Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Recenze (253)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Proč herec, instrumentální umělec, tedy zprostřetkovatel díla od tvůrce k divákovi, jako je N.C. tak skvělý v "Ptácích" bere takové průměrné role? Asi nemá do čeho píchnout. Ale uspokojuje ho to? Sotva. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a hlavně povedený snímek s výborným Cageem. Je vidět, že Verbinski si poradí i s malými a nenápadnými filmy. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Kvůli poněkud přihlouplému názvu jsem čekal lacinou dvouhvězdičkovou komedii. Misto toho jsem dostal sto minut úžasné, i když místy velmi deptající, hořké a pesimistické podívané (náladu mi to v tu chvíli nezvedlo - znáte to, když nemáte úplně nejlepší období, nevíte jaká vás čeká budoucnoust, před vámí spousta těžkých úkolů a závazků, nic se zrovna nedaří ), která ovšem definitivně přiřadila Nicolase Cage mezi mé oblíbence. Poslední dobou mě několikrát přesvědčil, že některé filmy stojí za to zhlédnout i kdyby to bylo jen kvůli jeho výkonu. Teď momentálně mě hrozně mrzí, že neumím moc dobře psát, rád bych napsal něco chytrého, protože tenhle film Opravdu chytrý je. Dokonale ukazuje, že člověk někdy může dělat cokoli a nedokáže se hnout z místa. Dojem bezprostředně po dokoukání: zasloužených 80%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Taková strašně nudné a utahané drama. Jakoby bez energie, bez zábavy a dalších komediálních prvků, které by lákaly film dosledovat s chutí a nadšením. Mdlé. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Výborný film, až mě to samotného překvapilo, jakoby si chtěl Verbinski odpočinout a prostě za pár dní natočit komediální drama o chlápkovi, kterému se vůbec nic nedaří (viz vtip - chlápek se plazí pouští, je otrhaný a naprosto vyčerpaný. "Proč mi to děláš...proč??!" najednou se roztáhnou mračna, tam vykoukne bůh a řekne "No...nějak mě sereš...") Ve filmu se nedočkáte klišé ani srdce rvoucích, nebo vše vysvětlujících scén - což je dobře, film jde po povrchu, nesnaží se nic řešit. Škoda, že se k nám film nedostal - pravda je, že by film asi masy neoslovil...ale přesto...škoda. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Hodně obyčejný snímek o krizi středního věku jednoho loosera, který hlásí počasí, má ošklivou tlustou dceru a naprosto si podělal své manželství. Občasné úsměvné okamžiky nezastíní fakt, že film je celkově o ničem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příjemně smutně vyrovnaný film, pro jehož hlavního hrdinu mám plné pochopení. Tohle je člověk. A Cage je herec, ať už si o tom kdokoliv myslí cokoliv. ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Nádherně natočeno, výborná kamera a Cage nesleze ze scény a je skvělý!!! Škoda, že se tento film nedostal do českých kin. Určitě stojí za zhlédnutí na velkém plátně. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

"Některé věci nevyšly podle mých představ. Není snadné to přijmout, ale snadné věci do dospěláckého života nepatří." Rok 2005 byl pro Nicolase Cage velmi vydařený. Po Obchodníkovi se smrtí si tentokrát s velkou chutí zahrál "rosničkáře", který je tak trochu smolař a neštastník, jenž se vyrovnává s nástrahami dospěláckého života po svém. Celý film stojí především na skvělém Cageovi, na citlivé režii Gorea "Piráta" Verbinského a na propracovaných charakterech ostatních postav, i díky nimž nevíte, jak to nakonec dopadne. Gore Verbinski mě touhle melancholickou a lehce nahořklou komedií dokázal chytit za srdce. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká zvláštna dráma o chlapíkovi, ktorému má síce ľahkú a dobre platenú prácu, ale inak sa mu v ničom nedarí aj keď sa strašne snaží. Je rozvedený, s deťmi si nerozumie a otec mu zomiera. Väčšinu času to vyzerá len ako taký náhľad do života jedného obyčajného človeka, ktorý sa nijak neposúva. Hlavná pointa je v tom, ze nakoniec sa chlapík so svojou životnou situáciou zmieri a vďaka tomu sa stane o trochu šťastnejší. A to je všetko. Cage tu hrá ešte kvalitne. Občas má tie svoje prehnané výbuchy, ale k postave to celkom sedí. Najlepší bol na celom film Caine ako Cageov otec. To boli časy, keď ešte Cage hrával s kvalitnými hercami a v celkom dobrých filmoch. Neviem prečo sa silou mocou snaží stať akčnou hviezdou z-tkových akčniakov, keď by mohol hrať v nejakých kvalitných drámach nezávislej tvorby. Asi si už príliš zničil povesť ako ten prehrávajúci magor. Snáď ešte niečo aspoň takto dobré natočí. 6/10. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Ze začátku skvělá atmosféra, netradiční zpracování, nápad, ovšem ačkoliv se Cage snaží, film nemá pointu a končí tam, kde začal, zajímavých myšlenek a úvah proběhne mnoho, ovšem chybí návaznost a propojení mezi nimi, motiv luku rovněž nepochopen, pořád čekáte a najednou je konec, film se tak nějak proplouží, podobně jako ztroskotalý televizní moderátor a jeho dcera. Bohužel průměr. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Lidi mě občas poznaj....jsou mezi nimi i pitomci....... Píše se tu, sice, že je to komedie, ale je to spíše smutné drama. Já se snad nezasmál ani jednou. Nebýt Nicolase Cageho, asi bych se na příběh ani nepodíval. Nakonec je to průměrné drama, které si na nic nehraje. CITÁT - Furt po mě něco házej.......... ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Nepřesvědčil jste mě pane Verbinsky. Tohle má být komedie, drama? Ani jednoho jsem se nedočkal, to spíš hluboké nudy o nezajímavých lidech v nezajímavém příběhu. Ano jsou mezi námi lidé, jako Dave Spritz...........no a? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film těžce ze života. Místy absurdně vtipný, ale jinak posmutnělý. Pomalu plyne odnikud nikam, bez cíle, bez výraznější energie (nemyšleno negativně), stejně jako Cageova postava, stejně jako každodenní život. Plus za čisté účelový hudební podkres, který se snaží navodit pocit frustrace, kterou Dave Spritz zažívá. Další velké plus za Michaela Caina - parádní role, ještě lepší herectví. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Film pojednává vlastně o muži, kterému se ztrácí a rozpadá vše pod rukama. Nic mu nevychází tak jak by chtěl a musím říct, že se tento film v některých ohledech dost přibližuje životům lidí. I když film není pro děti, což asi nikoho nezajímá, přesto Nicolas zahrál dobře...***/půl ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle opravdu ne. Hořká tragikomedie s nádechem cynismu. Nezajímavý příběh o loserovi, který moderuje počasí v televizi. Žonglování mezi hořkosladkými epizodami, dlouhými monology a nepřesvědčivými výkony herců bylo dost ubíjející a nezáživné. Dalo by se říci, že to nebylo ani vyloženě vtipné, ani vyloženě dramatické. Pouze čiré depresivní výpovědi s nevtipným humorem a nedotaženými dějovými motivy, které se po polovině filmu už nikam neposouvají, což po většinu času nudí. Pan Rosnička ve mně zanechal hořký pocit a zklamání z filmu, který je takřka o ničem. ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Z akčního překvapení v podobě Lord of War si Nicolas odskočil k nenápadnému, ale o to zajímavějšímu filmu. Nemusí sice uchvátit každého, ale díky němu nám Cage a nepřímo i celý film ukazuje, že umět zahrát roli nám všem známou ze života vyžaduje talent a dobré zpracování... ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o tom, jak se všechno podstatné v životě může posrat. Uvěřitelná životní tragédie jednoho ne zrovna prozíravého chlápka, který má sice skvělý džob, ale s rodinou to prostě neumí. Nenucené a místy zábavně absurdní, přesto to všechno působí povědomě a právě o tim to je. Kam se hrabou piráti, tohle Verbinskimu prostě jde a Nicolasi Cageovi odpouštím role ve všech těch hovadinách, kterým se v posledních letech upsal. Spolu s perfektně monotónní hudbou Hanse Zimmera Weather Man prostě nemá chybu. ()

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama