Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Water Fielding je úspěšný právník a daňový poradce. Veškeré jeho výdělky ale stačí rozházet jeho rozmařilý tatík. A tak Walter žije s čerstvě rozvedenou houslistkou Annou Crowleyovou v domě jejího bývalého manžela - dirigenta Maxe Belssarta. Max se však vrací a Walterovi s Annou nezbude, než hledat si nový domov. Díky "výhodné" koupi, zprostředkované přítelem Jackem, koupí na první pohled krásný, prostorný dům. Zde je však čeká peklo. Na cokoli sáhnou, to exploduje, zřítí se, v nejlepším případě nefunguje (tato část překypuje velmi zdařilými gagy). Původně zamýšlené drobné úpravy se mění ve větší, až nakonec nezbývá než zadat generální rekonstrukci. Po čtyřech měsících je parta budovatelů _ dohozená ze známosti _ v nejlepším. Oběma hrdinům tečou nervy. Jejich původně něžný vztah se mění v utrpení a situace se ještě komplikuje ve chvíli, kdy Anna hledá útěchu u svého exmanžela, který se ji vší silou snaží přivést zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Nach 

všechny recenze uživatele

Dobrá oddychovka, která je noční můrou každého kupce nové nemovitosti. Aneb co se může podělat, to se zde zákonitě podělá, aby se posléze podělalo i to, co se zaručeně podělat nemělo. A o tom je tato komedie. Tom Hanks a Shelley Longová jsou ideální dvojka. Oba hrají skvěle padnoucí pár a vše okolo nich ať jde o hroutící se barák nebo dělníky dokresluje přesně tu atmosféru, kterou tento dnes již spíše průměrný snímek potřebuje. 70% ()

Kxxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je prostě klasa s Tomem, zlatý 80's. Smála jsem se nahlas, brečela smíchy a nevycházela jsem z údivu. Co se přihodí když koupíte královský dům za pár babek :-) Úžasná scéna, když se propadne vana o patro níž, když se zřítí komín, když ho pohltí koberec a když dojde na "Jestli si s ním spala, mně to nebude vadit. Hlavně mi to řekni." - "Tak jo, spala jsem s ním." - "Ty děvko!" To se zkrátka děje při každé rekonstrukci. :-) ()

Reklama

psajko 

všechny recenze uživatele

Kdo by netoužil mít vlastní dům? Jenže s koupí vysněného domu to není jednoduché. Proto by tento film měl být takovým návodem pro všechny, co si takový domeček chtějí koupit. Zábavná komedie aneb„co všechno musím opravit, abych mohl bydlet“. Tom Hanks nezklamal, a už v této době byl vynikajícím hercem (např. scéna s propadnutou vanou). Ke konci už to není zábavná komedie, ale romantická komedie – i tak je to průměrná až nadprůměrná komedie. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Milá komedie starých dobrých osmdesátek. Toma Hanksa mám jako herce rád a tohle je jeden z jeho prvních větších filmů, kde dokazuje, že talent má od pána boha. Ubíhá to v slušném tempu, zasmějeme se v pravidelných intervalech a scény s tím, jak se rozpadá dům, jsou opravdu hodně vtipné. Viděl jsem to už 2x, líbilo se mi to, ale přesto nedám více než 3*. Nevím, mně k vyššímu hodnocení chyběl nějaký větší šmrnc toho filmu, neumím to ani přesně popsat, ale každopádně mohu doporučit - na víkendové odpoledne ideální film. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

80. léta byla pro mladého Toma Hankse obdobím komedií a tento je jeden z nich. Příběh sleduje mladé manžele koupíc si starý dům naplněný až po okraj problémy a závad. Dějovou linkou je tedy snaha tento dům dát zase dohromady a zvelebit ho. Jenomže jak už to tak v životě bývá, není to nic jednoduchého. Naprosto skvělý snímek, který svým humorem velmi často balancuje na hranici mezi komedií, sitcomem a groteskou. Nestárnoucí děj plný gagů a vtipných situací nezklame ani dnes. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2016 byl dům, který sloužil štábu k natáčení, ke koupi za přibližně 6 milionů amerických dolarů. (SONY_)
  • Natáčelo se od 23. dubna do 11. července 1985 na Floridě a v New Yorku. (Varan)
  • Dům, který Walter Fielding, Jr. (Tom Hanks) a Anna Fielding (Shelley Long) zakoupí, byl ve skutečnosti dřívější obchod. (SONY_)

Reklama

Reklama