Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snaha o schizofrenii hlavní postavy se moc nezdařila a film je průhledný jako zápltka erotického filmu. Všichni by měli v očekávání co přijde okusovat své nehty a doufat, že hlavní hrdinka na všechno přijde a vše dobře skončí, ale místo toho na film jen tak koukáte a čekáte, kdy si ona uvědomí co vy už dávno víte. Velká škoda nevyužitého potenciálu.Bohužel letadlo samo o sobe je velmi omezený prostor, na který pro mě už doplatil Noční let. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Vynikající Jodie Foster v roli zoufalé matky ztracené dcery, v pozici, kdy musí sama obhajovat svoji příčetnost. Skličující atmosféra omezeného prostoru letadla a beznaděj, jak přesvědčit posádku, která ve jménu své vlastní jistoty odmítá tu její. Bohužel, poslední půl hodina razantně změnila tajemné kouzlo filmu a posunula hodnocení mezi 3-4 *, ale protože Jodie nadržuji a navíc mám v živé paměti jinou matku hledající své ztracené dítě „Zloději paměti“.Hodnotím (s čistým svědomím) za 4*. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

zopárkrát to tu už bolo naznačené - a to hlavne kvôli tomu, že to je pravda: prvé dve tretiny filmu (označme ich ako "paranoidno-psychologické") sú hereckým výkonom Jodie Foster, samotným nápadom a atmosférou, nevtieravou ale remeselne zvládnutou réžiou naozaj oveľa lepšie ako posledná akčná objasňovacia "americká" tretina filmu, ktorá síce nie je úplne odfláknutá, takže nepotápa celý predošlý film, ako to v niektorých prípadoch poznáme, ale rozhodne ho posúva do trochu inej roviny. každopádne v rámci thrillerov naozaj inteligentne zvládnutý kúsok s dobrou atmosférou ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Hlavně první půlka filmu mě nadchla, má skvělou atmosféru a buduje napětí. Výkon Jodie Foster také stojí za zmínku, protože jako máma "lvice", která bojuje o své mládě, je úžasná. Druhá půlka sice není tak skvělá, rozluštění zápletky bylo odhaleno možná příliš brzy, ale Peter Sarsgaard si se svojí postavou vskutku dobře poradil. V vedlejší roli (palubní kapitán) mě potěšil i Sean "Boromir" Bean. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na buzerovanie si nájdite iného Araba.“ Výborný, ukážkovo hitchcockovský námet o bezbrannom civilovi v neuveriteľnej situácii. Problém je v tom, že skvelý námet ešte nerovná sa skvelý scenár. Tajomný let vinou toho ku koncu šumí do poloprázdna. Čím viac nudných odpovedí na vzrušujúce otázky ponúka, tým divákov záujem viac a viac klesá. Nuž a kvôli priemerným odpovediam dostáva zabrať i logika. Napriek tomu dokázal skúsený nemecký režisér natočiť chytľavý mix fincherovky Úkryt a Cravenovho Nočného letu. Avšak v konečnom efekte kvalitatívne nedosahuje úrovne žiadneho z nich. Napriek tomu sa mu podarilo vybudovať v prvej polovici nádhernú napínavú staromódnu atmosféru. Na tom má najväčší podiel pôsobivá výprava obrovského lietadla (pôsobiaceho dojmom, že by sa doňho zmestili dve z Bairdovho Boeingu 747 v ohrození) a s citom, zvolené, inteligentné herecké obsadenie. Skúsený kapitán Sean Bean, rozvážny lietadlový policajt v utajení Peter Sarsgaard (s riadne divným vodnatým pohľadom) a samozrejme tradične perfektná Jodie Foster, to sú ľudia, v ktorých spoločnosti chcete byť. Super je, že prvú polovicu sa všetci správajú realisticky a inteligentne. Viete si na ich mieste predstaviť seba. Akonáhle si pomyslíte "no dobre, ale prečo neurobia to alebo ono"... tak to o dve tri minúty urobia. Skvelý nápad so srdiečkom na okne. Ste fakt zvedaví, ako sa toto preboha skončí, lebo záhada je skutočne majstrovská. Napokon sa ale tvorcovia vytasili s vysvetlením, ktoré za mňa osobne ani zďaleka nepostačuje a spätne dokonca čiastočne ničí výbornú, napínavú prvú polovicu, počas ktorej zabúdate dýchať. Ľuďom sa to ale celkom páčilo a ja sa nečudujem: pri triezvom rozpočte 55 miliónov ich to na celom svete zarobilo fajnových 133. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Erika Christensen (Fiona) nenávidela topánky na vysokých opätkoch, ktoré jej postava musela nosiť, pretože ju poriadne boleli nohy. Na všetkých záberoch, na ktorých je natočená len od pása nahor, chodí bez topánok. (Arsenal83)
  • Režisér německého původu Robert Schwentke se díky úspěchu snímku posunul o něco výše na hollywoodském žebříčku. U nás ho mohou diváci znát jako scénáristu seriálu Místo činu. (imro)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama