Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

zette 

všechny recenze uživatele

Hlavni postava urcite nebudi sympatie na pockani, musite si k Maxovi najit cestu, aby jste zjistili, ze jeho vtiravy styl a rec je minimalne vtipna a zabavna. Alespon ve filmu to tak funguje, za kamarada bych ho nechtel:-). Z hercu urcite zaujme Bill Murray a Olivia Williams. Nenarocna, ale jinak humorna komedie z americkych skolnich lavic. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výborný Bill Murray a hlavně Jason Schawrzman, hlavní ženská hrdinka byla špatně vybrána, dle mého celý film kazila svou existencí. Námět obyčejný,ale Wes Anderson je skvělý vypravěč a mně se jeho filmy líbí. Hlavní hrdina je aktivistický student, který nevahá udělat cokoliv, pokud si myslí, že to prospěje dané škole. Některé vtípky jsou dobr,é jiné slabší. Ale působilo to na mě věrohodným dojmem a mile. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Bizardní. Slovo, které se s Wesem Andersonem omílá pořád dokola, ale takový jeho svět prostě je. Tak krásně bizardní. Jako sny. Rushmore přesně jeden takový sen je. Kdybychom ho rozebírali v hodinách češtiny, tak se budeme určitě zmiňovat i o tom, že je to film plný kontrastů (student, který dostal stipendium, je jedním z nejhorších žáků ročníku) i řady jinotajů (poznámka v závěru filmu o "Maxově poslední hře", která se neodehrává ani tak na divadelních prknech jako v životech hlavních postav). Ale dost vědeckýho rozebírání... Rushmore je prostě jiný film. Úplně jiný než jste třeba očekávali, že může být. Je jako ten sen, který se vám mění před očima, ale ve zpětném pohledu nedává logicky vůbec smysl. Jenže co na tom záleží, když jste se ve spánku usmívali a klidně byste si ho hned po probuzení dali znova. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Ke každému filmu Wese Andersona si musíme najít cestu.Někdy poté cestě stačí jít jednou, někdy víckrát.Každý jeho film má jeho typický rukopis a styl vyprávění.Na Jak jsem balil učitelku jsem moc těšil a bohužel jsem mírně zklamaný.Asi nejvíce to bude tím, že jsem očekával trochu jiný děj a hlavně jiného hlavní hrdinu.Jason Schwartzman svoji postavu ztvárnil dobře, ale přišla mi protivná.Bill Murray je dokonalý, stačí jeden pohled na něj a ten vydá za několik slov.A nakonec zbývá titulní učitelka Olivia Williams, která mě nepřišla tak sympatická jak by měla, ale to je můj problém.Přesto je ve filmu spousta nádherných a vtipných scén, který vykouzlí úsměv na tváři všech co mají rádi inteligentní humor. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Komedie? Možná na posledním místě. Je to hezky natočené, ale hlavní hrdina na mě nepůsobí zrovna nejlépe. Což asi nebyl úmysl. Měl zvláštní vztah s panem Blumem. Co se týče učitelky, do které se zamiloval, tak puberta dělá divy, nicméně tohle už hraničilo, nebo ještě hůře už překročilo hranici psychopatie. Ale myšlenka skvělá a je to velmi koukatelné ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • Brian Cox bol do úlohy Dr. Guggenheima obsadený vďaka hereckému výkonu, ktorý predviedol v snímke Manhunter (1986). (m.a.t.o.)
  • Wes Anderson pôvodne zamýšľal, že hudobný doprovod k filmu by tvorili iba piesne skupiny The Kinks. (m.a.t.o.)
  • Mŕtvy manžel pani Crossovej (Olivia Williams), ktorého obrázky má v spálni, je Owen Wilson. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Reklama

Reklama