Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film je nakrútený v štýle starých hororov z tridsiatych rokov a hlavne, keď sa objavuje zdeformovaný vrah, má to riadne čaro. Je to akoby klasický zloduch z čiernobielej éry, ktorý prebehol na farebné plátno. Podobne je tam niekoľko skvelých nápadov a scén ako napríklad úvodná scéna s horiacimi figurínami, či celkovo ten úžasne béčkový námet a všetko s ním spojené. Bohužiaľ to, čo má tie scény spájať, je úplne mizerné a vrcholom je predvídateľný záver filmu. 7/10 ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Pěkný, goticky laděný horor s jedinečnou patinou padesátých let. Teatrálnost, umocněná starosvětskými kulisami z toho doslova čiší. Zápletka průhledná, leč krásně morbidní. Zásadní role pro Vincenta Price a vlastně i Charlese Bronsona, který si zde střihnul trochu tupého, zato však drsného sluhu. Fanoušky dnešních hororů už film patrně neosloví, natož aby je šokoval, ale pro zapálené filmové badatele jde o hodnotný relikt ze starých hollywoodských časů. Film je mimochodem natočen ve 3D. To píšu pro ty, kteří žijí v mylném snu jménem Avatar. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Milý a naprosto nehororový film.;-) Vhodné pro celou rodinu. 2.pol. lehce nudná, takže po letech nastoupilo přetáčení, páč je zde několik neúnosně natahovaných scén a taky hl. v př. toho chlápka s pinpongáčem na šňůrce, který mě ukrutně lezl fest na nervy. A kterého bych sám s chutí zalil zaživa ovšem...do wosku. Když už jsem se domníval, že je nadobro pryč, on se tam zjevil zase! Ech. Price je zde mimořádně jošťomilý ještě více než jinde, tak proto ty první dvě věty. Též jsem neodhalil nic, co by bylo snad zločinem, páč všichni dostali co si zasloužili. Až na Price, ten měl dál pokr. A jelikož jsem nikdy nikde nečetl žádnou synopsi, tak jsem si opět připsal bod za trefení se do roku děje. Na závěr 1 věc. Nepříjde mi příliš inteligentní dáti do scénáře přiblble vtipkující policisty/detektivy či co. Ale zase je to v USA, tak je to zřejmě ok. Pokud bych to zkrátil na únosnou 4hvězdičkovou míru, dal bych to tak na 45min. A to já bych většinou filmy spíše prodlužoval, takže to je už co říci. Jo a toho Bronsona jsem vůbec nepoznal. P.s. taky jsem měl od 2.pol. na mysli výborný Waxwork I+II od Hitchcoxe což nevím proč;-) Který se tímto možná inspiroval, ovšem s o 200% lepším výsledkem. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film vie neskutočne narábať z atmosférou.Ulica zahalená hmlou,po nej uteká vystrašené dievča,ktorú prenasleduje ľudské znetvorené monštrum.To je len zlomok tej atmosféry čo film ponúka.Ale to je asi tak všetko čo film ponúka.Lebo veľmi dlho sa film uberal kludným tempom a len par krát bol dramatický.Po krvavej stránke tiež žiadna výhra.Má to v sebe predvídateľnosť a niektoré scénky boli nezmyselné.Od tohoto filmu som čakal niečo oveľa dramatickejšieho. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

11.111 hodnotenie, chcelo to niečo epické. Možno by to mohla byť nová Duna ale dnes sa mi na test nechcelo, uvidíme možno zajtra. A tak nakoniec voľba padla na obľúbený žáner horor, aj keď v dnešnej dobe už toto nevystraší nikoho. Vzhľadom na rok vzniku je (pravdepodobne) posledný voskový dom ktorý som ešte nevidel rozhodne viac ako dobrým filmom, aj keď zvažoval som aj epický koncert Amadeus či iný veľkofilm na toto výnimočné hodnotenie. Uvidíme čím prekvapí ďalší filmový nadšenec pri svojej voľbe s týmto číslom. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Herečka Phyllis Kirk (Sue Allen) sa zdráhala vstúpiť do tohto projektu. Mala ale podpísaný kontrakt s Warner Bros, preto sa musela podriadiť. Podľa jej slov nemala chuť kráčať v šľapajách Fay Wray (herečky z originálu, jednej z prvých "Scream Queens"), rovnako sa jej nepozdával nápad s 3D formátom. Nakoniec vyhlásila, že bolo pre ňu natáčanie jednou veľkou zábavou. (beso74)

Reklama

Reklama