Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

salahadin 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou setkal Hunt s Marshallem a hecli se, že by natočili nějakej biják na stejný téma. Po roce se setkali, Marshall si spokojeně mnul ruce, Hunt byl nasranej. Kouknul se totiž na ČSFD a zjistil, že Marshallův plán se líbil víc. Aby ne, Marshall měl ve filmu 6 bab (z toho 4 opravdu pěkné exempláře), Hunt jen dvě baby a k tomu hromadu těch nejoslizlejších maníků, pěkně naolejíčkovaných a nagelovaných. Marshallovy potvůrky jsou mnohem děsivější a to nepotřebují křídla a přiznaný chrup. Marshallova jeskyně vypadá přece jen jako jeskyně, Huntova jeskyně vypadá jako byste zkřížili béčkovou fantasy s dokumentem Cesta po světových jeskyních za 80 dní. Nojo, Rumunsko je halt těžce zkoušená země - Dracula, Čaučesku a templáři (jak jinak). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Fakt netuším, kto ho vykrádal a či vôbec niekto niekoho, keďže oba filmy mali premiéru v rovnakom roku, ale faktom je, že snaživé béčko Jaskyňa sa so spriazneným resp. konkurenčným Marshallovým Pádom do tmy dá porovnať len ťažko. Ak vôbec. Ale kto má rád malé béčkarské, podzemné a krvavé survival horory, príde si na svoje. Relatívne. Možno. Je prítomný náznak strašidelnej atmosféry, solídnej akcie a príjemne skombinovaného kastingu (Američan Hauser z Čiernočiernej tmy tentokrát z hlavného ľudského záporáka povýšil na hlavnú kladnú hviezdu, Kórejčan Daniel Dae Kim z Nezvestných, Rumun Marcel Iures z Peacemakera atď.). Diváci nadšení neboli, film s rozpočtom 30 miliónov celosvetovo nezarobil ani 20. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Cole Hauser je prostě magnet na špatné filmy. Ten člověk má určitý potenciál, ale jak je někde ohlášená jeho účast, větřím průšvih. U Jeskyně jde zatím o jeho "vrcholné" dílo. Báječná gumová monstra, úchvatná jeskyně, ve které může být na témže místě led i oheň, do toho se někomu dokonce povede umřít dvakrát a jedna cesta umí mít hned několik podob. Hvězdičku za scénu na skále a za Marcela lurese, kterého je pro podobné shity vyloženě škoda, 4 dolů za vše ostatní... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

No hrůza no... Herci hrají asi s takovým nasazením, s jakým se poslanci rozhodují, jestli si koupit chlebíček za 3,- nebo bagetu za 10,-. Hudba otřesná, jakoby zkopírovaná z nějaké starší PC hry (že by Leisure Suit Larry?), kulisy tak vydařené, jako pohádky ze studia Kamarád.... No hrůza. Ani nevím, proč dávám dvě hvězdy. Možná za příjemné zakončení a za závěrečné titulky, u kterých jsem si uvědomil, že už je naštěstí po všem. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Obsah mě zaujmul a i přes nízké hodnocení jsem se pustil do projekce. Znáte to, víte, že má přijít na scénu hrůzostrašná příšera a vy se jen těšíte až uvidíte toho hnusnýho sráče v plné parádě. Já jsem se taky těšil, ale poněkud zbytečně. Napětí tu sice je, ale zaujímá tak 5% filmu. Lekačky se dají snadno předpovědět atd. halda záporných stránek a jen kladný obal. Zkrátka nic nového, ale na zabití to času to postačilo 40% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů. (Karlas)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 24. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Australskému debutantovi Bruce Huntovi producenti svěřili na Jeskyni 30 mil. dolarů, ale během úvodného víkendu (26. – 28. 8. 2005) zaznamenali zisk pouhých 6 milionů. Po měsíci film v amerických kinech vydělal 14,5 milionu. (imro)

Reklama

Reklama