Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film a zajímavé reakce na něj. Dr. Julian chce před svou mladou milenkou Toni zatajit a nakukat jí všechno možné a využije svou setstřičku Stephanii. Toni navíc pokukuje po svém sousedovi Harveyovi... V tomhle spletenci se ovšem orientují všichni, diváci i herci, jejichž charaktery a dokonalé slovní vtípky dělají tuhle romantickou legraci nadprůměrnou. Goldie je k sežrání. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau jako milovník? Ano no tak. :-) To bylo snad to jediné, co mi na filmu nesedělo, i když uznávám, že to svým způsobem byl krásný kontrast jeho „charismatu“ a role, což vyvolalo jen další pobavení a bylo to tak vlastně v rámci komedie v pořádku. Obecně se celé obsazení povedlo na výbornou. Ingrid Bergmanová v roli zdravotní sestry, která je zpočátku pichlavá jako její kaktus, než společně s ním rozkvete, mladá a naivní Toni (Goldie Hawnová) a její věčně vykulené oči, jednotliví pacienti v zubní ordinaci, soused Igor, … celá tahle parta stvořila moc fajn konverzačku. Ta se sice pomaleji rozjíždí, ale jak se hlavní postava doktora Juliana Winstona více a více utápí ve svých stále komplikovanějších lžích, dostane tahle konverzační komedie postupně grády, vyostří se slovní přestřelky a stojí za to. Vrcholem je pak návštěva tanečního klubu, kde se vše ještě více proplete. Romantická linka se objevuje jen lehce a povětšinou je to o skvělých dialozích, kdy se největší zábava skrývá v nenápadných narážkách a drobných poznámkách jen tak na okraj. Jejich vhodné načasování ovšem umí zatnout do živého. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau ve své typické roli dobráckého mrzouta, roztomilá Ingrid Bergman a mladičká ještě s malým úsměvem zářící Goldie Hawn v milé a příjemné komedii o zubaři, který je starý mládenec, ale je zamilovaný do mladice a tak předstírá, že má ženu a děti. Když se "rozhodne" kvůli mladici rozvést a ona chce jeho ženu poznat, nezbyde než požádat svou sestřičku z ordinace o pomoc. A kolotoč lží a předstírání může začít. Velmi hezký a příjemný film pro čas do nepohody. Hudba: Quincy Jones ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

No, nepotěšil jste mně, Kaktusový květe. Já vás taky nepotěším. Priznávam, že som bol od začiatku predpojatý. Waltera Matthaua neznášam an sich a dabujúca Helga Čočková ma vyložene rušila. Inak voči tejto divadelnej komédii nič nemám. Väčšinu času som bez záujmu čučal na obrazovku, dve ruky mi stačili na inventarizáciu dobrých hlášok, dobre to skončilo, tak čo by som ešte chcel? Iba maličkosť, kompletnú výmenu Waltera a pošepnúť Ingrid Bergman, že sa do tanca v bare nemusí toľko siliť. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Konverzační vztahovka, v níž staromládenecký ženáč usiluje o telecí krásku, které imponuje soused zabalený pouze v ručníku, jež prožil dlouhou noc s čerstvě rozkvetlou zubařovou seržantkou, která však miluje svého chlebodárce i jeho tři imaginární děti. Že je to poněkud nepřehledné? Ale to jen tak vypadá. Je to skvělý film, který s nadhledem poukazuje na to, co jedna malá lež dokáže natropit, když se ústřední donchuán statečně nedokáže přiznat. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)

Reklama

Reklama