Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ta banda musí viset. Do jednoho... Do malého městečka poblíž mexických hranic přijede mlčenlivý návštěvník ze vzdáleného ranče Jim Douglass (Gregory Peck). Má jediný cíl – vidět na vlastní oči zítřejší popravu čtyř banditů, kteří čekají na smrt ve zdejší zadržovací cele. Muži zde přepadli banku a zabili člověka, avšak podle Jima toho mají na svědomí mnohem víc. Bandité ale s pomocí komplice z vězení uprchnou a dokonce unesou půvabnou Emmu, dceru místního obchodníka Guse Steinmetze (Jiří Voskovec). Po jejich stopách se vydají téměř všichni muži z městečka. A především Jim, který s sebou nosí fotografii své zavražděné ženy… (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu se jedná o hodně moderní western, který skvěle pracuje s motivem pomsty. Volba "niceguye" Gregoryho Pecka je skvělá, toho normálního člověka v mezní situaci jsem mu bez problémů sežral. Bravados paradoxně nejvíc škodí fakt, že jsem jako prvního viděl o osm let staršího Pistolníka (taktéž spolupráce King-Peck), který je výrazně lepší. Nebýt toho šel bych asi na čtyři, takhle se bohužel těsně, ale přeci rozhodnu pro 3*. 70% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších westernů na téma pomsta a spravedlnost (srovnej též např. se Sturgesovým "Poslední vlak z Gun Hillu" nebo Wellmanovou "Jízda do Ox-Bow"...). V Kingově Bravadosu navíc v zorném úhlu Boží spravedlnost a otázky práva člověka sama sebe nominovat do role soudce i kata. Kladem filmu jsou také některé úchvatné záběry mexické krajiny a výrazné herecké postavy Gregory Pecka a tehdy ještě mladé a roztomilé Joan Collinsové. ()

Reklama

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Výborný western. Gregory Peck tyhle chlapáky - byť tady trochu nezvykle v drsnější podobě - prostě umí zahrát a navíc scénář se příjemně vzpouzí všem žánrovým klišé, jež v 50. letech nebylo v Hollywoodu až tak běžně porušovat. K tomu přidejte fantastickou mexickou krajinu, kterou si kamera vyloženě užívá. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Gregory Peck si mě dnes večer povodil jako marionetku, sedla jsem mu na lep na ten smutný a vážný pohled, který se občas mísil se vztekem i nenávistí a tu touhu po pomstě za smrt milované ženy jsem mu uvěřila... Mýma očima se jedná o zdařilý western se skvělou atmosférou, příběh je poutavý, herecký ansámbl zajímavý, záporáci skvělí, potěšila mě i účast Jiřího Voskovce ve vedlejší roli... Celkově filmová spokojenost, takže ode mne krásné čtyři hvězdy.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

9/10 Fantastický western s priamočiarym ale dobre vyskladaným príbehom, ktorý disponuje výborným záverečným zvratom a na svoju dobu je tu dosť veľa drsných scén a motívov. Gregory Peck je fantastický, skoro celý film sa odohráva v exteriéroch a kamera nádherne zachycuje tak americkú prírodu ako aj westernové lokácie a kostýmy. Vynikajúca žánrovka. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Přírodní záběry byly natočeny v Mexických oblastech jako jsou Michoacán nebo Jalisco. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Franka O´Rourka. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama