Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film, po ktorom sa budete tešiť, že žijete v dnešnej dobe. Počas celého snímku sa však nič nadpriemerné nestane, a tak som sa občas nudil. Nakoľko som to pozeral s kamarátmi, ktorí to už videli, a usúdili že z mojej avi verzie chýba viac scén, nebudem sa sťažovať na film, ale na warez, kďe som ho stiahol :) Dub: Cz - 50% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Škoda základního problému - absence rozpočtu a s tím související absence herců (Wilson je ještě snesitelný, ostatní na mne působili příliš prkenně) a lepšího scénáře. Námět je totiž prvotřídní a úvodní porovnání chytrých a tupých lidí nemá chybu. Budoucnost je však bohužel zoufale papundeklová, ač to možná byl záměr tvůrců jako součást stupidity našich potomků... Suma sumárum - díky, námětu, který zcela nezabilo ani (zcela) amatérské provedení, slušných 60% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak jeden film může být při dvou různých zhlédnutích tak odlišný. Pamatuji si, jak mě to poprvé úplně odrovnalo. Ta premisa, na níž je zápletka vystavena je výborná, stejně tak úvod s dětmi a rodovým stromem. Ale napodruhé už mi to nepřišlo tak zábavné, spíše suché až místy trapné a hlavně nijak nedotažené. Každopádně mě tenhle film seznámil se skvělou Mayou Rudolph a napodruhé jsem si všiml Justina Longa. A ten "právník" je prostě fakt idiot. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lacná sci-fi komédia o prostom vojenskom knihovníkovi Joe Bauersovi, ktorý sa vďaka zabudnutému vládnemu experimentu prebudí v roku 2505. Vo svete plnom dementov, magorov a idiotov. Ľudstvo zdegenerovalo. "Absurdistán" je taká jednoduchá, uletená blbinka. Chcelo by to vyšší rozpočet a lepších hercov v hlavných úlohách. Luke Wilson a Maya Rudolph sa mi tam moc nehodili. ** ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Idiokracie pro mne nepředstavuje komedii, ale horor. Zatímco někteří se obávají temných uliček a násilníků schovaných ve křoví, já mám panickou hrůzu z technického pokroku a hloupnutí lidí;)) Námět mi tedy připadal zajímavý a děsivý zároveň. A myšlenka by tam skutečně dobrá byla, jenomže to zpracování je skoro stejně tak hloupé jako ty neandrtálské "Eeeh.Já mám rád peníze." postavy. Ale jistě, natočit inteligentní snímek o hlouposti je asi docela oříšek. Přesto myslím, že vytěžit by se z toho dalo víc, takhle jsem se zasmála asi dvakrát a hlavní herci jsou prostě tragičtí, bez charisma. Škoda. Každopádně nemůžu říct, že by mi to nic nedalo, rozhodla jsem se totiž, že budu svým dětem předčítat encyklopedii po večerech :))) A na facebook a technické výdobytky můžou zapomenout!(Tolik k mým, zatím imaginárním, potomkům) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Na zadní straně obalu DVD je postava Luka Wilsona pojmenována Joe Bowers, ale v závěrečných titulcích je jmenován jako Joe Bauers. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je napsána poznámka "Tento film byl zcela sestříhán na počítači". (Cheeker)
  • Věc, která způsobila velkou odpadkovou lavinu, byla recyklovatelná plechovka od piva. (Cheeker)

Reklama

Reklama