Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý strýček (Brian Cox) a hromada dluhů donutí roztomilého smolaře Steva Barkera (Johnny Knoxville) uchýlil se k plánu tak šílenému a zavrženíhodnému, že by dokonce mohl fungovat. Bude předstírat mentální retardaci, pronikne na nadcházející Speciální olympiádu a domů přiveze zlato! Jenomže soupeři celý podfuk prokoukli. Steve díky nim procitá a uvědomuje si, že chce zdolat mnohem větší výzvu: stát se lepším člověkem. U filmu Bláznivá olympiáda, natočeného v produkci neohrožených bratrů Farrellyů (Něco na té Mary je, Těžce zamilován) se budete neskutečně bavit od začátku až po závěrečné titulky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (216)

demented 

všechny recenze uživatele

Milionkrát obohratá šablóna, kde dej je možné predpovedať s 99 %-nou pravdepodobnosťou minimálne hodinu do predu :) Trocha originality a prekvapenia by rozhodne nezaškodilo. Napriek zdanlivo zaujímavému (prinajmenšom šialenému) konceptu (a prítomnosti Knoxvilla samozrejme), je celkový dej až prekvapivo umiernený a mdlý. Z letarigie ho občas vytrhne nejaký podarený vtip (pár ich tam je "Volám sa Jeffy Dahmor. S "o". " ), ktorý je ale následne zabitý ústrednou milostnou zápetkou. Klišé strieda klišé (myslené smrteľne vážne) a záverečná trojka - srdcervúce priznanie, rozchod, zmierenie - je už len pre masochistov. Celkovo môžeme film zaradiť k blízkym príbuzným Shallow Hall a Stuck on You bratov Farrellyovcov (produkovali aj Ringera). Čo sa týka Johnnyho Knoxvilla, nemám námietky. Toho retardovaného som mu veril, dokonca aj vtedy, keď sa na neho nehral :o) ()

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Johnny Knoxville nemá k postižení daleko, vypadá v té roli tak přirozeně. Příběh o seberealizaci a uvědomění si sebe sama, který není moc pravděpodobný, moc jsem se nebavil, akorát mě překvapilo, že i postižení mohou být opravdu fajn. Viděli jste, jak mezi ně Johnny zapadl jo?A ty jejich vtipy ani nechápal. Trocha poučení v tom je. Ale děj znáte už od prvních 10 minut, velké mínus a těch mínusů je tam hodně. Určitě se to dalo natočit lépe, kvalitněji, ale nebyl rozpočet ani zájem producentů, se nedivím, takových filmů se za rok objeví nespočet. Johnny .. příjemné překvapení, jak se zhostil role. ()

Reklama

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Relatívne slušná komédia, ktorú však pochováva úplná predvídateľnosť deja. Na jedno pozretie v poriadku, viackrát ale už nie. Body tomuto filmu rozhodne zvyšuje samotná myšlienka dostať na plátno aj čosi zo života mentálne postihnutých a tiež sympatická Katherine Heigl v úlohe "objektu túžby." V žánri romantických komédii kvôli deju nič nové, každopádne, pozerať sa to rozhodne dá. ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Filmy se sportovní tematikou mám rád a nezáleží na žánru, takže jsem si to nenechal ujít. Když přežijete prvních dvacet minut, které moc zábavné nejsou, tak se to pak zlepší. Vtipy a silnější místa střídají slabší a je jen škoda, že těch silnějších je tam jen pár, ale i tak je to příjemná oddechovka, která neurazí. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +fain herci -minimum fórů/// Celkem pohodová oddychovka s pěkným příběhem o chlápkovi, který hrál retarda, aby vyhrál olympiádu. Toho retarda hraje Johnny Knoxville a hraje ho velmi dobře. Potěší účast Katherine Heigel a dobrá hudba (ze Sedmy statečných?). Jen scénář by mohl být lepší. Je to komedie, ale gagy jsou podle mě příliš laciné a smát se u filmu moc nebudete. Každopádně mám z filmu dobrý pocit./// Celkem 67%/// ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Profesionální zápasník Terry Funk si ve filmu střihl malou roličku. (HappySmile)
  • Film dostal požehnání od paraolympioniků. (HappySmile)

Reklama

Reklama