Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zaprvé: žádná známá jména kromě Daniela Dae Kima (postava jménem Kim) z Lost jsem nezpozoroval. Zadruhé: odehrává se to v podzemním jeskynním komplexu, takže velkou část stopáže je prd vidět. Zatřetí: pokud už náhodou je něco vidět, všechno se kvůli vodě a vlhkosti leskne - včetně monster, takže je zase není moc vidět. Začtvrté: střih je šíííleně zběsilý a skoro se v tom nedá orientovat, leda díky šestému smyslu. Jinak je to docela koukatelné... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

V rumunských Karpatoch sídli nielen knieža Drakula, ale aj lietajúca mäsožravá jaskynná potvora. Je hladná a veľmi krvilačná. A ako na potvoru, jej vychodené podzemné suchozemské, vzdušné i podvodné trasy skríži skupina prapodivne sa správajúcich aj oblečených "jaskyniarov". Akoby si len tak odbehli priamo z mexických pláží do vysokohorského krasu v ústrety tajomstvám skrytým pod stáročným chrámom. Ich dialógy, móresy a spôsoby úniku pred monštrom sú zmesou chaosu, nudy, wtf a nezáujmu. Až do tej miery, že v druhej polovici filmu jednoznačne fandím lietajúcej jaskynnej kreatúre. Vyzerá ako bratranec Votrelca. No prial som jej, aby sa po rokoch diéty konečne poriadne nažrala a zbaštila všetkých tých odpudivých človečích trotlov. Hviezdičku dávam za zaujímavé jaskynné zábery a scény podzemného potápania. Zvyšok: čistý šit. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nádherný příklad toho, jak dementně udělané střihy dokážou zkurvit všechny akční scény...když už si za tu půl vteřinu říkáte, že přibližně víte, co se zrovna děje...tak střih a další nesmyslná půlvteřinka. Jo a taky se tu dozvíme, že jeskynní potápěči jsou ti nejtvrdší tvrďáci na celé planetě...kam se na ně hrabou chlápci ze speciálních jednotek! No...alespoň ty příšerky se jim celkem povedly, i když je za film uvidíme tak nanejvýš 30 vteřin. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla ještě předtím, než jsem vůbec věděla, jaké má na CSFD hodnocení a jediné, co jsem o něm věděla, byl stručný popis. Řekla bych, že to byl dost povedený snímek, sice jsem se u něho strachy neklepala, ale prostě mě bavilo ho sledovat. Dost zajímavý byl i konec, který jsem rozhodně nečekala, a zvláště u filmu takového žánru, kde většinou dopředu tušíte, jak dopadne. Mimo jiné mi dal tento film zamyšlení nad tím, co všechno se asi tak může skrývat v těch našich krásných, českých jeskyních. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelného Hausera a jeho tu svalnaté, tu půvabné kolegy ze speleologického týmu chtějí spapat rumunští jeskynní bubáci z latexu. Jak to napsat kulantně.. Mezi levou a pravou půlkou hýždě má každý Jeskyni, ze které čas od času vyjde zapáchající, do hněda zabarvená a konzistencí velmi řídká záležitost. Doporučuji ji rovnou spláchnout, jde totiž o The Cave od Bruce Hunta.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • V závěrečných titulcích filmu zazní píseň "Nemo" od finské hudební skupiny Nightwish. Záběry z filmu se také objevují v alternativní verzi videoklipu pro tuto píseň. (MsUtahraptor)
  • Bruce Hunt debutoval Jeskyní jako režisér, dosud měl za sebou jen práci pomocného režiséra trilogie Matrix. (imro)
  • Australskému debutantovi Bruce Huntovi producenti svěřili na Jeskyni 30 mil. dolarů, ale během úvodného víkendu (26. – 28. 8. 2005) zaznamenali zisk pouhých 6 milionů. Po měsíci film v amerických kinech vydělal 14,5 milionu. (imro)

Reklama

Reklama