Reklama

Reklama

Svatba mého nejlepšího přítele

  • USA My Best Friend's Wedding (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julianne a Michael uzavřeli na vysoké škole  dohodu: jestli do 28. narozenin nenajdou nikoho lepšího, vezmou si jeden druhého. Vypadá to jako úplná pitomost ale jen do chvíle, než to jeden z nich začne brát vážně. Do určeného limitu zbývá už jen několik dnů a Michael se konečně rozhoupal. Bohužel o ruku nečekaně požádal jinou dívku, než by si Julianne přála. Ta teď musí zapojit veškerou vynalézavě zvrácenou fantazii, aby dostala Michaela zpět. Připravte se na nejlepší svatbu roku. Teď jde opravdu o všechno! (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

D28 

všechny recenze uživatele

Čo je cieľom komédie?Rozosmiať.U mňa im to vyšlo.Keď George začne spievať v reštaurácii, vždy sa pridám a vždy sa rehocem ako ťava.A pri záverečnom tanci.Z celého filmu srší optimizmus a nádej, že i prašivina má šancu.A že priateľstvo medzi mužom a ženou existuje.Everett je jasná jednotka a Mulroney....nula. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Julliane (Julia Roberts) a Michael (Dermot Mulroney) jsou dávní přátelé, jejichž přátelství semtam překročilo i hranice lásky. A tak je Julliane docela v šoku, když ji Michael pozve na svatbu s mladou Kim (Cameron Diaz) - uvědomuje si, že Michaela stále miluje. A tak se Julliane musí pokusit ve zbývajících dnech onu velkou událost překazit. Ale nebude to mít vůbec jednoduché, protože Michael Kim opravdu miluje ... Jednoho zasněženého večera jsme se s manželkou rozhodli, že by bylo dobré se podívat zase na nějaký ten romantický film - a volba padla na Svatbu mého nejlepšího přítele. Zatímco žena byla s filmem nadmíru spokojena, mne naopak docela znechutil - nevím co je romantického na tom, že se jedna potroublá (sorry Julie) ženská snaží překazit štěstí jinému páru. Sice se říká, konec dobrý, všechno dobré - ale ani ten mne nijak nenadchl. Herecké obsazení sice září velkými jmény, ale ve filmu jsem nikoho "velkého" neviděl - Julia Roberts je díky své roli hodně nesympatická, Cameron Diaz zase vypadá (a hraje) jako ufňukaná slepička, tak snad jen pánské obsazení (Dermon Mulroney a Ruper Everett) stojí za zmíňku ... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Oscar 1997 - nominace: hudba (muzikál/komedie) Zlaté glóby - nominace: film (komedie/muzikál), vedlejší herec (R. Everett), herečka v komedii/muzikálu (J. Roberts) BAFTA - nominace: vedlejší herec (R. Everett) American Comedy Awards - nejzábavnější vedlejší herec (R. Everett) Blockbuster Entertainment Awards - herečka v komedii (J. Roberts), vedlejší herec v komedii (R. Everett), vedlejší herečka v komedii (C. Diaz) Florida Film Critics Circle Awards - vedlejší herec (R. Everett) London Critics Circle Film Awards - vedlejší herec (R. Everett) Satellite Awards - vedlejší herec v komedii/muzikálu (R. Everett) ....Scénář : Ronald Bass. Kamera : Laszlo Kovacs. Hudba - Ocenění 1998 - Oscar (James Newton Howard) - vítěz 1998 - ASCAP Film and Television Music Awards - vítěz. Ve filmu hlavně zazní - Diana King - I Say A Little http://www.youtube.com/watch?v=Mm62Aa4ahs8 CITÁT - Já musím být želé! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Faidra pise ze je to volovina na n-tu. No dost pochybujem, film na seba zarobil fajne, Julia Roberts /Pretty Woman/ sice moc hrat nevie a hodi sa hlavne do roamntickych komedii, no ale Cameron Diaz bola vyborna - holka ma proste komedialny talent a ne ze ne. Ludi ako Rupert Everett nemusim, Paul Giamatti na urovni. Vysoke hodnotenie hlavne za spoev v restauracii a nato, ze film je z USA ide o hodne nehollywoodsky koniec : 85 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Naštěstí vše skončí dobře (rozuměj též ve smyslu "správně"), přestože postava (fakt hezké) Julie Roberts se nezdráhá chovat jako mrcha a dělat zákeřné, hnusné věci. Jenže na jejím zcestně zamilovaném charakteru celý film stojí, úplně do extrému tedy nezachází a po většinu času má naše sympatie/pochopení. Přes určitou nesourodost se pak ve směsce screwball komedie a seriózní romantiky najdou moc pěkné scény (píseň u stolu, okamžik pod mostem); ovšem kdo si veškeré své výstupy krade jednoznačně pro sebe, to je boží gay kamarád Ruperta Everetta. Lepší 3 * ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Postava Gerge Downese (Rupert Everett) se ve scénáři původně jmenovala Digger Downes. (Terva)
  • V roce 1997 se stal snímek osmým nejvýdělečnějším projektem. Při rozpočtu 46 000 000 amerických dolarů vydělal celosvětově za čtyři týdny skoro 300 000 000 amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama