Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je otcem desetiletého syna Charlieho. Neustále má málo času, skoro nikdy nedokáže vyzvednout syna včas od bývalé manželky. Celý jeho život se změní v okamžiku, kdy za něj nečekaná událost vyřeší otázku, jestli má Charliemu říct, že Santa Claus neexistuje. Když se synem vyběhne před dům, uvidí na zemi ležet Santa Clause, který právě spadl ze střechy. Ten má u sebe kartičku, podle níž ho má nálezce zastoupit. A než se překvapená dvojice vzpamatuje, Santa zmizí. Zůstane jen jeho kostým, kouzelné sáně se sobím spřežením a nerozdané dárky. Scott a Charlie do nich nastoupí a zbylé dárky rozvezou. Najednou se na krátký čas ocitnou na severním pólu v Santově sídle. Tam jim Bernard, který má na starosti přípravu a rozdělování dárků, vysvětlí, že ten, kdo si obleče kostým skutečného Santa Clause, musí převzít i jeho povinnosti. A pak jsou tu zase Vánoce a před Scottovým domem zastaví Bernard s kouzelnými saněmi. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (158)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Dvě zajímavosti...za prvé, je možné spatřit elfy (skřítky) i v lidském světě, kterak dohlížejí na Scotta a Charlieho...jeden kluk ve třídě má špičaté uši a vůbec se nesměje, když Charlie oznámí, že jeho otec je Santa. A pak je možné spatřit jednu dívčinu, která prochází za lavičkou, na níž Scott naslouchá dětským přáním. Za druhé...v zavěrečných titulcích je možné slyšet dvě různé písničky podle kopie filmu...buď Christmas will return  nebo Jingle Bells od Yello...ta druhá verze byla určena pro Británii, ale odvysílána i u nás. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Když se nad tím zamyslím, nevidím příliš mnoho rozdílů mezi Santa Clausem a Vánoční kronikou, ačkoli oba filmy dělí od sebe více než dvacet let. Úroveň obou je přibližně stejná, subjektivně mi jako Santa Claus více vyhovuje Kurt Russell než Tim Allen. Možná i proto, že celý film bojoval s předsudkem, že Santa Claus nemusí vypadat jako obtloustlý děda, Tim Allen si to panděro více hýčká... ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco mnohem horšího, nikoliv pohodový, velice příjemný vánoční film. Neoplývá hloubkou, ani dechberoucími nápady, ale když člověk na chvíli potlačí své cynické já a opět nechá fantazii plynout, nezklame se. Musím pochválit hlavně masky a efekty (plně animatroničtí sobi zblízka a zdálky CGI - efektivní!). 75% ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Takové to něco, co už asi k vánočnímu televiznímu programu patří. Typický vánoční příběh v destilované formě. Já si asi nikdy nedokážu představit co bych dělala, kdyby se mi táta proměnil v Santu (nebo Ježíška), ale tady to funguje docela dobře. Neurazí a ani příliš nenadchne, ale při dobré náladě s břichem plným cukroví tímhle nikdy chybu neudělám. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když rozvedený otec zmrzačí chlapíka z kraje věčného ledu a oblékne si jeho kostým, vyraší mu bílý plnovous, zakulatí břicho a dojde mu, že o nadcházející Vánoce se musí postarat on. Scénář je s ohledem na dané téma poměrně neotřelý, nabídne několik sympatických momentů, kterak to vlastně celé funguje. Samozřejmě dojde na dojetí, na všechny ty veledůležité rodinné hodnoty a hlavně na slušné situace s Timem Allenem, který se první velké filmové role tehdy zhostil velmi solidně. Tržby pohádkové. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví žiaden darebák. (m.a.t.o.)
  • V jednej zo scén je možné vidieť, že na prvej strane Santovho (Tim Allen) zoznamu sa nachádzajú mená Andre Agassi a Armand Assante. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama