Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I přes místy hluchá místa jde o povedený snímek se zajímavým námětem. Přeskakování z jednoho člověka do druhého bylo až zábavné. Jen Denzel mě štval, když stále přežvykoval jak stará kráva...nechutné. A nápad s kočkou se dal čekat, jelikož už během filmu se zdá, že to bude při jednom setkání na ni. Ač je tenhle mysteriozní film solidně udělaný, vrtá mi hlavou, proč jsem si ho po letech téměř nepamatoval... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

tak nák, jsem od toho mnoho nečekal, ani jsem nic extra nedostal. Celý se to strašně vleče a je to zbytečně dlouhý, o 30 minut zkrátit a šel bych výš. Místy hlavně v první hodině jsem měl co dělat se v tom vyznat a vůbec to vydržet a nevypnout a to asi někde bude chyba, když neustále mačkam tlačítko stopáže.... ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Po řadě úspěchů 90tkových krimi thrillerů se s dalšími filmy tohoto žánru roztrhl pytel a jedním ze zářných příkladů je i Anděl smrti. Film jenž dokonale zapadá do průměru svého žánru a vybočuje tak maximálně ďábelským protivníkem, který je postupem filmu stále více přitažený za vlasy. V hlavní roli samozřejmě musí být charizmatický vyšetřovatel s nejedním problémem, což Denzel Washington rozhodně naplňuje. Zpočátku slušná dějová linie zabitá překombinovaným záporákem, ale se slušnou atmosférou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hoblit není Fincher, ale i tak vystřihl dva z nejlepších thrillerů 90. let. Tady má po PRVOTNÍM STRACHU k ruce opět kvalitní scénář i herce a k tomu zvládá vytvořit znepokojivou atmosféru. A nejefektnější scény, kdy Azazel dotekem přeskakuje z člověka do člověka a vysmívá se Hobbsovi, jsou přitom prosty jakýchkoli efektů. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Film přensě na hraničním pomezí mezi "jen" mysteriózním thrillerem a horrorem, který jakoby z "oka" vypadl románu Údolí světel Stephen Gallaghera z roku 1995. Slušně rozjeté, dobré obsazení, škoda jen, že skvělý Koteas nedostal více prostoru, scény s Azazelovým přeskakováním slušně atmosférické (ta paní s čepkou z lišky byla fakt hustá). Jediný problém filmu je jeho dlouhá stopáž, které ke konci už uspává. 3,5* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Všechny scény Edgara Reese (Elias Koteas) se natáčely dříve než většina ostatních záběrů. Režiséra Hoblita natolik zaujala fyzičnost Koteasova projevu, že trval na tom, aby se všichni ostatní herci, které posléze rovněž posedne Azazel, pohybovali podobně jako on. Tito herci potom studovali Koteasovy záběry, aby od něj pochytili gesta a mimiku. (Morien)
  • Během přípravy natáčení režisér navštívil muže, který dokáže mluvit syrijsko-aramejsky, aby mu pomohl s dialogovou scénou v tomto jazyce, která ve filmu proběhne. Muž byl ale velmi nábožensky založený a odmítl vyslovit nadávky, které postava mluvící touto řečí ve filmu pronáší. Produkce potom musela najít dalšího člověka, který tuto řeč ovládá, aby doplnil chybějící sprosté repliky. (Morien)

Reklama

Reklama