Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Béčkový film, na ktorý sa stačí pozrieť len raz. Film by som doporučil len pre skalných fanúšikov žánru. Inak nikomu. Zo začiatku to vyzeralo celkom zaujímavo a prostredie podzemnej jaskyne tiež nebolo vôbec zlé. Potom ale prichádza zásadný zlom a to keď sa začnú ukazovať tie monštrá. V tých chvíľach totiž kameraman zrejme dostáva epileptický záchvat a zvyšok posiela do hrobu strih. Ale keď sa vypne mozog a sústredí sa len na akciu, tak sa na to kuknúť dá. Potom však radšej rýchlo zabudnúť. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak špatné jak by se na první pohled mohlo zdát. Dokonce pouze o krapet horší, než jsem čekal. Naopak mě prvních čtyřicet minut opravdu bavilo. A to myslím zcela vážně. Bavilo. Podvodní scenérie jsou nádherné, příběh správně tajuplný. (Aby taky ne, když je to v Karpatech) A máme tu taky Cersei ze Hry o trůny. Pár vědců najde pod zbortěným kostelem vchod do podzemní jeskyně. Ano, kolikrát jsme tohle už slyšeli. Uvnitř se cesta ven uzavře a oni objeví dosud neznámý druh. Krom toho, že plakát filmu lže, jako když tiskne. Tak po nějaké polovině filmu vezme atmosféra za svoje a zbytek filmu je už rutinní a předvídatelná nuda. Nechápu proč. První půlku se film skutečně snaží navnadit hezkým prostředím, kvalitou výpravy a i scénářem. Pak vtrhne na plac přerostlá ještěrka a atmosféra jde do kopru. Neuvěřitelná škoda. Konec filmu je nenápaditý, nudný a skutečně béčkový až to bolí. Epilog je naprosto směšný. [Extended] (62 %) ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

"Evropské legendy končí vždycky špatně" praví L. Headey coby doktorka Catheryn. Inu - nejen ony. Stejně špatně, ba ještě hůře dopadl i pokus amerických tvůrců o speleologicko-vetřelčí horor z karpatských jeskyní. Nuda, pár nevalných triků, semtam nějaké pseudovědecké blábolení a parta "profíků" co se chová jako Klub sebevrahů na spolkovém výletě - to je v kostce obsah "Jeskyně". Ta druhá hvězdička je čistě za účast mé oblíbené "divoké kočky" Piper Perabo (i když jí to přece jen víc sluší v minisukni na baru, než na laně s digitálním monstrem na zádech). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vážení športoví fanúšikovia: v tohtoročnom podzemnom match-dueli roka The Descent versus The Cave, druhé zmieňované mužstvo vyšlo síce zo zápasu s jasným debaklom, ale žiaľ ani zďaleka nie tak ťažkým, aký sme utrpeli my - samotní diváci, ktorí sme sa museli ich křčovitému výkonu prizerať. A to prosím, rozpočet futbalového mančaftu The Cave na tento zápas oproti prvému menovanému bol niekoľkonásobne vyšší. Žiaľ, totálna neschopnosť trénera mužstva na režisérskej stoličke vymyslieť čo i len trocha zaujímavú stratégiu v nanajvyš sterilných akčných súbojoch sa podpísala ešte aj pod podpriemerné výkony hráčov v hereckom poli, ktorým režisér v predpísanom scenári opakoval iba tie najotrepanejšie dialógové formulky, pričom samotná ich logika umiestnenia ako i postupného nadväzovania vykazovala miestami až stopy demencie. Niet sa potom čomu čudovať, že atmosféra u divákov v hľadisku úspešne atakovala bod mrazu. Situáciu z úplného dna odpadu zachránil za ihriskom pristavený a napustený bazén, v ktorom počas prestávky unavení hráči predviedli za účelom relaxácie pár zaujímavých skokov do vody, ako i na efekt pekné, takmer akvabelistické cviky nasnímané umne zakomponovanou kamerou pod hladinou. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

V záplavě špatných hodnocení jsem se rozhodl od filmu nic neočekávat a byl jsem docela mile překvapen. Je to sice béčko, ale v tom nejlepším slova smyslu. Obvyklý sebeparodizující a nadsázkový podtón poslední dobou úspěšných béček vystřídala celkem dobrá atmosféra tmy a tísně jeskyně. Samozřejmě postavy nejsou moc propracované, ale aspoň dva sympaťáky tam najdete. Příběh je dost předvídatelná klasika, skupina postupně vyvražďovaná tajemnými monstry se snaží přežít a dostat do bezpečí. ale přesto je to zábavné a minimálně ve druhé půlce to nenudí. Příšerky vypadají skoro jako dráčci z pohádky a vlastně jsou hodně podobný těm v Černočerné tmě. No a posledních tak třicet minut je jedna dlouhá akční jízda. Přesto ten konec nějak nechápu, každopádně je to neuvěřitelně průhledná berlička pro pokračování. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • V závěrečných titulcích filmu zazní píseň "Nemo" od finské hudební skupiny Nightwish. Záběry z filmu se také objevují v alternativní verzi videoklipu pro tuto píseň. (MsUtahraptor)
  • Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů. (Karlas)
  • Příběh Jeskyně se zčásti zakládá na realitě. Koncem 80. let minulého století totiž v Movilských jeskyních našli celkem 35 nových druhů živočichů. Jeden z nich má dokonce žlázu s jedem. I když největší exempláře jeho druhu měli jen 10 centimetrů, nikdo neví, do jaké délky mohou dorůst. Příšery z filmu tedy nemusí být až tolik nereálné… (imro)

Reklama

Reklama