Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Výjimečně děj filmu zcela trefně popisuje oficiální text distributora, takže přistoupím k jádru pudla. Dílo tlačí na city diváka a to docela plánovitě. Jistá do očí bijící klišé naštěstí vyvažují vskutku nečekané okamžiky, které prosvěcují jinak nudnou a předvídatelnou zápletku. Nemohl jsem se rozhodnout mezi třemi a čtyřmi hvězdami, jelikož film není ani průměr ani světoborná záležitost. Nakonec jsem přeci jen přidal, ačkoliv po trýznivém happyendu se mi zkřivila ústa do bolestné grimasy. Jak na věc spadá do kategorie "odpočinkový", tak by se k němu mělo i přistupovat. 70% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rozhodne dosť veľké sklamanie. Márne som čakal, že to bude tak dobré ako Curtisovky. Málo emócií, málo romantiky, málo sentimentu, málo humoru, málo pohody, málo britskej atmosféry ... Hugha Granta mám rád, ale mal aj lepšie kúsky a About a Boy je dosť precenený film. Navyše všetky postavy mi boli nesympatické a neznášam Killing Me Soflty!!! ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Jak na věc" zní jako nějaká potrhlá americká komedie o puberťákovi, který se snaží si konečně "vrznout", ale opak je pravdou. About a boy je příjemná britská a především dospělá komedie s milým humorem v čele. Granta ráda nemám, mít nebudu a na jeho herecký um mám svůj názor, ale tady zase tolik na nervy nebrnkal. Nic převratného to ale není. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Snažila som sa v tom hľadať viac, ale nenašla som. Je to smutné, lebo film je veľmi dobre obsadený, natočený, snaží sa o novátorský scenár. Ale niečo mu chýba. Je to podstatné a to je asi chyba. Neviem, zdá sa mi akoby si ten film požičiaval dušu z požičovne. Lepšie to vyjadriť nedokážem. akoby to už bola opotrebovaná duša, a ešte k tomu požičaná. Rozmýšľala som, čo by filmu pomohlo. ale naozaj netuším čo, príbeh je niekde v prostriedku divne zakrivený a to sa mi nepáči. Hovorím teraz na vysoko teoretickej úrovni, ktorej ani sama poriadne nerozumiem, ale inak to vysvetliť neviem. Takže zo smutným srdcom 60% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mlask! Knihu Nicka Hornbyho jsem samozřejmě četl a byla geniální. Proto jsem si film (který natočili skvělé duo Weitz-Weitz) nemohl nechat ujít. I když Hugha Granta nemám rád stejně jako bouřku, svou roli zahrál docela dobře. Ovšem největší pozornost na sebe upoutává Toni Collette a její syn Marcus. Rodinka, která se narodila ve špatném století je prostě k zulíbání a když se spolu vydávají po uličkách Londýna oblečení jako hastroši, nemůžete si je nazamilovat. Navíc ve filmu hraje překrásná Rachel Weisz, takže není co řešit. P.S. Ali je neskutéčný blázen! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Marcus (Nicholas Hoult) na závěr filmu praví, že "žádný člověk není ostrov sám pro sebe", jak zpívá Jon Bon Jovi. Ve skutečnosti jde o úryvek z díla anglického renesančního básníka Johna Donneho, které napsal roku 1624. Báseň zní: „Žádný člověk není ostrov sám pro sebe; každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj : smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“ (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v britskej metropole Londýn. (MikaelSVK)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama