Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej a vtipnej začátek mě dost navnadil a já čekal, že se po delší době u nějakýho filmu zase pořádně pobavim. No problém je v tom, že všechny ty nejvtipnější momenty se ve filmu odehrajou během první poloviny a ten zbytek vypadá, že tvůrcům nějak došly nápady. Druhou polovinu jsem se něčemu zasmál spíš jen sporadicky. Naštěstí má film cca 80 minut, takže ten zbytek celkem rychle uběhnul. Jinak triky jsou strašný, chvílema u toho máte pocit, že sledujete kreslenej film. Holt je znát nízkej rozpočet... No viděl bych to asi tak, že první polovina by byla za 4, druhá za 2. Celkově teda 3 hvězdičky. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Celková odlehčenost, která je tu servírována od začátku, prakticky nedovoluje, aby se to dalo smést ze stolu jako blbina. Skrz veselou komedii takový ne-nereálný výhled? Proč ne. Smál jsem se celkem dost, dokonce i věcem, co by mi v jiných filmech přišly přinejmenším nablblé, prostě všechno je funkční jak má být. V jedné části jsem se mi připomněla nedávná diskuze s jistými lidmi, kterou jsem musel projít, a proto dím, že jak je ten film humorný, tak je problém v něm zobrazený palčivý i dnes :) Není to na plných pět, ale je to na dost. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mike Judge, "otec" Beavisa&Buttheada,na nás tentokrát vyrukoval so sci-fi komédiou. Absolútne perfektnú myšlienku a námet sa bohužiaľ nepodarilo pretaviť do kvalitného výsledného produktu. Miestami sa síce jedná o kráľovskú zábavu (prejav amerického prezidenta a pod.), ktorá v sebe skrýva aj isté "morálne a filozofické posolstvá". Čo Idiocracy zráža do levelu priemerných je nevyváženosť (najmä k záveru) kde sa vtip a nápad strieda s klišé a trápnosťou, prípadne lacnými amatérskymi kulisami. Wilson ako herec je katastrofálny, paradoxne do filmu kde sa tupý výraz priam vyžaduje sa fest hodí :) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zamyslet se nad budoucností lidstva, tak na to má právo nepochybně každý z nás. Otázkou ale je, k čemu to je. Někdo říká - vidím ji optimisticky, jiný zase - pesimisticy, a b je správně, ale nedá se nic dělat, neb lidi jsou z pohledu vesmíru zcela bezvýznamné a nesmyslné bytosti, takže poč by si to nějaký meteorit na ně nenamířil či Slunce jednou nezačalo prskat a nekýchlo si a nezežehlo malou modrou planetku? ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Fuj, ten film o idiokracii byl jako zlý sen. Naštěstí můžu žít v našem skvělém světě, protože není nad to, když se na jedné planetě sejde takové množství moudrých lidí. Mohu potom pojídat banány a okurky bez obav z rozdílného zakřivení a délky, nezvracím jako zasraná socka po rumu, ale po tuzemáku jako vzdělanec, na chleba si nakydám centimetrovou vrstvu lahodné máslové pomazánky místo toho odporného pomazánkového másla a žiju v jistotě, že velikost cirkusového stanu bude vždy odpovídat normě. V prezidentské volbě si můžu vybrat mezi obtloustlým aristokratem s excelentním verbálním projevem Rain Mana a cirhotikem, který by rád objal úplně všechny stromy na Hradčanech. No, já vlastně volil Franze, protože mě pobavila představa, jak stojí černý pan prezident a modrý pan prezident na palouku před Bílým domem a američtí yntelektuálové konečně přesunou na své pomyslné mapě světa Českou republiku ze severní Afriky na Sumatru. Jediný přínos filmu je tedy takový, že jsem teď naplněný novou nadějí. I já se stanu, až budu velký, hlavou státu, protože jsem již v šestnácti dokázal bravurně prostrčit kostičku čtvercovým otvorem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Ačkoli kampaň na film prošla téměř bez povšimnutí, 20th Century Fox si nechalo udělat licenci na prodej nápoje Brawndo. Nápoj se stal kultem a byl k dostání na www.brawndo.com. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je napsána poznámka "Tento film byl zcela sestříhán na počítači". (Cheeker)
  • Keď sa Joe (Luke Wilson) ocitne po lavíne z odpadkov v byte Frita (Dax Shepard), jeho sarkofág sa automaticky odistí, no v nasledujúcom zábere je zase zaistený. (Lukoh)

Reklama

Reklama