Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Perfektní britská romantická komedie, říznutá dramatem. Hugh Grant patřil vždy mezi mé oblíbenější herce a rolí Willa to jen potvrdil. Jak na věc by měl patřit mezi ty filmy, které televize vysílají pravidelně každý rok na Vánoce. Kde jinde je tak přesvědčivě vykreslena proměna postavy ze špatné na dobrou? A navíc se u filmu celá rodina zasměje. Den mrtvé kachny :-) Srovnávat s Bridget Jonesovou nehodlám, neboť Deníku chybí dramatičnost Jak na věc a navíc v něm nejde o nápravu. Ne, Jak na věc je mnohem vyspělejší komedií a dokonce více britskou komedií a to je rozhodně plus. I když Houltova řeč o Haley Joel Osmentovi vyzní vzhledem ke snaze představitele vyniknout právě jako Joel poněkud trapně, zbytek je bez chybičky a vysoké hodnocení si zaslouží. Ovšem maximální hodnocení si nechávám pro trochu odlišné filmy... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Po Fever Pitch a High Fidelity další skvělá adaptace knížky Nicka Hornbyho. Byť je tu ve středu zájmu malý chlapec, nejde o žádné sentimentální dílko. A vidět Hugh Granta jako playboye, místo jeho iritujících koktavých hrdinů, je také velice příjemné. Tak trochu jiná romantická komedie je zkrátka povedená, bratři Weitzové se dokonale přizpůsobili anglickému prostředí. (90 %) ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Ako skántriť kačku celozrnným chlebom či nájsť osudovú ženu cez "Spoločnosť osamelých rodičov"? Nehľadajte návod. Je tu Hugh Grant v úlohe narcistického snoba, ktorý všetko uvedie na správnu mieru. Množstvo vtipných situácií, množstvo sympatických hercov, pričom Grant v úlohe, aká mu svedčí najviac. Od režisérov Prcičiek veľké prekvapenie, About a boy je veľmi milou, sviežou a inteligentnou komédiou, ktorá spríjemní popoludnie a zároveň neurazí divákov intelekt. Nemám dôvod neohviezdičkovať plným hodnotením. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Netreba to brať vážne. Fiona brala vážne pesničku ´Zabi sa nežne´ a pozrite sa, ako dopadla.“ Smršť dialógov, vychcaní hajzlici, ostrov Ibiza (prípadne súostrovia), predčasne dospelé deti, samovražedné hipisáčky, Klub osamelých žien, Killing Me Softly, tamburína. Hugh „Po piatich minútach som mal chuť odrezať si penis“ Grant v takmer (?) životnej úlohe a k tomu producent Robert De Niro a režisérski prcinátori Weitzovci vo vynikajúcej adaptácii výbornej Hornbyho pôvabnej knižky. Bridget Jones pre chlapov. Bravo. Nákazlivé, vtipné, rozkošné - a s ponaučením, ktoré funguje aj v skutočnom živote! Kino Považan NMnV 2002 ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Tieto britské komédio-drámy mi sakramentsky dobre sedia. Dokonca by som povedal, že sympatizujem aj s výkonmi Hugha Granta, ktorý je ideálnym prostriedkom presne do tohto typu filmov. Britský humor celkovo má niečo do seba, a keď je urobený dobre je už vopred jasné, že vznikne utešený film. Oddych, vypnutie mozgu a dobrá nesilená zábava. Viac mi netreba. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Když Marcus (Nicholas Hoult) zvoní na dům Willa (Hugh Grant), Will má puštěnou písničku, kterou pak následně dává schválně nahlas. Jedná se o „Zoo Station“ od U2. (SONY_)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama