Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry (Anthony Edwards) se zpozdí na noční schůzku se svojí přítelkyní Julií (Mare Winningham). Zatímco bloumá kolem baru, ve kterém Julie pracuje, zazvoní telefon v blízké telefonní budce. Šokovaný Harry se dozvídá, že kdosi v raketové základně nedopatřením odpálil rakety nesoucí jaderné hlavice. Odvetné rakety by na Los Angeles měly dopadnout přibližně za hodinu. Neví, zda tomu má věřit, nakonec ale burcuje návštěvníky baru a vydává se hledat Julii, aby se spolu včas dostali na letiště. (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z úvodných minút by ste ťažko uhádli, v akom žánri bude tento malý veľký film operovať. Podobá sa to na nejakú romantickú indie drámu, ale všetko je v skutočnosti naopak. Časom zapadnutý snímok, ktorý by si mal čo najskôr nájsť cestu k náročnejšiemu divákovi, pretože ponúka originálny príbeh zasadený do ( väčšinou nočného ) L.A. a ovplývajúci dusnou atmosférou, kde nič nieje isté a ani to isté sa nezdá byť skutočné. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu bohem zapomenutý starý klenot. Nepříjemný film, který vystihuje přesně lidskou povahu a ukazuje hodně reálný pohled na to, jak se lidi zachovají pár minut před nukleární katastrofou. Ze začátku film na člověka působí klidně, navodí až romantickou náladu a pak během minuty nasadí pěst do ksichtu a rozjede opravdu syrovou, atmosférickou jízdu, kdy diváka mrazí v zádech, ale ne strach, prostě těsnej, až klaustrofobickej , nepříjemnej pocit, taková ta bezmoc, když prostě není úniku, kterou pan Steve De Jarnatt ( jinak pouze seriálovej tucťák ) dokázal vystihnout v tomhle kousku naprosto parádně. Joo prostě zlatý osmdesátý léta ! 4.5 * ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, překvapivě solidní a neotřelý 80’s mix hororu, romantický komedie a katastrofickýho thrilleru s blížící se nukleární apokalypsou. Byť to má béčkový feel, tak v určitý momenty fakt funguje vžít se do reálný situace, pak se konečně rozpoutá chaos, beznaděj a závěr je uspokojivě heavy. Samo o sobě unikátně temný prostředí LA taky dělá své, párkrát na mě dýchla atmosféra jak od Davida Lynche. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajímavej a netradiční počin. Máme tu směs několika žánrů. Klasickým katastrofákem bych to nenazýval ani thriller nebo romance jak tu někteří píší to není no a sci-fi už vůbec ne. Je to spíš taková kombinace od všeho něco. Nicméně prospívá tomu určitě ta osmdesátková bezstarostnost i když o napětí tu není nouze, ale zatím co pár let předtím se tyto filmy brali smrtelně vážně, tak tady je znatelný posun do guilty pleasure.65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno najlepší real time film, aký som kedy videl. Všadeprítomná neistota, kontrast vyľudnených ulíc s....no so záverom, ktorý netreba prezrádzať a nepredvídateľnosť v podstate až do posledných záberov filmu. Anthony "pohotovosťák" Edwards ešte s vlasmi bojuje ako o život a snaží sa presvedčiť okolie, že má možno pravdu. Problém je, že to nevie ani on sám a s následkami rozhodnutia všetkých spacifikovať sa tak musí vyrovnávať už počas osudovej hodinky úniku...vlastne kam? Robiť remake rozhodne nedoporučujem, CGI a dnešná pretechnizovaná atmosféra by tú pôvodnú, naivnú, ale stále desivú, zabila silou jadrového výbuchu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Realizácii snímku predchádzalo dlhé čakanie a scenár ležal pripravený celých desať rokov. Jeho autor Steve De Jarnatt ho chcel nakrútiť sám, čo u Warnerov odmietali. Steve nakoniec svoj scenár odkúpil späť a prepísal ho. Neskôr dostal ponuku, aby scenár znovu predal, tentokrát za 400 tisíc amerických dolárov. Malá nezávislá produkčná spoločnosť Hemdale Films investovala na realizáciu takmer 4 milióny dolárov a autor sa mohol chopiť aj réžie. (classic)
  • Modrý kabriolet, kterým Harry (Anthony Edwards) také část noci cestuje spolu s jeho majitelem (kterého hraje Mykelti Williamson), je Chevrolet Chevy II Nova 400 Convertible ročník 1962. (J.F.B.)
  • Renomovaný filmový kritik Roger Ebert nazval film „diabolsky účinným, vyvoláva skutočný pocit hrôzy". (classic)

Reklama

Reklama