Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

iwee23 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem po letech znovu a pořád nechápu to všeobecné nadšení tímto filmem. Bridget je hloupá, naivní, celej film jen kouří jednu za druhou a divně se pitvoří (Zellweger má fakt mnohem lepší role). Nenašla jsem na ní prakticky nic sympatického, ani tehdy, ani dnes. ()

Sveter odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohé pokusy o humor, ubohá Renée. U tohohle "skvostu" jsem se ani jednou nezasmál a to je to jedna z nejvychvalovanějších komedií... ()

Shadow 

všechny recenze uživatele

Námět je sice zajímavý, ale skutečný výsledek je trochu jiný. Má to sice být romantická komedie, ale zase až tak moc vtipné mi to nepřipadá. Sice to není nějak extra rozvleklý film, ale stejně se tam toho zase tak moc neděje. Třeba Brigetin homosexuální kamarád nabízí spoustu možností k využití v tomhle filmu, ale jako postava je naproto zapomenutý. Ostatní postavy na tom nejsou o moc lépe. O nikom kromě Briget toho zase až tak moc nevíte, což se dá pochopit, když je to její deník, ale přeci jen by to chtělo lepší prokreslení postav. Herecké obsazení to nezachrání. Konec nabízí pokračování. Pár známých písniček to zase až tak moc nevytrhne. Zajímavý je snad jen sladký konec. ()

katabouda 

všechny recenze uživatele

Film,soundtrack i kniha je nejen pro mne, ale i pro většinu mých kamarádek takovou biblí - v kině viděno jen jednou, ale na videu nebo v TV pro nás nezestárne nikdy(jen ten dabing není to pravé ořechové:-( Jsem zvědavá na pokračování, protože druhá kniha není tak výživná, jako ta první, ale prostě a jednoduše budeme držet Bridget palce!!! (Jen pro ilustraci - ztotožnění nastává u žen ve věkové kategorii 25-35 let, svobodné, nezadané - u mužů nemůžu hodnotit:-) ()

maart 

všechny recenze uživatele

Konečne som to videl celé a stálo to za to. Príjemná večerná oddychovka. Vtipné, zabavné, dobrá hudba, proste dobrá komédia s dobrými hercami všetkým trom úlohy sadli na mieru. Ale je čosi mi tam predsa len chýbalo niečo čo bolo napríklad v Love actually. ()

klaus 

všechny recenze uživatele

Tak myslim, že pro dámy je tohle velmi zajímavý a některé se v Bridget vidí, ale mě jako chlapovi se hnusí představa, že bys se měl chovat jako ti dva blázni. Dal bych 3 ale, že mám ženy rád tak 4 star´s ()

Shtinky 

všechny recenze uživatele

Keď sa chcem zasmiať a to pri filme tak si asi vyberem Bridget alebo Lásku nebeskú. Ak však niesom zrovna vianočne naladený vyhrá Bridget a tá ma zásadne vždy pobaví aj tými istými tisíckrát videnými scénami. Čo natom že je tučná a stárá a napoly ožratá od vlačiakov, je úžastná!! Renée´, si neprekonatelná !!!! ()

andrejba odpad!

všechny recenze uživatele

Do polovice som sa snazil zistit o com to je a od polovice som sa snazil vydrzat ako ta blbost moze nakoniec dopadnut. Strata casu. ()

-ETIENNE- 

všechny recenze uživatele

Krásna a bravúrna Renée Zellweger. Tak vidíš Bridget, napokon sa ti to predsa len podarilo :)) nikdy sa nevzdávaj vo svojom snažení!!! ()

tytule 

všechny recenze uživatele

Vobou dílech miluju Renéé, Hughe a Colina tento film mi při každém zhlédnutí přivádí záchvaty smíchu. Prostě tento film můžu kdykoliv ()

qnnaire 

všechny recenze uživatele

Výborná britská romantická komédia s výbornou Renée Zellweger, sympatickým Colinom Firthom a pozitívne nesympatickým Hughom Grantom. Výborné herecké výkony, výborná hudba, výborný humor. v podstate veľmi jednoduchý príbeh vyrozprávaný nevšedným spôsobom. Lahôdka pre diváka :) ()

Toja34 

všechny recenze uživatele

Na mě je Bridget až moc trapná. Skoro se mi to líbilo, ale u trapných scén já trpím s hrdinou.Takže některé scény mě totálně umořily. ()

CrazyAdinn 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru je to nejlepší role Renée Zellweger, kterou zvládla na výbornou. Miluju její trable v lásce i v pracovním životě, zasměju se nad jejími úlety a charismatický Colin Firth a Hugh Grant mě okouzlí i po sté. Myslím, že každá žena si aspoň někdy připadá jako Bridget, a jestli ne, tak to ani není žena, ale superbytost. Klasika, kterou dokážu snést i s dabingem. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama