vám poskytne námět k přemýšlení o “silách osudu“... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (75)

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY. Ty jo, tak já nevím, jsem to asi celý nějak nepochopila. Prostě borec chce udusit hlavní hrdinku polštářem (což značí, že bude asi úplnej psychopat), ale ona na konci zjistí, že je to vlastně její životní láska, the end? What? A lidi to potom hodnotí jako pohodový, romantický, odpočinkový feel good movie? To je vaším životním snem mít za partnera násilnickýho psychouše? Tak proti gustu, že jo... Za mě je to teda hooooodně ujetý, scéna s polštářem je jak vystřižená z jinýho filmu a z hlavy už jsem jí až do konce nedostala... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od vsetkych tych miestnych prechytralych tlchub a filmovych ynteleguanov, ktori tvrdia, ze "Coppola ma na konte daleko lepsie kusky", a podobne pseudoynteleguanske blaboly, si myslim, ze ide o kvalitny film. Kvalitna rezia zaistuje filmu pohodovu sledovanost, tempo sice nie je strhujuce, ale stale sa nieco deje, kulisy su na urovni a herci ako Jim Carrey , Kathleen Turner slapu naplno a Peggy sue Got married je krasnym prikladom toho, ze Nicolas Cage mal kedysi kvalitne filmy : 75 % ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Ten název mě moc nelákal, ale byl jsem zvědav na výkony Nicolase Cageho, Jima Carreyho a nakonec i Helen Huntové ( Beth Bodell ). Maturitní vzpomínka na dávné časy se pro Peggy Sue ( Kathleen Turner ) stane zajímavým výletem do roku 1960. Vrací se do svého mládí, ale zůstalo jí myšlení budoucnosti. CITÁT - Co se to se mnou stalo ,......... Byl jsem zvědav, jak se s tím vypořádá. Nicolas Cage ( Charlie Bodell ) a Jim Carrey ( Walter Getz ) jsou jako zpěváci úžasní. CITÁT - Jsi ta nejlepší holka. Byla's, jsi a budeš......... Peggy Sue vezme svůj osud za pačesy svým svérázným způsobem. Trochu totiž pozmění svou budoucnost, ale komu to může ublížit, ne ? CITÁT - Chlapče, já jsem suprholka....... Děda Peggy Sue je klasik a na otázku, na co by si v životě dával pozor, odpovídá - CITUJI - Na zuby.......... Je to nádherné a romantické cestování časem. Na konci jsem uronil i slzu. Ve filmu, ke kterému dělal hudbu John Barry, zazní Peggy Sue got Married od Buddy Holly http://www.youtube.com/watch?v=tgA3WUFPiQk nebo The Stroll od The Diamonds. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ještě že se rozumná Peggy Sue vdávala podruhé v sobotu, jinak bych přišla o tento lidsky hřejivý skvost. Nejkrásnější variace na anachronismus co jsem zatím viděla. Hltala jsem každou sekundu, každý záběr, okamžik nečekaného děje s přiblblým výrazem natěšeného snílka v dokonalém souznění s roztomilou Peggy a potrhlým Charliem. Parádní retro story o snaze změnit osud bez zbytečného moralizování, ale s nadhledem, vtipem a jemnou grácií, která mě strhla jak vodní vír. Dobové kostýmy a zachycení bezstarostného mládí 60. let nešlo natočit líp, o to milejší je zjištění, kdo se podepsal pod režii. Sám velký Coppola, který je mistrem v zobrazení detailů a charakterů postav. Radost, s jakou všichni bezvadně hráli, tutově přenesli i na mě a jsem jim za to moc vděčná. Vždycky jsem se chtěla vrátit do minulosti a něco změnit, ale už si nejsem tak docela jistá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vím, že jsou tam slabiny, ano, ta přeslazenost, kdy snad skoro všichni - i když jdou jen do kavárny na koblihy a kafe - furt jen tancují na fláky 60. let, je až moc růžová, a ano, i tady Nicholas Cage přehrává, jenže tady k jeho roli patří přestřelené chování. Mimochodem - Cage tady má strašnou patku, ale jinak fakt mluví jako kluk z venkova, to jeho komolení angličtiny mě bavilo, ale dokázal, že umí i zpívat. Toho puberťáka, který neví, co se sebou, a proto si hraje před druhými na šaška, zahrál vážně dobře. Jinak se mně líbilo, že v tom filmu je v podstatě vše. Dokázali bychom svou minulosti změnit, nebo je to všechno jen v nás? Ti druzí kolem nás, všímáme si jich, nebo si všímáme jen sami sebe? Co vlastně víme, ale hlavně nevíme o svém partnerovi - ne že by nám to tajil, ale prostě nás to nikdy nezajímalo, nechtěli jsme přijmout jeho svět? Líbily se mi zde všechny ty nuance - taky bych rád někdy viděl svůj dětský pokojíček a věci, na které jsem už dávno zapomněl, ale měly pro mne význam - i pro mou budoucnost. Mladá máma a táta, moje babička a můj dědeček, ti mi taky chybějí, i když moje babička nedělala skvělý štrúdl, ale beleše, lokše nebo šulánky. Skvělá je ta myšlenka, že čas může být jako burrito. Nebo když babička svou vnučku vyzve, aby šla po věcech, na které je pyšná a které trvají. Pohodový film, který má rozjasnit to dobré v nás. A protože takových filmů, jak stále více zjišťuji, je jako šafránu, dám mu nakonec plný počet. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (13)

  • Film slavil v kinech velký úspěch a režisér Francis Ford Coppola si tak napravil reputaci po hořkém poloúspěchu, který zažil se snímkem Cotton Club (1984). (Edgerton)
  • Roli Nancy Kelcher ztvárnila Sofia Coppola, dcera režiséra Francise Forda Coppoli. (Terva)
  • Nicola Cage málem roli nedostal, protože Francis Ford Coppola nenáviděl jeho hlas. Nakonec se však ve filmu objevil. (Terva)

Reklama

Reklama