Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Po Fever Pitch a High Fidelity další skvělá adaptace knížky Nicka Hornbyho. Byť je tu ve středu zájmu malý chlapec, nejde o žádné sentimentální dílko. A vidět Hugh Granta jako playboye, místo jeho iritujících koktavých hrdinů, je také velice příjemné. Tak trochu jiná romantická komedie je zkrátka povedená, bratři Weitzové se dokonale přizpůsobili anglickému prostředí. (90 %) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tohle Angláni prostě umí. Hodně motivů je pravda přitažených za vlasy a nedá se jim věřit, ale takovou pohodovku jinde těžko najdete. Herci jsou úžasní (hlavně těžký sympaťák Grant, jehož obraz bych si snad vyvěsil v koupelně místo zrcadla, kdybych byl ženskou), vyprávění umí přijít s vtipným a neokoukaným postupem a dlouho jsem neviděl mezi postavami takhle fungující náboj. 4* a kousek. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Snažila som sa v tom hľadať viac, ale nenašla som. Je to smutné, lebo film je veľmi dobre obsadený, natočený, snaží sa o novátorský scenár. Ale niečo mu chýba. Je to podstatné a to je asi chyba. Neviem, zdá sa mi akoby si ten film požičiaval dušu z požičovne. Lepšie to vyjadriť nedokážem. akoby to už bola opotrebovaná duša, a ešte k tomu požičaná. Rozmýšľala som, čo by filmu pomohlo. ale naozaj netuším čo, príbeh je niekde v prostriedku divne zakrivený a to sa mi nepáči. Hovorím teraz na vysoko teoretickej úrovni, ktorej ani sama poriadne nerozumiem, ale inak to vysvetliť neviem. Takže zo smutným srdcom 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Londýnský playboy prostřednictvím pobledlého Vulkánce poznává, že potřeby většiny (alespoň tří) jsou nadřazeny potřebám menšiny…nebo jednotlivce, co si myslí, že je Ibiza.. No vida, když dostanou pekaři amerických pájů vhodné ingredience z koloniálu Hornby´s, umí i docela chutné Fish & Chips, v němž se ryba nevyzpytatelně mrská a brambory nejsou nasládlé, nýbrž hořké, ostatně jako život sám.. P.S.: Nicholas Hoult tady vypadá jako seschlý fazolový lusk - zřejmě proto si jej začas vybral Singer k boji proti obrům.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rozhodne dosť veľké sklamanie. Márne som čakal, že to bude tak dobré ako Curtisovky. Málo emócií, málo romantiky, málo sentimentu, málo humoru, málo pohody, málo britskej atmosféry ... Hugha Granta mám rád, ale mal aj lepšie kúsky a About a Boy je dosť precenený film. Navyše všetky postavy mi boli nesympatické a neznášam Killing Me Soflty!!! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Když Marcus (Nicholas Hoult) zvoní na dům Willa (Hugh Grant), Will má puštěnou písničku, kterou pak následně dává schválně nahlas. Jedná se o „Zoo Station“ od U2. (SONY_)
  • Po skončení natáčania dostal Nicholas Hoult od bratov Weitzovcov do daru bundu, v ktorej hral, škrečka a PlayStation. (Smok)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama