Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Štědrý den, rodiče (E. Horká a J. Langmajer) chystají dárky a malá Anežka (K. Kadlecová) zatouží po panence z výkladní skříně. Netuší, že vysněnou Dorotku má ve své moci tajemný panák. Proměnil se v Našeptavače (J. Láska), který se dívence zjevuje, navádí ji ke lhaní, odmlouvání a necitelnosti. Pokaždé, když Anežka někomu ublíží, jeho moc sílí. Panenka se jí vzdaluje čím dál víc. Ale i Anežka sobě. Nakonec je jenom na ní, zda pohádka bude mít dobrý konec… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Krátká interiérová televizní moralitka o dětské rozmazlenosti, tentokrát zasazená cca do poloviny devatenáctého století...někde (v pozadí sice odbíjí Big Ben, ale mají Ježíška, salát, vánočku atd.:)), a s mystickým motivem - který je jen tak mimochodem docela psycho, kterýžto dojem umocňuje i hudba. Pantomimické výstupy zlého šášuly jsou výborné, holčička v hlaví roli má ale do přirozenosti dost daleko (a scénárista s režisérem na to nedokázali zareagovat, a opakovaně ji nutili nedokončovat věty, což si děvče úžasně načetlo, a taky to jako čtený text odříkalo). Výborné jsou asi jen kostýmy a správně prkenná výchovná úloha Jiřího Langmajera v kontrastu s pohádkovou lehce životem znavenou služebnou Niny Divíškové. Mohlo to být lepší, ale na míň než hodinovou komorní televizní pohádku to víc než ujde, zvlášť když to jako dospělí rodičové v klidu přežijete a děti si těch slabších článků nemají šanci všimnout;) 70% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Mravoličný vánoční příběh, ve kterém figuruje strašidelná načančaná panenka z výkladní skříně, antropomorfní personifikace poťouchlosti a krutosti a dětská opuštěnost hýčkaného, zanedbávaného dítěte. Anežka sice žije v přepychu a je rodiči milována, ale nikdo na ni nemá čas, nikdo se jí nevěnuje a nikdo si s ní nehraje. Její horší já získá podobu neviditelného (ostatním) kamaráda. Být krutý a škodolibý z hlediska okamžitého uspokojení přináší rychlejší a zábavnější výsledky, než laskavost. Nádherná kostýmní záležitost, velmi roztomilí představitelé dětských rolí, kteří povětšinou i dobře mluvili, ten, který nemluvil byl vůbec nejlepší, protože takový cit pro pantomimu u dítka sotva deseti let věku je opravdu zřídkavý jev a naprosto děsivá panenka, před kterou bych se v bezpečí necítila, ani kdyby byla zavřená v trezoru. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V období vianočných sviatkov som si pozrel titul "Vianočná panenka", na ktorý som náhodou natrafil pri prepínaní televíznych programov. Príbeh o malom dievčatku, ktoré sa stane obeťou zákernej démonickej bytosti, ktorá ju núti robiť zlé veci, ma zaujal. Anežka dostane panenku, v ktorej sídli zlo. To má podobu malého roztopašného chlapca, ktorého vidí iba ona. Ten má na správanie a konanie rozmaznanej Anežky veľmi zlý vplyv. Postupne prepadá sile jeho moci. Klame, ubližuje, kradne, neposlúcha. Nedokáže sa vymaniť z jeho osídiel. Skúsený český režisér Otakar Kosek spracoval v roku 2004 túto mysterióznu, výchovno rozprávkovú tému do formy päťdesiat minútového televízneho filmu. Mne sa to celkom páčilo. *** ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Přehrávané, dětské, mě neurazilo, ale už vůbec nepotěšilo. Škoda, dnes už se nedělají pohádky pro starší, vlastně pro všechny věk.kategorie. Rozmazlenost je dobře ukazovat, ta dětská, od počátků na tomto světě je nejnebezpečnější.!!! :-(( ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Vhodná pohádka pro nejmenší děti v předvánoční čas. Dobře srozumitelné a výchovné i pro nejmenší diváky. Bravo pane Kosku! Poznámka: Snad nikde se můj názor tolik neliší od ostatních, jako právě zde. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jak je možné, že mi nikdo neřekl, neřekl, že Anežka zlobila ?? Jakto, že nic nevím ??" - "Když já jsem myslela.." - "Ty jsi právě vůbec nemyslela, maminko !!" ;) ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velice trefná pohádka do dnešní doby, poučná nejen pro děti, ale především pro jejich rodiče, aby nerozmazlovali své děti. Oceňuji i zajímavý nápad s Našeptavačem. Oba dětští herci předvedli výborný herecký výkon. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Výchovný vánoční příběh, který mě zrovna moc nepotěšil. Ten našeptávací panák mě přiváděl k šílenství. To byl parádní hajzlík. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Rozmazlenej fracek byl zralej akorát tak na ránu mezi oči. Vydržím hodně, ale i tohle bylo na mě hodně. Tohle a pohádka pro děti? 25% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sice hodnotím hodně nízko, protože hlavní hrdinka je otravná a nechutná až za hrob a celé je to místo pohádky spíše pořádné psycho. Na druhou stranu je to ovšem jedna z mála pohádek, která zlo ukazuje opravdu takové, jaké je - vlezlé, špatné a strašně podbízivé. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Pohádka hřejivá jak sevření čerta. Moralita s jednoznačným poučením, která může mít v životě prcka svoje místo, ale nezbaví mě nepříjemného pocitu z přehnaného rozsahu a nedbale seskládané mozaiky výrazových prostředků. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

pohádka - nepohádka z doby,kterou mám ráda....Anežka tedy byla pěkně rozmazlený fracek,ještě,že tatínek byl neústupný,když maminka byla měkká....ale Klára to moc pěkně zahrála,i tu proměnu a polepšení....jediný,kdo mi lezl na nervy celou dobu,byl Našeptávač,a ne kvůli našeptávání :-) ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Kdyby Klára Kadlecová uměla hrát, kdyby to Jiří Langmajer vzal vážně a nedělal tu ochotničinu, co je v téhle pohádce k vidění, kdyby Kosek lépe pracoval s našeptavačem (Josef Láska), mohl to být pěkný pohádkový vánoční dickensovsky laděný horror na čtyři hvězdy. Takhle je to jen promarněná velká příležitost. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná televizní pohádka, která se odehrává tak na přelomu 19. a 20. století. Vedená je ve viktorinském stylu. Interiéry jsou prvotřídní, kostýmy stejně tak. Ovšem ten příběh s tím odporně slizkým klukem je otřesný. Nevím, zda je to samotným tím spratkem, který mi byl doslova odpornej. Anebo je to už tím příběhem, který mne vůbec nebavil. [299. hodnocení, 27. komentář, 46%] ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Docela hezký způsob, jak svést poťouchlost a rozmazlenost malého antokoncepčního selhání na kinder verzi Chuckyho. Příběh je hezky udělaný, má vydařenou vánoční atmosféru a pěknou hudbu. Dětem se svého času velmi líbil. Nelze nevyzvednoutherecké a hlavně pohybové kvality malého Našeptavače. Mimochodem šerednější panenku už asi nesehnali. Za mne 70%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vánoční televizní příběh mající pro děti veliký výchovný charakter. Chtít mít pod stromečkem vysněný dárek může mít kde kdo, ale kde je napsáno, že tam vždy musí být? Příběh malé Aněžky toužící po panence budiž příkladem. Jakýsi našeptávač ji svojí vůlí nutí být zlobivá, prostořeká a vůbec nesnesitelná. Maminka to však samou láskou k ní ledabyle přehlíží, až to vygraduje na pomyslnou hranici snesitelnosti. Přísný otec na základě toho rozhodne, že vysněná panenka pod stromečkem prostě nebude. Pro Aněžku pochopitelně velké zklamání a také zadostiučinění. Dobře se chovat, nebýt drzá a vůbec vystupovat tak, jak se sluší a patří je základem všeho dobra. Aněžka se slzami v očích si to uvědomí, vypudí zlého našeptávače z hlavy a všem se náležitě omluví. Otec přimhouří oko a onu panenku zase pod stromeček vrátí. Tento příběh bych dětem ve vánoční čas pouštěl pravidelně pro poučení. Jedině slušným chováním lze dosáhnou vysněného dárku. Jen ti zlobivý ne. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale hezká vánoční pohádka o rozmazlené Anežce, která moc a moc chce panáka Našeptavače - ten sice za celou dobu neřekne ani slovo, ale šášu hrál moc hezky. 3,5* ()

Reklama

Reklama