Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (722)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Myslím, že řada lidí zmatena sledovala film, protože je nikdo nevaroval.... že vznikl jen proto, aby násilně ukončený seriál dokopal k alespoň trochu uspokojivému uzavření. Firefly byl unikátní kousek nepodobný ničemu (scifi western) a opravdu je k vzteku, že nevzniklo víc dílů. Serenity vysvětluje, dokončuje, rozplétá a splétá, což nutně oslabí pro neznalé dopad filmu (protože nemá klasickou stavbu expozice atd.). A jak se to povedlo? No, seriál byl košatý, hutný, a jeho hlavní zbraň byla právě to, že nechal velké množství věcí nevysvětlených, otevřených, záhadných. Tady byl úkol opačný, a ne vše z toho mi chutnalo. Pro některé osoby "lame end", který jsem jim nepřál. Některé komplikované vztahy hrozně zploštěny, aby je bylo lze během pár minut doodbýt. Záhady, nejasnosti, slepeny k sobě a vyřešeny jedním vrzem. Ale jinak solidní výkony, dobře zvolený záporák, dokonce místy i švih a vtip jako ze staré Firefly. Ale jo... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti Firefly ani ránu. Jak zakončit jeden z nejlepších seriálů všech dob ? Filmem, jenž vysvětlí všechny nezodpovězené otázky a ukončí odysseu hlavních hrdinů. Za minimální rozpočet dokázal Whedon stvořit skvělé akční sci-fi, jenž je i po desátém shlédnutí stále fascinující. Humorné eskapády Mala Reynoldse, drsné hlášky Jaynea, přitažlivost Inary, tajemnost River, odvaha Zoe a vtipnost Washe jsou stále mnohými z důvodů, proč jsem si příběh okolo posádky Serenity zamiloval. Jediným problém se tak stává fakt, že bez znalosti první (a bohužel jediné) série ztrácí velká část děje smysl. Pro ty, jenž měli možnost Whedonovu ságu vidět, se zajisté jedná o nezapomenutelný zážitek. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nech to znie akokoľvek arogantne, kto nevidel Firefly nemá šancu plnohodnotne pochopiť a užiť si (/preplakať) Serenity. Film nadväzuje na množstvo vecí zo seriálu a charaktery do seriálu vstupujú bez väčšej ouvertúry a považujú sa za známe, takže neznalý divák si môže pozrieť "nejaké sci-fi", ale nakoniec z dokonalosti filmu dostane tak 20%. A k filmu: je úžasné vidieť všetky tie k divákovmu srdcu prirastené postavy späť, rozplietajúc mnohé (ale nie všetky!) záhady sveta okolo Serenity. Či už v stopáži 40 alebo 120 minút, stále je to ten istý seriál, tie isté postavy a ten istý svet. Nepôsobí to umelo ako The Simpsons Movie, Whedon vedel, čo robí a na nič sa nehral. Serenity je taká ako postavy v nej, pôsobí prirodzene, ale je v nej niečo magické. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Space-opera, kde ústredná zápletka je predsa len na celovečernú stopáž zbytočne naťahovaná, formálna stránka príbehu ako i usadenie do mixu sci-fi a špinavého industrializmu 19. storočia ochuteného westernovými prvkami vyvoláva neopakovateľný, ale veľmi chytľavý atmosférický feeling. Prekvapí aj práca so žánrovými klišé, ktoré sú miestami naozaj nečakane, ale o to príjemnejšie narúšané. UPDATE: Pozrel som si serial a potom este raz film a priznavam...so serialovym zazemim ide film v mojich ociach do vysin najvyssich. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatné, ale ta inspirace z jiných slavných děl je očividná. Především mluvím samozřejmě o Star Wars, neboť již samotný kapitán je v podstatě takový Han Solo z Wishe. Mimo to zde velmi jasně vidím i další filmy jako je například Star Trek a nejrůznější zombie apokalyptické scénáře. Nicméně, tak starý film to zase není a přesto jsou speciální efekty naprostá katastrofa. Co se příběhu týče, ten je velice všední a spíše nezáživný. Za nejsilnější stránku považuji několik velice charismatických herců, kteří tahnou celý film na svých bedrech. Především tedy hlavního záporáka filmu, Chiwetela Ejiofora a pak také mladou senzibilku. Tajemná River, jakožto nejslibnější postava, bohužel po celou dobu dostává jen zoufale málo prostoru a tak nemá šanci výsledek výrazně ovlivnit. Zbytek posádky na mne působí jako typické uskupení nejlepších přátel jakékoli komedie na Netflixu. Máme zde totiž všechna etnika a chybí pouze gay a nebo transvestita. Přes všechnu kritiku přiznávám, že mne závěr celkem zasáhl, ale o čtyřech hvězdách jsem neuvažoval. Je to totiž prachobyčejný průměr. 50% PS: O existenci seriálu Firefly, z nějž tento film vychází, jsem se dozvěděl až tady na ČSFD a tak je nutné tuto recenzi brát s jistou rezervou člověka, který k dílu nemá žádný vztah. PSS: Poznámka k finální vesmírné bitvě; ptám se, k čemu těm dravcům proboha pomůže točit nepřátelskými loděmi ve vakuu na provazech kolem dokola jako naprostí šílenci (čímž bezpochyby jsou, tak jsem si možná rovnou odpověděl)? ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Na jedné z beden v nákladním prostoru je nápis „Znovu použitelná bedna: neničit!“ (můžete ho vidět za River potom, co byl Reaver postřelen). Původní scéna lodi ze seriálu Firefly (2002) byla totiž zničena (přestože Joss Whedon přísahal, že ji bude možné znovu sestavit) a proto nemohla být použita ve filmu (vše bylo postaveno pro film úplně od začátku). (Galadriel)
  • Jde o první film uvedený Universalem na HD-DVD. (Galadriel)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama