Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Juto 

všechny recenze uživatele

Legenda o Siegfriedovi a Brunhilde, voľne založená na postavách zo nórskych ság a predkresťanských germánskych hrdinských motívoch načrtnutých v Nibelungensage. Sága o Siegfriedovi je určite jednou z najkrajších fantázií vôbec. Príbeh je pútavý, rozvíjaný v perfektnom tempe a využíva slušné špeciálne efekty.Je to skvelá rodinná zábava. 6/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka, která přes poněkud béčkové pojetí nepostrádá hezký příběh, naprosto jí však chybí sympatický hlavní hrdina - slizký Benno Fürmann má z mého hlediska charisma paviáního zadku... těsně po velké potřebě. Takovému hrdinovi nelze fandit, ba právě naopak, nejde tedy ani film patřičně prožívat. Být obsazení této role lepší, možná bych hodnotila o hvězdičku výš. Takhle je to na 60%. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

To je asi tak, máte ambice vyrazit na Tour de France a k dispozici pouze starou skládačku, na které babička jezdila do jednoty pro med. Nemáte peníze, nemáte herce, nemáte nic….a navíc jste němec a aby toho nebylo málo, platí vás televize. Jednou větou, ani to nemohlo vypadat jinak. Tím nechci říct, že je úplně všechno špatně. Příběh stojí na stoletími prověřeném hrdinském eposu. Fantasy taky jednu dobu slavila žně. Jsou tam draci, meče, králové, hrdinové, lumpové….no prostě dušička věčného gaučového čerodějobijce zaplesá. Každopádně si myslím, že podobná látka si zaslouží trochu víc té kvantity. ps: Jsem si říkal, že ten holobrádek je podobný na Pattinsona :D ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Do tohto filmu som išla s už vopred vytvoreným názorom a ten ani zďaleka nebol pozitívny. Nemecko-taliansky koprodukčný televízny film... to sa ani náhodou nemôže skončiť dobre. Na moje veľké prekvapenie to ale až taká blamáž zďaleka nebola. Severská mytológia je zaujímava a vo filme bola slušne spracovaná. Na hlavnú hrdinku som sa celý čas pozerala a dumala odkiaľže ju poznám:-) Celkovo však film dobre vyzeral, scenár nebol vôbec blbý ako by mohol byť a aj keď to nebol filmový počin tisícročia, dosť slušne sa to pozeralo. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá fantasy, samozřejmě tím nehodnotím klasický příběh (ten jsem nikdy nečetl), ale film jako takový. 3 hodin jsem se bál, ale vydržel jsem až do konce, a to znamená rozhodně úspěch a +1 hvězdičku k těm čtyřem, které si pro mě bezesporu zaslouží vším ostatním - atmosférou, výpravou, prostředím, obsazením, zpracováním, prostě vším. Jediné, co tomu chybí, jsou stamiliony nacpané do různých Pánů Prstenů, jinak je to rozhodně nadprůměrná fantasy záležitost, která si opravdu těch 5 zaslouží i tím, že 3 hodiny vydržím zaujatý jen u minima 3hodinových věci. edit: Den poté. Dávám čtyři, přecijen z toho filmu nemůžu dělat něco, co asi není. Ale stejně je moc pěknej. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama