Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Potenciál byl využit prakticky na sto procent. Je to sice plné klišé, ovšem postavy nejsou tak úplně přesně nalinkované a mimo to jsou velice zajímavě napsané. Především Laurence Fishburne a Gabriel Byrne jsou přesní. Akce není tak špičková, jak bych si představoval, ale tématicky je film velice atraktivní a prostředí, kde se děj odehrává, je samo o sobě dost atmosferické na to, aby diváka strhlo a udrželo v pozoru. Nesmí chybět pár nerealičností a dějových kiksů (kde proboha vzali náboje do 50 let staré zbraně?), ovšem jinak je spokojenost vcelku na místě. Režírovat tohle Michael Mann, byla by to jedna z největších akčních bomb sezony. Takhle se jedná jen a pouze o průměrný, poměrně syrový akční snímek. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. I když popravdě. Mé očekávaní nebylo nikterak veliké. Je to chuchvalec akčních scén ze kterého se vám bude točit hlava. Herci nepodávají takové výkony jaké by měly podávat. Prvních 50 minut je nuda a až poté se film trochu rozjíždí, ale stejně mu to není nic platné. Je neděle a ztratil jsem z ní zbytečně 100 minut. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 4/10/// +obsazení, Fishbourne (budete mu fandit), filtr na kameře, dynamická hudba, -samotná kamera, demence postav a jejich jednání/// Moc jsem nečekal, moc jsem nedostal. Ale nevadí, už kvůli hercům se na to mrkněte. Film působí mrazivě (hlavně díky kameře), bohužel samotný pohyb kamery je špatný. A to že se film odehrává po celou dobu v noci taky není fain (pak i ty efekty nejsou moc vidět). Vyzdvihnout se dá hodně dobrá hudba, která servíruje správnou atmosféru. Příběh beru, děj je mírně nadprůměrný. Co zamrzí je demence postav a jejich jednání, případně jejich dialogy. Je to škoda, protože z osmi rozdílných postav (4 cajti, 4 vezni) a jejich vzájemné spolupráce se dalo vytěžit mnohem více. Asi skusím původní verzi. The end/// Celkem 62%/// ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Otrocký remake Carpenterova hustě nekorektního díla by dnes už příliš nezaujal. Proto budiž počinu pana Richeta přičteny body za odvahu vzít to za zcela opačný konec a také za špetku té nekorektnosti (lehký spoiler pozpátku - edz i nemotířp ej yknivalh éksnež étaďnolb leřtsůrp) a originality, co se skladby skupiny hlavních hrdinů a jejich osudů týká. Bohužel mezi ty dobré a neokoukané věci, které předvádějí dobře hrající herci (ale až na Johna Leguizama se nepředřou, to se zas moc netěšte:) A už vůbec se netěšte na dalšího gengsta niga repráka, ani Ja Rule totiž velmi překvapivě taky není dobrý herec:)), se vsypala nemalá hrst toho, co bylo pro změnu již mnohokrát viděno a dalo by se místy mluvit i o klišé. Útoky ustávají vždy na dobu, která bohatě postačí k tomu, aby se "ti hodní" vyžvanili, případně v sobě nalézali zalíbení, a tak vůbec. Je to škoda, vypadá to celé dobře, herecké složení ajnfach zupa klasse, ale ten scénář je prostě slabý. Dá se na to podívat znova, ale víc peněz než za prázdné DVD bych za to asi nedal:) 60% ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Původní film jsem neviděl a jsem tak oproštěn porovnávání a hodnotím čistě tenhle kus. Je to sice béčkovej akčňák, ale obsazení je supr- záporák s uvozovkama Fishburne je špičkovej, záporák bez uvozovek Byrne jakbysmet, Maria Bello je okouzlující a u mě tak už pro Ethana zbývá jen místo ve stínu předešlých. Atmosféra se mi taky líbila a nechybí množství zvratů. Jsou zde i občasné nelogičnosti a vyloženě mě vytočil tradiční závěr, kdy se dva vykecaj a v tu chvíli dorazí armáda policajtů, hasičů a kdoví koho eště. Ale i přesto u mě 70 %. Oblíbená část- holky ujíždějící v autě pro pomoc ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Roenick (Ethan Hawke) má na zádech vytetováno „Semper Fidelis“, což je mimo jiné heslo amerických námořních sil a znamená „Vždy věrní“. (m.xFuck)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama