Reklama

Reklama

Třináct rozhovorů o tomtéž

  • Česko 13 rozhovorů na jediné téma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisérka, jež napsala scénář spolu se svou sestrou, obratně proplétá příběhy několika obyčejných lidí, kteří se navzájem neznají, ale jejichž osudy se bez jejich vědomí prolínají. Muž, prožívající krizi středního věku se rozhodne opustit manželku a změnit od základu život. Mladý ctižádostivý advokát ujede z místa nehody, protože se obává ohrožení vlastní kariéry. Žena se musí vyrovnat s nevěrou svého muže. Závistivý podnikatel se chce pomstít oblíbenému kolegovi. Uklízečka čeká optimisticky na zázrak. Všechny tyto postavy stojí před otázkou, o níž po staletí přemýšlejí filozofové: Co je to štěstí a jak ho dosáhnout? "Vždycky mě fascinovalo, jak někdy zcela banální gesto nebo náhoda dokážou změnit směr života," říká Jill Sprecherová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film obsahuje snad všechny ingredience, které mám v současných filmech nejradši - tajuplné prolínání lidských osudů za neustálého filosofování o příčinách a důsledcích štěstí, podmáznuté smutnou klavírní hudbou a odehrávající se na magickém Manhattanu. Ale tentokrát jenom za 4 hvězdy, poněvadž to, narozdíl od podobné, ale mnohem propracovanější Magnolie, občas drhne a některé dialogy nejsou až tak moudré a objevné, jak mohly být. (Např. na dětskou otázku ,,Proč do tebe nabouralo auto?" se dalo - aby to vyznělo moudře - odpovědět takřka cokoliv jiného než ,,Protože jsem mu stála v cestě.") ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Takové spíš obecné hovory o tom, co je to vlastně štěstí, jak je vrtkavé a jestli událost, která se zdá šťastnou, nemůže vést vlastně k neštěstí. Prolínání osudů lidí, kteří se vzájemně znají i neznají. Byl to takový slepenec, ve kterém se dalo dobře orientovat, nicméně nijak zvlášť nezaujme. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

- Co vlastně chceš? - To, co chce každý. Opravdu žít. Probouzet se s elánem. Být šťastný. // - Stejně si připadám nějak neuspokojený, něco mi chybí. Pořád si říkám: Je to všechno - jenom existovat? - A co hledáte? - Už ani nevím. Někdy se dívám studentům do tváře a vidím tam úžas, dychtivost, když se dovídají něco nového. - Musíte mít uspokojení z toho, že je učíte. - To není totéž. Já už to vím. // Spokojenost jsem vždycky pokládal za druh rezignace, přijetí statu quo - jako by člověk všechno vzdal. A já se vzdat nehodlám. // Je to zvrácené: léta si lidé tříbí ducha, vzdělávají se a nakonec se chtějí stáhnout do sebe. ___ Režisérka filmu: "Vždycky mě fascinovalo, jak někdy zcela banální gesto nebo náhoda dokážou změnit směr života." ___ Jsme maximalisti jen ve svých představách a snech a jsme povětšinou minimalisté a realisté ve skutečném životě. Sníme o mnohém, ale spokojíme se často s malým. ___ Occasional glimpse of everyday beauty. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Normální, jak kdybych ho už někdy viděl, skládanej jak puzzle příběhů, nic zajímavýho ani překvapivýho, spíš předvídatelnýho. Herci dobří, hlavně ten na plakátu vlevo, myslím že to je Alan Arkin. Jednou se na to kouknout dalo, ale hned zítra to zapomínám. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Všichni mají strašné problémy, do každé minuty je vmačkaných padesát vnitřních pohnutek, pocitů, všichni hledají štěstí, filozofujou etc.etc. chvílemi to působí až absurdně, ale věřím že spoustu z vás tohle může chytit, na mě byla tato sonda do lidského mozku a srdce strašně intenzivní, nemůžu si pomoct. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Zajímavá mozaika poutavých životních epizod o uvědomění si, o štěstí a přístupu k životu. Občas vám proběhne mráz po zádech, občas se podivíte nad scénaristickou invencí a občas se budete (bohužel) i trošičku nudit.. Sice slabnší 4*, ale i tak stále nadprůměrně dobrý film s velmi zajímavým hereckým obsazením a nepříliš extra-dokonalou hudbou... ()

Ludivitto 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy jsou snad stvořeny přesně pro mě. Velice zajímavý povídkový propletenec s výraznými charaktery a neobyčejnými životními osudy. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Premakaná mozaika príbehov o ľudskom šťastí a nakoľko to závisí od nášho postoja versus od iných ľudí. Inteligentné dialógy, trochu depresívna atmosféra a štipka irónie sprevádzajú postavy po ich zážitkoch z každodenného života. Veľmi sa mi páčila aj hudba. ()

Trash 

všechny recenze uživatele

Moc hezký, civilně a zároveň i poeticky působící film o tom, že štěstí se může vlastně skrývat v těch nejobyčejnějších maličkostech...a že je někdy hodně relativní, co to štěstí vůbec je. ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

"Na jednoho se štěstí usměje, jinému se vysměje."...zajímavý film o několika částečně propletených lidských osudech, plný pouček a námětů k přemýšlení. Velice příjemné překvapení. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tohle mě zas tolik nechytilo. Příběhy obyčejných lidí, kteří musí řešit obyčejné problémy. Chlapík Gene English, co se snažil hledat štěstí, byl zajímavý stejně tak i blonďatá dívka, co jen taktak přežila srážku autem. Ostatní ale působí prkenně a chybí jim ta trocha "života" ()

mistvan 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavé, ale prostě nejsem fanda amerických povídkových dialogovek, takže víc jak tři dát nemůžu. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to je, ale asi jsem ten film vůbec nepochopila. Bylo tam docela dost příběhových linek, ale byly to spíš polo-linky, jako když omylem přejedete párkrát tužkou po papíře, a pak s úžasem zjistíte, že vám dohromady něco připomínají. A podobně je to s tím filmem, jednotlivé části vám "něco" připomínají, ale jelikož jste ty čáry udělali jen tak náhodou, nemají pořádný konec ani začátek a i-když občas překvapivě zahybají, otáčejí se, mizí a znovu se objevují, chybí tomu právě aspoň kostra - začátek a konec. Stačil by náznak něčeho podobného a film by na mě zapůsobil úplně jinak. Na druhou stranu, film nadhazuje spoustu otázek a věcí k přemýšlení o našich životech, cílech, plánech a cizí moci, která (možná) způsobuje, že to nakonec dopadne úplně jinak. ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Zvláštní propletenec lidí kteří nevědomky spojí své osudy. Film mě donutil přemýšlet.... Život je tak pomíjivý a osud si dělá co chce a nikdy nemůžeme vědět co na nás čeká za nejbližším rohem ()

Romulus007 

všechny recenze uživatele

Tento film bych rozhodně neřadil ke klasickým Hollywoodským tvorbám. Scény jsou dokonale propojené, bez jediného klopýtnutí, co se dějové návaznosti týče. Jejich ponurá atmosféra připomíná trochu Hitchcockovské filmečky, i když se nejedná o horror. Ale i tak vás zamrazí v zádech nad situacemi, kterými jednotlivé filmové postavy prochází. Ve filmu vás budou provázet střídavě pocity štěstí, smůly, viny, utrpení i odpuštění, prostě téměř všechny co patří k lidskému žití. Veškeré tyto pocity maximálně prostoupí divákovou duší, ať chce nebo ne:-) K hereckým výkonům, hudbě a střihu není snad potřeba dodávat jediného slůvka. Prostě celý film je unikát. Je to skvost na který je radno se podívat co nejdřív a nejenom jednou:-) ()

xander 

všechny recenze uživatele

Ak obsadím do poviedkového filmu hercov ako Matthew McConaughey alebo John Turturro a ich pôsobenie vo filme nepresahuje 10-15 minút, musím byť veľmi dobrý režisér aby to celé fungovalo. Tento snímok síce nieje zlý, ale nieje tu priestor na rozvynutie postáv a z toho vyplinie že sa o nich chceme dozvedieť viac. čo ale nieje chyba tvorcov ale žánru. Pretože po filmovej a hereckej stránke ide o nadpriemerné dielko. ()

Reklama

Reklama