Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na srazu střední školy po deseti letech se Maggie pořádně opije, což se jí ostatně občas stává. Mladík, se kterým právě je, zavolá její sestře, právničce Rose, aby si pro ni přijela. Rose se ji snaží dovézt domů – tedy k jejich otci a nevlastní matce Sydelle, ta ji ale rovnou vyhodí. Rose nezbývá než si vzít sestru aspoň na nějaký čas domů… Rose, skvělá a schopná právnička, není žádná krasavice a na muže nemá štěstí. Teď si ale začala románek s kolegou Jimem a je z toho celá pryč. Jako kdyby pořád nemohla uvěřit, že má milence. Ovšem sestra v jejím bytě působí jen potíže. Dělá si totiž výhradně, co chce, půjčuje si její oblečení, je nepořádná, pak dokonce přivede domů malého psa. To tehdy, když jí Rose naznačí, že by si měla najít nějakou práci a Maggie na pár dní pomáhá v psím salonu. Při jedné návštěvě otcova domu pak Maggie zcela náhodně zjistí, že po matčině smrti dostávala od jejích rodičů – tedy od dědečka a babičky – dopisy k narozeninám, uvnitř nichž byl vždy malý finanční příspěvek. Otec jí ale žádný z dopisů nedal. Maggie si je vezme k sobě. Právě ten večer ji Rose přistihne doma, uprostřed nepředstavitelného nepořádku, se psem v posteli. Rázně jí řekne, aby se odstěhovala, než se ona vrátí z práce... Rose nemá náladu: zažila totiž zklamání. Měla jet na služební cestu s Jimem, tomu do toho ale na poslední chvíli něco přišlo a poslal za sebe Simona Steina, který je do Rose už dlouho zamilovaný. Ona do něj ale ne a domů se vrací špatně naladěná. Jim se jí chce omluvit a přijde s květinami. Doma je jen Maggie a stane se, co se muselo stát: když po nějaké době vejde Rosse do bytu, najde Jima s Maggie právě v nejlepším… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +Cameron Diaz, závěr snímku -hodně roztahaná stopáž, není to svižné/// Čekal jsem romantickou komedii a dostal jsem poctivé rodinné drama o dvou sestrách. Občas zdlouhavé, k nevydržení a málo zajímavé. Dobrý závěr to trošku napravil, ale čekal jsem víc./// Celkem 56%/// ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príbeh o nefunkčnom vzťahu dvoch sestier (utiahnutá puťka Tony a márnotratná kráska Cameron), ktoré sa ešte viac pohádajú, aby sa nakoniec udobrili. Nijak originálny príbeh so strašne pomalým rozbehom. Film dostane grády až keď sa jedna zo sestier presunie k babičke Shirley MacLaineovej. Možno preto, že ústredné postavy sestier sú až príliš obohraté klišé charaktery, ktoré fungujú len priemerne. Od Hansona som čakal svižnejšiu réžiu a intenzívnejšie scény, keď sa malo hrať na city. Takto je to len jednohubka vhodná ako pozadie pri inej činnosti. 5/10. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film, který byl především reklamou na tělo Cameron, třebaže ona toto ujištění v třiatřiceti letech ještě vůbec nepotřebuje. Naproti ní byla Toni Collette dost nesympatická (mrzí mě, že to říkám, ale připomínala mi Charlize Theron ve filmu "Zrůda"). Jinak Shirley MacLaine byla opět v dobré formě. Film bych rozdělil na dvě poloviny, z nichž ta první byla dost slabá, neuspořádaná. Druhá polovina (přerod Cameron ve slušnou holku) už byla lepší a řekl bych i na tři hvězdy. Přece jenom bylo natočeno nespočet daleko kvalitnějších vztahových filmů. Zítra už si na to možná ani nevzpomenu - snad jen na ofinové Cameronino pohazování hlavou. PS: Takové centrum aktivních seniorů bych si taky nechal na stará kolena líbit. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se to tváří jako příjemná oddychová komedie, ale pak nastupují obligátní tramauta z dětství a křivdy. Příběh o dvou zcela odlišných sestrách, které musí změnit svůj život. Změna nezodpovědné Maggie je jasná od začátku, ale proč se úspěšná právnička vzdala své práce, aby venčila psy jsem nějak nepobrala. Jinak celkem příjemný film, ale prospělo by mu, kdyby nabral větší tempo, takhle je to chvílemi celkem nuda. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že režisér slušne budovanú atmosféru zabíja v polovici filmu scénami, za ktoré by sa nemuseli hanbiť reklamy našich mobilných operátorov (psy, bazén). A to všetko za výdatnej pomoci nenápadnej a zároveň ničím výnimočnej hudby Marka Ishama. Z celého filmu vám tak zostane v pamäti pár scén a dojem, že je to komédia (ak máte skvelý deň) alebo dráma (ak ste toho príjemného v ten deň zažili pomenej). Práve táto nejednoznačnosť je najväčšou výhodou a zároveň aj slabinou filmu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Film byl původně plánován tak, že roli Maggie Feller bude hrát Toni Collette a Sarah Michelle Gellar bude hrát její sestru Rose Feller. Poté, co Sarah opustila natáčení, Toni souhlasila, že bude hrát Rose. (newpage)
  • I když Toni Collete ztvárnila starší sestru Camerion Diaz, ta je od ní ve skutečnosti starší o dva měsíce. (imro)
  • Ve snímku se objeví také sestra a stará máma autorky literární předlohy Jennifer Weiner. Spisovatelka a její agent se objeví ve scéně na italském trhu, kde kráčí Toni Collette. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama