Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je otcem desetiletého syna Charlieho. Neustále má málo času, skoro nikdy nedokáže vyzvednout syna včas od bývalé manželky. Celý jeho život se změní v okamžiku, kdy za něj nečekaná událost vyřeší otázku, jestli má Charliemu říct, že Santa Claus neexistuje. Když se synem vyběhne před dům, uvidí na zemi ležet Santa Clause, který právě spadl ze střechy. Ten má u sebe kartičku, podle níž ho má nálezce zastoupit. A než se překvapená dvojice vzpamatuje, Santa zmizí. Zůstane jen jeho kostým, kouzelné sáně se sobím spřežením a nerozdané dárky. Scott a Charlie do nich nastoupí a zbylé dárky rozvezou. Najednou se na krátký čas ocitnou na severním pólu v Santově sídle. Tam jim Bernard, který má na starosti přípravu a rozdělování dárků, vysvětlí, že ten, kdo si obleče kostým skutečného Santa Clause, musí převzít i jeho povinnosti. A pak jsou tu zase Vánoce a před Scottovým domem zastaví Bernard s kouzelnými saněmi. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (158)

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Takové to něco, co už asi k vánočnímu televiznímu programu patří. Typický vánoční příběh v destilované formě. Já si asi nikdy nedokážu představit co bych dělala, kdyby se mi táta proměnil v Santu (nebo Ježíška), ale tady to funguje docela dobře. Neurazí a ani příliš nenadchne, ale při dobré náladě s břichem plným cukroví tímhle nikdy chybu neudělám. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých vianočných filmov čo nie sú ničím originálne. Námet je už milión krát videný a príbeh neprekvapí fakt že ničím. Tim Allen bol ale celkom fajn, čomu som najprv neveril, a nevadilo mi ani pohrávanie sa s rodinnou drámou miesto stopercentného zamerania na komédiu. Čo mi ale vadilo dosť bolo až moc veľké spomalenie v strede filmu. Od prvého návratu zo Severného pólu sa všetko strašne vlečie a okrem toho že hlavnej postave rastú fúzy a priberá sa neudeje nič zaujímavé. Prešľapuje sa na mieste a že som sa nudil je možno ešte slabé slovo. Záver sa ale celkom podaril a navodil vianočnú pohodu akú chcete. Suma sumárum, Santa Clause nie je nič extra. Je pomalý, málo zábavný a neprináša nič osviežujúce. Funguje ale ako príjemná oddychovka pre celú rodinu a nič nepokazíte keď si ho pozriete. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na Vianoce je to rozhodne fajn a keď v telke dávajú zas to isté, tak nejaká staršia Vianočná klasika rozhodne poteší. Nie je to najlepšie, ale príbeh a Tim Allen dokážu zaujať. Je to predovšetkým rodinný film, takže si k tomu pripočítajte aj malého fagana, ktorý chce hento a tamto, jeho mamku, ktorá ho s vlastným fotrom nechce nikam pustiť a jej super priateľa, ktorý ma perfektný vkus na košele. Moc som sa nenarehotal a emócie sa na mňa s telky tiež nehrnuli, ale ako celok je to fajn. 65% - 3* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji Tima Allena jako Santu Clause, líbí se mi ta přeměno ze sobeckého workoholica na mírumilovného dědulu, který by pro děti udělal všechno. Už od dětství si pamatuji scénu s vousy, kdy se oholil, koukl do zrcadla a vousy se opět objevily, pro mě naprosto nezapomenutelné. Musím ale říct, že jak jsem se na film dívala nyní jako dospělá, tak mi od malého Charlieho přišlo hodně pokrytecké, že když jeho táta nebyl Santa, tak u něj nechtěl ani zůstat na přepsaní, ale jakmile ze z něj Santa stal, tak už od něj nechtěl odejít. Chápu, že by se tak asi zachovalo každé dítě, ale nelíbilo se mi, jak to v tom filmu vyznělo. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Dvě zajímavosti...za prvé, je možné spatřit elfy (skřítky) i v lidském světě, kterak dohlížejí na Scotta a Charlieho...jeden kluk ve třídě má špičaté uši a vůbec se nesměje, když Charlie oznámí, že jeho otec je Santa. A pak je možné spatřit jednu dívčinu, která prochází za lavičkou, na níž Scott naslouchá dětským přáním. Za druhé...v zavěrečných titulcích je možné slyšet dvě různé písničky podle kopie filmu...buď Christmas will return  nebo Jingle Bells od Yello...ta druhá verze byla určena pro Británii, ale odvysílána i u nás. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie bolo na vyše 2 roky pozastavené, lebo počas nakrúcania našla polícia u Tima Allena (Santa Claus) vyše pol kila kokaínu. Herec mal byť odsúdený na 3-7 rokov väzenia, prepustili ho však už po 2 rokoch a 4 mesiacoch. (Raccoon.city)

Související novinky

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama