Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Trevor 

všechny recenze uživatele

11.111 hodnotenie, chcelo to niečo epické. Možno by to mohla byť nová Duna ale dnes sa mi na test nechcelo, uvidíme možno zajtra. A tak nakoniec voľba padla na obľúbený žáner horor, aj keď v dnešnej dobe už toto nevystraší nikoho. Vzhľadom na rok vzniku je (pravdepodobne) posledný voskový dom ktorý som ešte nevidel rozhodne viac ako dobrým filmom, aj keď zvažoval som aj epický koncert Amadeus či iný veľkofilm na toto výnimočné hodnotenie. Uvidíme čím prekvapí ďalší filmový nadšenec pri svojej voľbe s týmto číslom. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když bych se pokusil o takové letmé srovnání se snímkem z roku 2005, tak došlo v podstatě k očekávanému scénáři. Tato starší verze má mnohem zajímavější příběh, avšak zcela postrádá jakoukoli hororovou složku. Znovu se mi nechce věřit, že tohle mohlo být děsivé v době vzniku. Pokud tedy hledáte dobrý horor, tak jste zde na velmi špatné adrese. Pokud se však spokojíte s docela zajímavým filmem, tak můžete být spokojení. Je každopádně zajímavé sledovat, jak se v průběhu let měnit pohled na to, co je děsivé a jak diváky vyděsit. Také bylo zajímavé sledovat, že nám od 50. let ženy výrazně zkrásněly. Tedy mluvím samozřejmě o ženách, které se nerozhodly podlehnout stále častějšímu nešvaru s proměnou v plastovou láhev. [65 %] ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zle zvládnutá téma voskových figurín, hoci pár nezáživnejších miest by sa v príbehu našlo. No aj po rokoch dokáže tento snímok navodiť mierne zimomravé pocity, v časoch vzniku filmu to musela byť bomba. Vincent Price bol úžasný, to ako dokázal narábať so svojou postavou bolo dokonalé. Páčila sa mi aj pekná pastelková kamera. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Tento film už je regulérním dědečkem v hororových vodách, o to více překvapí svým smyslem pro detail a nepřehnanou afektovaností ve vypjatých scénách. Pěkný příběh, s nímž nemá novodobý remake vůbec nic společného, vám v obklopení výborných charakterů uteče jako voda. K postavám se opravdu netřeba vyjadřovat, legenda Vincent Price a hluchoněmá persona mladého Bronsona mluví za vše. House of Wax je poctivý starý biják, na který se kdykoliv podívám znovu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1933 (The Mystery of the Wax Museum) som nevidel a ani neuvidím. Moderný remake z roku 2005 radím medzi vydarené vyvražďovačky mladých a nadržaných. Na základe doporučenia Encyklopedie hororového filmu som dal šancu nemodernému remaku, a teda bieda. Svojim letopočtom silne poznačené. Naivné, skôr divadelné, nestrašidelné, úsmevne nudné. Za zmienku stojí prítomnosť začínajúceho Charlesa Bronsona a predovšetkým účasť Carolyn Jones (budúca pani Morticia Addamsová). ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Horor byl jedním z průkopníků tehdy populární technologie Natural Vision, která byla nedokonalou verzí dnešního 3D. Režisér André De Toth si však vychutnal jen dvojrozměrnou verzi. Měl jen jedno oko. (Duoscop)
  • Vincent Price byl při natáčení velmi unavený, takže natáčení jeho vystoupení s maskou vraha se protáhlo na několik dní. (Dines)
  • Herečka Phyllis Kirk (Sue Allen) sa zdráhala vstúpiť do tohto projektu. Mala ale podpísaný kontrakt s Warner Bros, preto sa musela podriadiť. Podľa jej slov nemala chuť kráčať v šľapajách Fay Wray (herečky z originálu, jednej z prvých "Scream Queens"), rovnako sa jej nepozdával nápad s 3D formátom. Nakoniec vyhlásila, že bolo pre ňu natáčanie jednou veľkou zábavou. (beso74)

Reklama

Reklama