Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(13)

Když byl v roce 1969 natočen historicky první český dětský televizní seriál, zachycující současné děti a jejich starosti, okamžitě vzbudil u diváků ohlas. Ukazoval obyčejné dětské kamarádství, vztahy mezi dětmi i dospělými, zachytil atmosféru pražské Malé Strany (natáčel se v okolí Jánského vršku i pražských barokních zahrad v podhradí) a „nastartoval“ například i hereckou kariéru Marka Ebena v roli Válečka. (Česká televize)

(více)

Recenze (98)

Danulinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři a půl bodu. Je škoda, že konce jednotlivých dílů nejsou většinou dotažené, zejména ve druhé sérii by si díla zasloužila větší vypointování. Herecké výkony solidní, jen Lenka Pletková se snaží natolik, že to zavání přehráváním. Marek Eben vypadal zejména v první sérii opravdu "hustě", ovšem v druhé sérii nejen, že zhubl, ale ukázal nám, že už tehdy to byl malý umělec (hra hned na několik hudebních nástrojů). Dnes patří mezi naši moderátorskou špičku. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja som vyrastal na Rychlích šípoch...Zbieral som kreslené príbehy a pod. Tento seriál si veľmi dobre pamätám. Marek Eben bol ako metráček , ale zlatý... Teraz sa mi vybavuje aj hudba, ktorá sa nedá zabudnúť a ešte to, že stále strašne behali, a behali. No je to televízny kultový seriál pre deti......70%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká televízna režisérka Vlasta Janečková natočila v rozmedzí rokov 1969 až 1973 trinásť dielny seriál pre deti a mládež, ktorý sa volal "Kamaráti". Dobrodružné príbehy troch chalanov a jedného dievčiska ma nikdy nebavili. Ako decko som bol na to doslova alergický. Najviac ma vedel vytočiť obtlstlý, premúdrelý Váleček, ktorého nesmierne nechutným spôsobom stvárnil pubertálny Marek Eben. Už vtedy muselo byť každému jasné, že jeho herecké schopnosti sú absolutne nulové. * ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Člověk si to tak nějak pamatuje , hlavně tu znělku ,  a vlastně narozdíl od dnešních děťátek , když něco vyvedli , vždycky to bylo spíš k pousmání , jsem už opravdu starej , protože musím říct , jo časy se mění  . Pak už mi jen vyvstane ten mezník , jak paní režiserka vykopla z pokračování Ferdu a to byl dle mého ten nejsprávnější raubíř. ()

RedOctober 

všechny recenze uživatele

Milý a nostalgický seriál ze staré vnitřní Prahy, kdy na Malé Straně žilo víc jak trojnásobek obyvatel a nebyla přeplněná turisty.  Navíc je tento seriál plný kamarádství ze začátku čtyř výrostků. Tady kouzlu minulých dob dopomáhá černobílá barva. Marek Eben se zaslouženě stal díky tomuto seriálu hvězdou, ale popravdě nejen díky němu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (19)

  • V závěrečných titulcích 5., 6. a 7. dílu je herec Josef Bláha uveden jako Karel. (jexik)
  • V seriálu si zahrál i známý bernardýn z mikrokomedie Bohouš (1968). (M.B)
  • Hororový dům s mrtvou ženou objevili kamarádi na adrese U páté baterie 896/50, Praha 6 – Břevnov. Vila patřila významnému architektovi Ottu Rothmayerovi (1892–1966). Dům je ve vlastnictví Muzea města Prahy. Vila ukrývá stálou expozici „Příběh jednoho domu a jedné rodiny“. (sator)

Reklama

Reklama