Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

novoten 

všechny recenze uživatele

Velmi rychle ubíhající disneyovka, která patří do skupiny těch, které se dají kdykoli vložit do přehrávače a opakovaně vychutnat. Bohužel má ale jedinou chybu - můzy. Jak většinou zpívání ve Waltových pohádkách poslouchám s radostí a Alana Menkena miluju až za hrob, tady mi parta "komentujících" kazila jinak bezchybné dobrodružství. Na druhou stranu ústřední Go the Distance patří k vůbec nejlepším Disney songům, co jsem kdy slyšel. A i zbytek je paráda - Hádes, jeho sluhové, Olymp a dvojnásobné finále. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že velkovyrobna jménem Disney umí své produkty prodat. Herkules je hravý, herci skvělí (Woods, DeVito), animak docela chytře vpleta antický svět do standardního disneyovskeho mustru... A bohužel tady je ten háček. Všechny ty vychytávky v každé scéně nezakryji tuctovy příběh, který snad vygeneroval počítač. Tohle prokletí se podařilo na chvíli zmenit Pixaru (než ho Disney spolknul). Jo, a prosím o sequel "Herkules a Meg po dvaceti letech aneb domácnost hrdinova". Kolik otců s dětmi v kině by bralo raději tu nesmrtelnost? ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Všechno v podsvětí s Hádém (dabovanej je teprve frajer) v čele je naprosto parádní. Ze všech ostatních postav jim ale dokáže sekundovat jen kozel a trošku kouzla v sobě má i Meg. Zbytek je banda tupců, kterým vládne Hermes. Opravdu některé pasáže trpí ubohostí a pak přijde Hádes a řekne:"Ahoj, jsem Hádes, pán podsvětí, jak se vede?" Herkules je opravdu jízdou nahoru dolu s tím, že čím blíže jste peklu, tím to má větší šmrnc. Vše vrcholí vypuštěním titánů a jejich pochodem. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodové, milé a překvapivě vkusné (pouze jedno grgnutí obludné saně). Animace je svým způsobem klasická, což mě dnes dokáže dost potěšit a příběh rozhodně nikde nestojí. Spousta "kulturních" narážek také není na škodu. V hereckém obsazení vynikají zvlášť perfektně obsazení Filoktétes Danny DeVita a hlavní "záporňák" Hádes Jamese Woodse. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Herkules je sice trochu právoplatně zapadnutou Disneyovkou, jelikož nemá ambice na konkurování Lvímu králi či 101 dalmatinům, je ale jinak velkou chybou, že jsem ho až dosud neviděl, protože dokáže zabavit víc než pořádně. Jen je dalším z těch klasických animáků, kterým škodí otravné zpívané pasáže. [viděno na Disney+ 14.7.2022] ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Na filme sa začalo pracovať už v roku 1994. (Greenpeacak)
  • Keď hodí Herkules “žabku“ do fontány, je v nej jedna socha bez rúk. V ďalšom zábere sú vo fontáne už sochy dve. (mackyns)
  • 41 umelcov ručne namaľovalo 1601 pozadí. (curunir)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama