Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě, čím začít další komentář a pokud možno se neopakovat, jaké vhodné první slovo zvolit, proto bych trochu zaexperimentoval a jako lék proti své bezradnosti použil Google: „V průměru řekne dítě své první slovo okolo 10-11 měsíců, obvykle je to jen opakování jednoduchých slabik „tata“, „mama“, „brmbrm“ pro pití, „hamham“ pro jídlo. Často jsou tyto zvuky doprovázeny znamením, například ukázáním na předmět, aby dítě vyjádřilo: „Podívej se na to!“ Toliko úvod, jehož závěr bych pouze poupravil na "Nedívejte se na to!". Teď již k samotnému filmu. Jeskyně je blbý horor, ve kterém blbé postavy dělají hloupé věci. Blbé věci, abych byl přesnější. Jejich počínání se zdráhá býti logickým. Do chřtánů přerostlých vakoveverek (s dostatečně bujnou fantazií je taky uvidíte) se derou hezky jeden za druhým a požíráni jsou s ještě menší dávkou nápaditosti než oběti dvacet let starého vetřelce. Režie, ač debutantská, není úplně marná, to hlavně scénář jí zákeřně podráží nohy. Také nesympatické krmivo krvelačných mazlíčků snaží se jevit více k sežrání, což se daří přinejmenším Piper Perabo, jejíž rodiče byli při vymýšlení jména snad až příliš tvůrčí. Jako asijského zástupce multikulturní směsky můžete poznat „toho Korejce ze Ztracených“. Do ztracena vyznívá celá Jeskyně, horor bez atmosféry, bez jediné strašidelné scény a s trapně okázalým finále. Možná, kdyby tvůrci zahalili do úplné tmy větší část filmu, řekněme 93 minut... . A teď považte, tato hrůza, tento sliz seškrábaný z nějaké zapadlé jeskynní chodby, si našel cestu do českých kin. Parádní, rovněž „jeskyňářská“ napínačka Pád do tmy nikoliv. Na světě není žádná spravedlnost. 20% Zajímavé komentáře: Adrian, Desperado, Klay, Radiq ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak špatné jak by se na první pohled mohlo zdát. Dokonce pouze o krapet horší, než jsem čekal. Naopak mě prvních čtyřicet minut opravdu bavilo. A to myslím zcela vážně. Bavilo. Podvodní scenérie jsou nádherné, příběh správně tajuplný. (Aby taky ne, když je to v Karpatech) A máme tu taky Cersei ze Hry o trůny. Pár vědců najde pod zbortěným kostelem vchod do podzemní jeskyně. Ano, kolikrát jsme tohle už slyšeli. Uvnitř se cesta ven uzavře a oni objeví dosud neznámý druh. Krom toho, že plakát filmu lže, jako když tiskne. Tak po nějaké polovině filmu vezme atmosféra za svoje a zbytek filmu je už rutinní a předvídatelná nuda. Nechápu proč. První půlku se film skutečně snaží navnadit hezkým prostředím, kvalitou výpravy a i scénářem. Pak vtrhne na plac přerostlá ještěrka a atmosféra jde do kopru. Neuvěřitelná škoda. Konec filmu je nenápaditý, nudný a skutečně béčkový až to bolí. Epilog je naprosto směšný. [Extended] (62 %) ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

V záplavě špatných hodnocení jsem se rozhodl od filmu nic neočekávat a byl jsem docela mile překvapen. Je to sice béčko, ale v tom nejlepším slova smyslu. Obvyklý sebeparodizující a nadsázkový podtón poslední dobou úspěšných béček vystřídala celkem dobrá atmosféra tmy a tísně jeskyně. Samozřejmě postavy nejsou moc propracované, ale aspoň dva sympaťáky tam najdete. Příběh je dost předvídatelná klasika, skupina postupně vyvražďovaná tajemnými monstry se snaží přežít a dostat do bezpečí. ale přesto je to zábavné a minimálně ve druhé půlce to nenudí. Příšerky vypadají skoro jako dráčci z pohádky a vlastně jsou hodně podobný těm v Černočerné tmě. No a posledních tak třicet minut je jedna dlouhá akční jízda. Přesto ten konec nějak nechápu, každopádně je to neuvěřitelně průhledná berlička pro pokračování. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla ještě předtím, než jsem vůbec věděla, jaké má na CSFD hodnocení a jediné, co jsem o něm věděla, byl stručný popis. Řekla bych, že to byl dost povedený snímek, sice jsem se u něho strachy neklepala, ale prostě mě bavilo ho sledovat. Dost zajímavý byl i konec, který jsem rozhodně nečekala, a zvláště u filmu takového žánru, kde většinou dopředu tušíte, jak dopadne. Mimo jiné mi dal tento film zamyšlení nad tím, co všechno se asi tak může skrývat v těch našich krásných, českých jeskyních. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nemusím snad opětovně zmiňovat svoji náklonnost k hororům, i když většina z nich je opravdu nekvalitní. Výjimku netvoří ani jeskyně, která mě ale mile překvapila. 38%?jéé říkám si, to zas bude sračka. Ale ono se to dalo přežít, dokonce se dalo bát, dokonce to zas taková slátanina nebyla. Nápad vskutku nápaditý:) a ten konec? Čekám něco průměrného a něco průměrného se mi dostane. Jsem celkem spokojená, že se stalo, jak jsem doufala, a nic se nepokazilo. Ale vtom šok a jeskyně nabyla nových rozměrů... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Australskému debutantovi Bruce Huntovi producenti svěřili na Jeskyni 30 mil. dolarů, ale během úvodného víkendu (26. – 28. 8. 2005) zaznamenali zisk pouhých 6 milionů. Po měsíci film v amerických kinech vydělal 14,5 milionu. (imro)
  • Herci strávili během natáčení, na které dohlíželo několik světových expertů na potápění, denně 10 až 12 hodin v mokrém oblečení, aby bylo jejich vystupování co možná nejvíce reálné. (imro)
  • Příběh Jeskyně se zčásti zakládá na realitě. Koncem 80. let minulého století totiž v Movilských jeskyních našli celkem 35 nových druhů živočichů. Jeden z nich má dokonce žlázu s jedem. I když největší exempláře jeho druhu měli jen 10 centimetrů, nikdo neví, do jaké délky mohou dorůst. Příšery z filmu tedy nemusí být až tolik nereálné… (imro)

Reklama

Reklama