Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý strýček (Brian Cox) a hromada dluhů donutí roztomilého smolaře Steva Barkera (Johnny Knoxville) uchýlil se k plánu tak šílenému a zavrženíhodnému, že by dokonce mohl fungovat. Bude předstírat mentální retardaci, pronikne na nadcházející Speciální olympiádu a domů přiveze zlato! Jenomže soupeři celý podfuk prokoukli. Steve díky nim procitá a uvědomuje si, že chce zdolat mnohem větší výzvu: stát se lepším člověkem. U filmu Bláznivá olympiáda, natočeného v produkci neohrožených bratrů Farrellyů (Něco na té Mary je, Těžce zamilován) se budete neskutečně bavit od začátku až po závěrečné titulky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (216)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Podle mě příjemná komedie, kterou jsem viděl už asi čtyřikrát. Sice to zní dost střeleně přijít k prachům díky podvádění na paralympiádě, ale myslim, že všechno zůstalo v mezích dobrýho vkusu a to oceňuju. Fórů je tu celkem dost a pár vyloženě špičkovejch. Trochu váhám s procenty a asi bych normálně dal sedmdesát, ale Katherine Heigl je kočka k pomilování a jen kvůli ní to zvednu (to hodnocení ;-)). 80 % Oblíbená část- Steve u zpovědi ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Nič moc teda. V podstate som dosť sklamaný, pretože od filmu s takýmto príbehom a Johnnym Knoxvillom v hlavnej úlohe som očakával poriadnu kopu zábavy v štýle Jackass. Tvorcovia sa však zrejme báli urobiť si príliš veľkú srandu z postihnutých ľudí. Nuž ale pár krát som sa aj zasmial, takže to nie úplne zatrateniahodný film. ()

Reklama

Desperado 

všechny recenze uživatele

POZITÍVA: prekvapivo dobrý Knoxville, ktorého postava je akoby písaná na telo Jimovi Carreymu, či Adamovi Sandlerovi, avšak oni už dnes kopú za inú ligu. Na rozdiel od tých dvoch megahviezd, však Knoxville netlačí zbytočne na pílu a nesnaží sa film ukradnúť pre seba, ale dodáva svojej postave aj sympatie. Ďalej je tu zábavný a vždy iný Brian Cox (čo robí v takejto taškarici tento herecký chameleón?). A v neposlednom rade sympatickí predstavitelia Knoxvillových mentálne postihnutých kamarátov, ktorí sú na plátne mimoriadne bezprostrední. NEGATÍVA: popri nejednej podarenej vtipnej scéne sa vyskytujú aj mnohé, ktoré vyznejú do prázdna. Tým pádom je tu aj nemálo hluchých a nudných miest. Taktiež by som k negatívam pripísal aj neoriginálny a opäť typicky hollywoodsky, moralizujúci scenár a dopredu jasný finiš. VERDIKT: komédia, pri ktorej som neutrpel psychickú ujmu a neľutoval som obetovaný čas. O pár rokov v televízii si ho znovu rád pozriem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Johnny je showman. Síce si viem v tejto roli predstaviť aj iných komikov, no práve on mi potvrdil, že dementa vie 'zahrať' aj on. Keď teda odhliadneme morálne zásady uťahovania si z postihnutých, dostaneme prvotriednu porciu humoru s naozaj dobrým záverom, síce klasika, ale ja mám klasiku rád. 75%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Některý fóry mě dohnaly k fakt hlasitýmu smíchu, ale děj jasně směřuje do jednoho jediného závěru. Přestože to může vypadat, že film si dělá šoufky z mentalů, je to právě naopak - ukazuje to jejich pravou stránku a jak dokážou být zákeřně roztomilí, když jim o něco jde. Johnny Knoxville hrál Jeffyho znamenitě (no, on to žádnej krasavec není, takže do ksichtu postiženýho nemá daleko), ale i své skutečné filmové já hrál sympaticky. Rozsudek ode mě není rozsudek smrti, ale krásného 60letého života. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Kreslený film, který Johnny Knoxville sleduje při povalováníí na gauči na začátku filmu, je seriál Family Guy, epizoda 3x3 "Mr. Griffin Goes to Washington", kterou napsal Ricky Blitt, scénárista tohoto filmu. (HappySmile)
  • Trvalo 7 let než se film začal natáčet. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno