Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Recenze (316)

amokey 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Jsem prostě velkou milovnicí filmů z VB a ještě větší milovnicí pohádek. Tady jsem se nabažila dosytosti obojího. Mojí oblíbené Emmy Thompson i Colina Firtha, úžasného humoru, kouzel a skvělého Thomase Sangstera. Jak říkám, dokonalé ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

celý čas ma sa mi protivil image bosorky emmy thomson a ten jej tesák. potešila ako vždy kelly mcdonald. inak príšerná nuda. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Krásně barevná, silně výchovná pohádka stejně pro dospělý jako pro děti. Já mám prostě britskou tvorbu rád :) ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Kúzelná Nanny McPhee a skvelý Colin Firth v čarovnej rozprávke.. pekné :) Nie je na zahodenie aspoň na chvíľu vypadnúť z reality do sveta rozprávok. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Emmo, tleskám! Napsat a zároveň takhle krásně zahrát tuto Mary Poppins na houbičkách je opravdu výkon. Je to vtipné, když si uvědomíte, že tady hraje něco, jako Mary Poppins, a ve filmu Zachraňte pana Bankse hraje P.L. Travisovou, autorku knihy Mary Poppins. Všichni dětští herci předvádí skvělou práci (hlavně Thomas Brodie-Sangster a Eliza Bennett), až se jich možná budete ze začátku bát, kde jsou ty děcka opravdu nevyzpytatelná. Efekty, kamera i hudba pracují skvěle. Zábava pro celou rodinu zaručena ;-) ()

Laku 

všechny recenze uživatele

Moc vyvedená pohádka s parádní atmosférou a ještě parádnější hudbou. Škoda přímočarého děje, který je sice pěkně vypravován, ale průhledný již od prvních okamžiků... Přesto je s rodinkou okolo Colina Firtha grandiózní zábava - přičemž nejgeniálnější jsou závěrečné groteskní titulky :) ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psala u Velkého třesku, Nanny McPhee je jedna z hodně mála cizích novodobých pohádek, které opravdu můžu, i když jsou některé scény až moc přehnané. Znovu zmíním, že Velký třesk se mi líbí úplně stejně jako Kouzelná chůva. Možná je to ale proto, že jsem Velký třesk viděla dřív než Kouzelnou chůvu. Velký třesk je o něco slabší, takže kdybych filmy viděla ve 'správném pořadí', myslím, že bych stejně nehodnotila. Každopádně oba filmy mě dokázaly skvěle pobavit a na oba se vždycky velmi ráda dívám, v tomto filmu teda obzvlášť na skvělý výkon Colina Firtha. ()

kaze 

všechny recenze uživatele

Hmmm.... Emma Thompson je skvelá. Nielen, že napísala skvelý scenár, ale aj to skvelo zahrala. Tiež Colin Firth je úžasný a dopĺňajú to tie deti. Krásna, farebná a pohodová rozprávka. Príjemne som si oddýchla a určite ju odporučím svojim neteriam.ja som tento film totiž videla už 5 x ()

Kosťa 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka s perfektním začátkem, slabším středem, kouzelným koncem a několika skoro Burtonovskými momenty. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Skvělá rodinná podívaná. Thomas Sangster, v roli nejstaršího Samuela, na sebe upozornil už v Love Actually a opět nezklamal. Báječný Colin Firth a mile trhlá Angela Lansbury jako teta Adelaide byly ve svých rolích dokonalí. Celkově zábavné pohlazení díky výbornému scénáři Emmy Thompson, která si ušila na tělo i hlavní roli chůvy McPhee. "Musím vám říct něco o tom, jak pracuji. Když mě nechcete, ale potřebujete, musím zůstat. Když mě chcete, ale nepotřebujete, musím odejít." 80%. ()

ellegrey 

všechny recenze uživatele

Nutno podotknout, že vážně nevím, jak by film šlapal bez Colina Firtha a Emmy Thompson. Nicméně tyto starosti jsou zbytečné, oba ve snímku hrají a také z části díky nim je z Kouzelné chůvy Nanny McPhee příjemná pohádková podívaná z britského kontinentu. ()

arthur.22 

všechny recenze uživatele

Emma Thompson, Colin Firth i Imelda Staunton patří mezi mé nejoblíbenější herce a film je překrásně barevný, tolik ke kladům. Jinak je tu ale na mě (a na dětský film) trochu moc křiváren a poněkud přehnaný osel. V souboji McPhee vs. Mary Poppins u mě jasně vítězí druhá jmenovaná, ať už ta filmová (skvělá Julie Andrews) nebo ta, kterou si při čtení knížky každé malé i velké dítě představí.. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Ak aj vo filme bolo niekoľko solídnych hlášok či scén, všetky boli anulované neskutočne otravným, gýčovým a prepáleným záverom, za ktorý by sa hanbila dokonca akákoľvek vianočná rozprávka z dielne ČT. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Lehce teatrální, velmi půvabná filmvá pohádka, až se snovou poetikou a spoustou legrace. Hvězdné obsazení, zvláště chůva je úžasná. Není to Mary Poppins, ale zdatně jí konkuruje. Moc hezké, za mne 95%. ()

bender666 

všechny recenze uživatele

Bylo to hrozné, bylo to skvělé, bylo to k smíchu, a když Emma Thompsonová udeřila holí, zase se to posunulo jinam :-) Taky hodně barevné, na můj vkus :). Byly chvíle, kdy jsem si říkal, že je to kýčovité, nebo strašné, ale pak mě něco rozesmálo, nebo potěšilo a zase jsem uvažoval o čtyřech hvězdách. Takže teda 70%. ()

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama