Reklama

Reklama

Horká vlna zaplavila L.A., všichni se chystají na velkolepé oslavy 4. července a svět stojí na pokraji katastrofy.  Vlna veder zaplavila Los Angeles. Všichni se chystají na velkolepou oslavu 4. července 2008. Hlavní postavou je boxer Santaros, který trpí amnézií a jehož osudy se spojí s pornoherečkou Krystou, která rozjíždí vlastní televizní projekt. Svět stojí na pokraji společenské, ekonomické a ekologické katastrofy a policejní důstojník Ronald Taverner má důkazy o spiknutí obrovských rozměrů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Ant 

všechny recenze uživatele

Donnie Darko je geniální, tady to s tou geniálností Kelly kapku přehnal. Sorry, ale jestli potřebuju k tomu, abych se podívala na film, přečíst první komiks, tak to je trochu mimo. Navíc mám dojem, že v případě tohohle filmu by ten komiks musel mít objem slovníku. Atmosféru ten film má hustou jak lepidlo, výběr herců je bezchybný, ale jako celek je to prostě nekoukatelná šílenost, jejíž pointu snad chápe jen režisér a to je mu bohužel na prd. Pokud to teda nějakou pointu vůbec má. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Moby asi mal radosť keď videl ako Kelly zakomponoval jeho skladbu do scény šukajúcich aut. Nebudem v tomto filme hľadať nejaké posolstvo, keď ho tam nevidím tak to proste nebol film pre mňa. Čo však vidím je to, že Kelly sa opakuje a to dosť, až to zaváňa tvorcovou obmedzenou „genialitou“. Film to nie je zložitý ale je sproste podaný. Nehovorím že DONNIE DARKO je geniálny film ale aspoň je chytro natočený, herecky dobre zvládnutý a riešia sa tam zaujímavé veci a to čo sa nerieši necháva na divákovu fantáziu, čo mi úplne na 5* stačilo. SOUTHLAND TALES sú až príliš divné, riešia sa tu absurdné a nezaujímavé veci a herecky to tiež nie je žiadna sláva, ešte aj herci z DD tu vyznievajú ako karikatúry. Zaslúžený prepadák. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Pimprlové divadlo bez ladu a skladu a tvůrčí onanie Richarda Kellyho, který až příliš uvěřil své tolik vzývané genialitě. Mohl bych zde psát o jeho křečovité snaze o politickou agitku a myšlenkový přesah, o zdejším pochybném srovnávání s Lynchem, ale nakonec budu parafrázovat úryvek ze čtyři roky staré recenze Jiřího Peňáse k filmu Vaterland, který mi mluví z duše a dokonale se hodí i ke Kellyho dílku: „........Všemu vládne vágnost, nedotaženost, přibližnost, a asi to nejhorší, co se uměleckému dílu může stát: že v něm vlastně o nic nejde, protože v něm může jít o cokoli. Před ´Southland Tales´ lze také snobsky či bezradně sednout na záď a skládat holdy jeho originalitě (svévole bývá většinou originální) a tajemné atmosféře ( když něco postrádá hlavu a patu, je to ohromná zásobárna tajemností). Především je ale pro mne Kellyho film dokladem velké autorské sebestřednosti, toho, čemu kritik Andrej Stankovič říkal "geniálničení". Neomylný tvůrce hrne do díla, co se mu v hlavě zrodí, nechť divák žasne. Nedává to smysl? Pak je to určitě podobenství. Nudí to? Určitě v tom bude nějaké poselství. Mouchy? Tak to bude asi ten surrealismus!“ :o)........PS: Na ´Donnie Darko´ se přesto pořád těším. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá čiastočne umelecky ladená sci-fi komédia od Richarda Kellyho. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti, kedy sa situácia v Amerike po ťažkej vojne veľmi zmenila. V Los Angeles má čoraz väčší vplyv nelegálna neomarxistická skupina, významný zahraničný vedec zostrojil doteraz najlepší zdroj energie, ktorý funguje vďaka oceánu, z vojny sa vrátili vojaci, ktorí boli pod vplyvom návykových látok a navyše sa práve s amnéziou vrátil slávny boxer a herec, ktorý sa stratil v púšti. A práve so svojimi priateľmi začína prichádzať na stopu rozsiahlej konšpirácii. Spracovanie je celkom slušné, úplný úvod príjemne navnadí na zaujímavý zážitok a síce je film vlastne úplne iný, než som podľa toho očakával a navyše prakticky celý čas cítiť, že by chcel byť niečím viac, než v skutočnosti je, ale aj tak som celkom spokojný. Dej obsahuje až príliš veľa výrazných prvkov, z ktorých niektoré sú zaujímavejšie viac, napríklad stroj na výrobu energie a všetko s ním súvisiace a iné zase menej, hlavne tá nelegálna organizácia, pričom spolu ani až tak moc nefungujú, dej si prakticky len tak plynie, akoby odnikam nikam, postavy sú síce sami o sebe celkom zaujímavé, ale pôsobia až moc absurdne, aby si ma mohli výraznejšie získať a tak mi bolo vlastne jedno, ako dopadnú a navyše v priebehu sa nájde len veľmi málo scén, ktoré by vynikali, najviac asi len tá zaujímavá hudobná vložka. Ale aj tak to má niečo do seba, aj napriek takmer dva a polhodinovej dĺžke som sa ani na okamih nenudil, po celý čas sa to nesie vo veľmi zaujímavej atmosfére, vďaka ktorej to pôsobí, ako by sa dialo niečo dôležité a tajomné, čo síce neplatí, ale získalo si ma to a ešte k tomu je to tak zaujímavo uletené a aj celkom zábavné. Navyše sa tu aj v priebehu nájde pár dobrých nápadov, ktoré to celé osviežia a tak si nemôžem pomôcť, napriek mnohým viditeľným slabinám ma to jednoducho bavilo. Inak o nejakú akciu tu vôbec nejde, síce priestor tu na to bol, ale nájde sa tu len pár, skôr nepodstatných maličkostí. Herecké obsadenie je na tom veľmi dobre, je tu až prekvapivo veľa známych tvárí ako Dwayne Johnson, Sarah Michelle Gellar a Seann William Scott, ktorý je tu dokonca na moje veľké prekvapenie najlepší zo všetkých v hlavných úlohách a plno zaujímavých vedľajších postáv ako Justin Timberlake, Christopher Lambert, Bai Ling a ešte viacero iných. Čo sa týka réžie a technickej stránky, vôbec netuším, ako blízko sa Richard Kelly priblížil k svojmu pôvodnému zámeru, keďže toto viditeľne ideálne nefunguje, ale aj tak to má dobrú vizuálnu stránku, výbornú atmosféru a ani rozpočet nebol viditeľne malý, takže som aj celkom spokojný. Takže Southland tales je skutočne veľmi zvláštny film, má plno záporov, ale aj tak má niečo do seba a keďže ma to dosť bavilo, nemám dôvod dávať horšie hodnotenie. 71% ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

HODNOCENÍ JE TOTÁLNĚ ZCESTNÝ! A to že fakt je... Ne vážně, už při pohledu na DVD jsem byl vykulenej, o čem to teda sakra bude. Ale, když už jsem se rozhodl napsat koment, musím přiznat, že jsem na filmu nechápal zhola nic a zároveň všechno. Že se mi film totálně hnusil a zároveň jsem si ho zamiloval. Za celý život mne nic nedonutilo takhle dlouho o filmu přemýšlet tak urputně, jako se stalo se Southland Tales. V jednu chvíli jsem měl chuť rozmlátit televizi, v druhou chvíli brečet dojetím. Taky naprosto nechápu, co mně tak strašně imponovalo nad Dwayne "The Rock" Johnsonem, když si hrál s prstíkama a měl vykulený oči nebo finální scéně s létající dodávkou. Nejhorší ale na celém zážitku je, že když se ráno vzbudím a úplně náhodou na něj pomyslím, tak dostanu chuť ho ihned fláknout na první místo v mé top filmy a druhé ráno mu dát odpad. Něco takového se mi opravdu nikdy, nikdy, nikdy nestalo a za to má Kelly moji poklonu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (22)

  • Film je druhou polovinou Kellyho hexalogie. První tři části jsou zpracovány jako komiksy a vyšly v průběhu šesti měsíců před premiérou filmu. (hot_spot)

Související novinky

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Horor od tvůrce Donnieho Darka

Horor od tvůrce Donnieho Darka

04.07.2007

Režisér jednoho z nejkultovnějších filmů nového tisíciletí (je neuvěřitelné, že si vynikající Donnie Darko doposud nenašel cestu na tuzemský DVD trh!) se stejně jako další originální tvůrci (třeba… (více)

Vůz plný zlata

Vůz plný zlata

01.06.2006

Zatímco čeští filmaři stahují své snímky z většiny festivalů na protest proti nepochopitelnému jednání naší vlády, která neodsouhlasila novelu zákona o české kinematografii, v Cannes se tuto neděli… (více)

Reklama

Reklama