Reklama

Reklama

Lidské monstrum ožilo, zachraň se, kdo můžeš! Pro milovníky hororů, ale i jejich odpůrce, je určena vtipná a divácky vděčná parodie Mela Brookse. Hrdinou příběhu je nadějný vědec Frederick, vnuk dr. Frankensteina, který na přednáškách s oblibou odhaluje svým studentům nejrůznější "tajemství" lidského těla. Když obdrží závěť Victora Frankensteina, odjíždí z Ameriky do starého rodinného sídla, aby převzal dědictví. Jeho "součástí" jsou také potrhlý sluha Igor a tajemná domácí paní Blücherová. Ve sklepení domu Frederick objeví pracovnu svého neblaze proslulého dědečka i recept, jak oživit člověka. Není divu, že právě tento "odkaz" dlouho na pokoji nenechá. Jeho vědecký pokus se mu však poněkud vymkne z rukou a znovuoživlý člověk začne ohrožovat ostatní pokojné občany... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (140)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pár okamžiků bylo zábavných, ale i tak jsou to slabší 3*, které se nikdy nemohou stát 4 dokud mě bude Mel Brooks tolik nudit a tolik sázet na parodie, které prostě neumí být věčně zábavné. Je to vymírající žánr (kvalitou, ne počtem snímků) a točit celý život to samé a nedělat to stejně dobře je trochu na zamyšlení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,8miliónaTržby USA $86,273,333Tržby Celosvetovo $87,300,000Tržby za predaj DVD v USA $15,500,333 //počet predaných kusov 1,449,778║ Mel Brooks a jeho humorná stránka ide v dosť planej podobe, príliš suché nezaujímavé. /35%/ ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší film Mela Brookse. Film zdobí famózní atmosféra, asi přiživená i tím, že je film černobílej. První půlka filmu je atmosférou doslova napěchovaná, navíc vyšperkovaná spoustou výborných hlodů. Pak už jde úroveň filmu trochu dolů, bohužel. Nicméně v konečným součtu je to více než povedená parodie, a to jsem nikdy na parodie nebyl. Kdysi dávno v Československé televizi k filmu udělali naprosto dokonalej dabing, jeden z nejlepších dabingů co jsem kdy slyšel. Už jen ty úvodní titulky... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vtipná komedie, která si na jednu stranu utahuje z klasiky skutečně velké, a na druhou stranu se pak jedná o něco, co tuto klasiku ctí a uvědomuje si, jak velký to byl mezník ve světovém hororu a jak je to pořád nesmírně dobrý film. Gene Wilder je skvělý a i další postavy jsou výborně ujeté. Místy jsou zde skvěle promyšlené scény. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná parodická komédie . Nejlepší postava je bezesporu Aj-gor (jeho oční a výrazové prostředky jsou geniální) a výborný inspektor Kemp. Film je naprosto kouzelný v originále - jakýkoliv dabing by kouzlo zničil - zvláště pak u Kempa. Ani se mi nechce věřit, že film je z roku 1974. Pokuď znáte, jako já, originál toto dílko si patřičně vychutnáte se vším všudy. " It's live !" ()

Galerie (84)

Zajímavosti (26)

  • Podľa vyjadrenia Mela Brooksa je spomedzi všetkých filmov, ktoré režíroval, jeho najobľúbenejším práve Mladý Frankenstein. (m.a.t.o.)
  • Igorova (Marty Feldman) slova „Walk this way“ se stala námětem na skladbu pro skupinu Aerosmith. (ČSFD)
  • Filmový debut Jeffa Maxwella. (HellFire)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Reklama

Reklama